nepozna (ak vobec existuje) niekto program na spravu pc sieti ? pretoze mam doma stolny pc do neho napojeny router a este notebook, a chcel by som vediet ci sa nato niekto cudzi nepripaja. Nechcem nejake nastavenie routra chcem priamo nejaky program ak je.
IP scaner je síce pekná vec, ale pokiaľ má dotyčný zablokovaný vo firewalle porty 7 a 10 (nie som si celkom istý číslami), tak ti IP scaner veľmi nepomôže. (Ja používam Angry IP Scaner)
Istotu môžeš mať jedine, keď si pozrieš priamo rozhranie routra a tam aktívnych klientov, prípadne ak medzi router a modem (len v prípade, že sú to samostatné zariadenia) umiestníš ďalší počítač s dvoma sieťovkami ako bridge s nejakým monitorovacím softwarom napr ntop (ntop.org). Prípadne by si medzi router a modem mohol strčiť HUB alebo TAP a pripojiť h ona druhú sieťovku v desktope, ktorá by sa využívala na monitorovanie. Myslím však, že v skutočnosti nič také nechceš.
Viem, že si nechcel nastavenie routra, ale možno by si mal najjednoduchšie vypnúť dhcp, nastaviť statické IP adresy a mac filter. A v prípade že máš WPA2 s neslovníkovým heslom, tak sa prakticky nemáš čoho báť.
Ďalšia možnosť je napísať program, ktorý by sa cez telnet pripájal na ten tvoj router a ťahal z neho logy, ale o ničom takom hotovom neviem, a ak nemáš nejaký priemyselný cisco router, tak silne pochybujem, že by niečo také pre tvoj router bolo. Vo visual basicu by si však takéto niečo mal hotové za chvíľu.
cital som si manual k svojmu routru aby som sa dostal k nejakym nastaveniam, bolo tam ze treba zadat IP adresu do prehliadaca to som urobil ale vyskocila mi tam tabulka ze mam zadat meno/heslo a nastavoval to jeden typek ale nepametam si zeby daval heslovat. A v manualy o tom nieje ziadna zmienka takze sa k tomu nemozem dostat a na neho kontakt nemam.
manuál (User Manual (EN verzia)) o default hesle hovorí. Konkrétne na strane 14:
There are web based management and configuration functions allowing you to have the jobs
done easily.
The BlackBox BB54G is delivered with the following factory default parameters on the
Ethernet LAN interfaces.
Default IP Address: 192.168.1.254
Default IP subnet mask: 255.255.255.0
WEB login User Name: <empty>
WEB login Password: <empty>
Takže pokiaľ nemenil prihlasovačky tak tam žiadne nie sú, len potvrdíš prázdne kolónky. Ak zmenil, tak jediná možnosť je reštart do pôvodných nastavení a nakonfigurovať si to nanovo.
na konci manuálu sa hovorí aj o remote log
zdravím ludia.. mam otazku... existuje program či mi najde počitače ktore su pripojene na wifi router a prípadne im vypnuť/zapnuť net... ja som k modemu pripojení cez kabel
Ide o počítače koho? Povolil si niekomu prístup? Máš zaheslované WIFI?
Zmenou hesla v prístupu k WIFI a poskytnutím hesla tým, ktorým umožníš prevádzku - stačí to?
@hadepe: Pokiaľ to nie je úplne hračkársky router, tak by si mal vedieť ošéfovať trafiku sám. Akurát treba nastaviť MAC filtre. Odporúčam preštudovať manuál.