Linux wifi driver probém
Linux wifi driver probém
zdravim
som zaciatocnik v linuxe a mam problem - nezbrazuje mi ziadne wifi a nejde sa mi pripojit ani cez lan
kedze este v linuxe neviem robit skoro nic prosim o podrobny navod pre lamku ako si mam nainstalovat driver (a aky driver), pridpadne ine riesnie
moja wifi je broadcom bcm43225 a lan je atheros ar8151
verzia ubuntu : 10.04 LTS
som zaciatocnik v linuxe a mam problem - nezbrazuje mi ziadne wifi a nejde sa mi pripojit ani cez lan
kedze este v linuxe neviem robit skoro nic prosim o podrobny navod pre lamku ako si mam nainstalovat driver (a aky driver), pridpadne ine riesnie
moja wifi je broadcom bcm43225 a lan je atheros ar8151
verzia ubuntu : 10.04 LTS
Re: Linux wifi driver probém
viskusal by som radsej ubuntu 10.10 tam uz je ten origos driver pre broadcom
-
lollo
Professional
- Kontaktovať používateľa:
stiahni si z broadcom stranky ovladac na tvoju wifi a postupuj podla navodu, a wifi ti pojde
toto iste som musel robit i ja pretoze mi nesla wifi a rozbehal som to a co sa tyka atherosa tak tiez skus pogooglit
btw ak by si nevedel ako co robit v tom navode tak napis rad pomozem, popripade ss
btw ak by si nevedel ako co robit v tom navode tak napis rad pomozem, popripade ss
No aj tak je čudné, že neide net ani cez LAN. Sús radšej tú 10.10, aj keď aj 10.04 by mala ísť cez LAN. A štart z LiveCD tiež neide net? Mne fungovaly všetky varianty Ubuntu stále a okamžite aj s LAN.
co ho chces zabit, ved on je len zaciatocnik, radsej by som ked uz tak, vyskusal tam dat windowsacke ovladace. Tie bude mat isto. Niesu take rychle ale idu a je to jednoduche.lollo napísal:stiahni si z broadcom stranky ovladac na tvoju wifi a postupuj podla navodu, a wifi ti pojdetoto iste som musel robit i ja pretoze mi nesla wifi a rozbehal som to a co sa tyka atherosa tak tiez skus pogooglit
http://wiki.ubuntu.cz/Wi-Fi/Ndiswrapper
Ubuntu 10.10
lspci: Broadcom Corporation BCM 4311 ...
Našiel som toto: http://www.broadcom.com/support/802.11/linux_sta.php
Stiahol som to na disk.
Som totálny začiatočník, takže teraz čo? Nemám najmenší šajn ako to nainštalovať. Ak to nainštalujem prídem o ovládač na Viste? Lebo to budem potom už totálne nahratý. Ďalšia vec, nemám iný prístup na sieť ako wifi, takže všetko môžem robiť len offline.
//: Vyriešené. Bolo potrebné aktualizovať. Po aktualizácii dalo na výber 2 ovládače, použil som ten spomenutý vyššie, reštart a všetko šlape ako má.
lspci: Broadcom Corporation BCM 4311 ...
Našiel som toto: http://www.broadcom.com/support/802.11/linux_sta.php
Stiahol som to na disk.
Som totálny začiatočník, takže teraz čo? Nemám najmenší šajn ako to nainštalovať. Ak to nainštalujem prídem o ovládač na Viste? Lebo to budem potom už totálne nahratý. Ďalšia vec, nemám iný prístup na sieť ako wifi, takže všetko môžem robiť len offline.
//: Vyriešené. Bolo potrebné aktualizovať. Po aktualizácii dalo na výber 2 ovládače, použil som ten spomenutý vyššie, reštart a všetko šlape ako má.
-
lollo
Professional
- Kontaktovať používateľa:
ja som to riesil citanim readme a podla toho som to robil 
Však najprv vyskúšam všetko a keď to nejde tak otvorím manuál, ne? 
nechce sa mi zakladať novú tému tak (ubuntu mám jeden deň) chcem nainštalovať wifi ovládač dám dodatočný ovládač vyberiem jeden dám aktivovať a vyhodí to chybu system error: installArchives () failed poradte dakto 
no a co to mas za kartu ?Gajdy napísal:nechce sa mi zakladať novú tému tak (ubuntu mám jeden deň) chcem nainštalovať wifi ovládač dám dodatočný ovládač vyberiem jeden dám aktivovať a vyhodí to chybu system error: installArchives () failed poradte dakto
uz je to vyriesene rozbehlo sa to samo 
co mas japonsku distribuciu " SAMOASATO" ?Gajdy napísal:uz je to vyriesene rozbehlo sa to samo