prevody auta
-
demovic_svk
Medium Star
prevody auta
Cawte, mam taku otazku ked idem na 4-tom prevodovom stupni 50km/h kazi sa nieco ? aj diesel aj benzin ..pls o radu
Re: prevody auta
tiez chodim na 4ke 50kou(punto 1.1), zalezi na sprevodovani tvojho auta a na otackach ake mas a ake su optimalne pre tvoje auto
-
RATZINGER666
Darca
- Kontaktovať používateľa:
nie, pokial tak nechodis pravidelne s plnym plynom do prudkeho kopca... a si v zlej sekcii 
neviem, co by musel mat za auto, aby mu to za beznych podmienok skodilo... ja tam kludne sem tam na benzine hadzem pri 50tke aj 5q...
neviem, co by musel mat za auto, aby mu to za beznych podmienok skodilo... ja tam kludne sem tam na benzine hadzem pri 50tke aj 5q...
-
demovic_svk
Medium Star
na 4-ke ale na stvrt plynu chodim takze mozem tak chodit neskodi to ...
-
RATZINGER666
Darca
urcite nie 
nieje dolezity cislo prevodu ktory pouzijes, ale ake mas otacky
jednoducho ked to mas tak sprevodovane, ze optimalne otacky pri 50ke mas na 4tom prevodovom stupni tak mas ist na 4ke, ked by si mal ferrari tak aj 3ka by asi bola vela
//téma presunutá. jin
jednoducho ked to mas tak sprevodovane, ze optimalne otacky pri 50ke mas na 4tom prevodovom stupni tak mas ist na 4ke, ked by si mal ferrari tak aj 3ka by asi bola vela
//téma presunutá. jin
-
demovic_svk
Medium Star
mam renault scenic 1,9 diesel ...snad to je dobre ...myslim ze hej
-
RATZINGER666
Darca
markus: ak to bolo na mna, tak dik, este ze si to napisal, lebo inak by ma to ani nenapadlo... ved to je, preboha, jasne... a ako pisem vyssie - pri splneni beznych podmienok nie je problem pri takmer ziadnom aute... ani pri beznom ferrari...
-
p4ra
Redeemer
Akurat, ze ho mozno trosku dusis, preto by som odporucil aspon raz tyzdenne s tym vybehnut niekam na okrsku a trosku ho prehnat, ak sa jazdi len v meste s tym.
-
RATZINGER666
Darca
presne tak... a popri tom si aj spominam, ze otacky sme tu uz parkrat riesili, takze sa to tu moze aj rovno zamknut...
RATZ: nebolo to na teba, bola to odpoved na otazku pretoze demovic_svk s tym ma zjavne problem
-
Hellboy248
Guru wannabe
nech nezakladam novu temu, ako je to s jazdenim pri neutrale a najvyssom zaradenom stupni, ktore zere a ktore teda nie? je o tom tisic clankov a vsade pisu ine, raz neutral dole kopcom nezere nic, raz najvyssi stupen nezere nic ..tak ako to je teda?
-
RATZINGER666
Darca
markus: tak potom sry
no, tu je ta spominana tema, mozme pokracovat tam, ale myslim, ze je tam vsetko zhrnute... http://www.hojko.com/skodia-motoru-vyso ... 46002.html
no, tu je ta spominana tema, mozme pokracovat tam, ale myslim, ze je tam vsetko zhrnute... http://www.hojko.com/skodia-motoru-vyso ... 46002.html
ja viem takto: ked ides dole kopcom a mas zaradeny kvalt tak podla nastavenia to nezerie dokial neklesnes pod urcite otacky, ked mas neurtal tak tam nejaka spotreba je
-
RATZINGER666
Darca
na neutrale zere auto nejakeho pol litra az liter za hodinu, pre predstavu... ked mas kvalt dole kopcom a vstrekovanie, prip. elektronicky riadeny karbec, a mas aspon 1400ot., auto nezere nic, nech mas akykolvek kvalt... ak mas klasicky karbec a zaradene, zere ako keby si siel po rovine... vtedy vyhadzuj rychlost...Hellboy248 napísal:nech nezakladam novu temu, ako je to s jazdenim pri neutrale a najvyssom zaradenom stupni, ktore zere a ktore teda nie? je o tom tisic clankov a vsade pisu ine, raz neutral dole kopcom nezere nic, raz najvyssi stupen nezere nic ..tak ako to je teda?
-
Hellboy248
Guru wannabe
akoze ja si tiez myslim ze neutral nezere "nic", len logicky to mam ako keby nastartujem auto a na volnobehu zere pol az liter ..ale vsade citam nieco ine, kazdy hovorime ine a uz fakt neviem co si mysliet
Hellboy248: Praveze na neutrali musi palivo udrziavat motor v chode tym, ze mu vstrekuje palivo a teda je tam nejaka spotreba. Avsak ked ides dole kopcom a zaradis mu rychlost motor pohana prevodovka a teda dochadza k uzavretiu nasavacich ventilov a tym je spotreba nulova, dochadza iba k mazaniu piestov.
-
Hellboy248
Guru wannabe
tomasmate: to je dalsia vec co mi zas neslo do hlavy, presne takto som si to aj ja hovoril. ale dalsia vec je ten neutral, predsa na volnobeh zere pol az liter, tak neviem teda
najak mi nieje jasne co na tom nechapes
ved to uz bolo napisane
- ked mas zaradenu rychlost(akukolvek) dole kopcom tak namiesto toho aby motor roztacal kolesa, tak kolesa roztacaju motor a ked ma dostatocne otacky tak sa zavrie klapka a nepusta dalsie palivo
- ked tam das neutral tak vlastne odpojis od seba kolesa a motor a motor sa musi pohanat benzinom(naftou) rovnako ako ked stojis a mas nejaku minimalnu spotrebu
ved to uz bolo napisane
- ked mas zaradenu rychlost(akukolvek) dole kopcom tak namiesto toho aby motor roztacal kolesa, tak kolesa roztacaju motor a ked ma dostatocne otacky tak sa zavrie klapka a nepusta dalsie palivo
- ked tam das neutral tak vlastne odpojis od seba kolesa a motor a motor sa musi pohanat benzinom(naftou) rovnako ako ked stojis a mas nejaku minimalnu spotrebu
-
RATZINGER666
Darca
je to na 100% tak, ako Ti piseme, tam nie je i nicom pochyb...