Obcasne nezapnutie monitora na prvy krat
-
martin5504™
Light Expert
- Kontaktovať používateľa:
Obcasne nezapnutie monitora na prvy krat
Ahojte mam taky problem niekedy sa stane ze monitor nenabehne teda ako by nebol zapojeny no a ked dam dole a naspet kabel tak to ide no a uz je to horsie uz to nejde na prvy krat az na neviem ktory v com bude problem?? Dik
Re: Monitor
kabel si skusal vymenit ?
-
martin5504™
Light Expert
Este nie
Treba skúsiť druhý kábel. To je asi najlahšia možnosť ako zistiť, kde je chyba.
A aký kábel, Dátový alebo sieťový?
Kábel to asi nebude, keď po jeho odpojeniu a následnému pripojeniu to ide. A je to iba niekedy, a asi aj bez pohybu monitora. Treba pokývať káblami pre odlíšenie kontaktnej chyby, za chodu PC. Či je nejaký vodič v kábli prerušený, ale to je ozaj vzácne. Zatiaľ som takú chybu neriešil. A keď to neide - svieti kontrolka na monitore - R/G, aká farba? /sieťový kábel/.
Kábel to asi nebude, keď po jeho odpojeniu a následnému pripojeniu to ide. A je to iba niekedy, a asi aj bez pohybu monitora. Treba pokývať káblami pre odlíšenie kontaktnej chyby, za chodu PC. Či je nejaký vodič v kábli prerušený, ale to je ozaj vzácne. Zatiaľ som takú chybu neriešil. A keď to neide - svieti kontrolka na monitore - R/G, aká farba? /sieťový kábel/.
-
martin5504™
Light Expert
Je to horsie a horsie uz ani po zapojeni a odojeni nejde nic neviem kde je chyba jedine ten kabel dufam
Stále si nenapísal, o aký monitor ide /CRT alebo LCD/, a o aký kábel ide /dátový alebo sieťový/, a či tam svieti alebo nesvieti kontrolka a akej farby, takže sa ku tomu nedá zatiaľ nič povedať.
-
Chalesnik
Medium Professional
zapojim sa do temy nechcem vytvarat novu .... mam zapojeny velky pc na monitor cez dvi kabel ide to vsetko v poriadku no akonahle pripojim notebook cez vga kabel obraz normalne ide ale behaju po obrazovke biele pasiky z prava do lava predtym mi to islo neviete co s tym grafika ma dobry ovladac a je dobre nastavena .....
že by snímková frekvencia?
-
Chalesnik
Medium Professional
60 alebo 70 Hz viac mi nejde
dnes som zapojil nový monitor, a po zapnutí som si všimol, že vľavo hore svieti nejaká malá zelená bodka. nevie niekto, čo to môže byť?
-
Ryan Giggs
VIP
Zrejme mrtvy pixel.
Re: Obcasne nezapnutie monitora na prvy krat
Ano.Mrty pixel,mam to aj ja 
-
martin5504™
Light Expert
No tak prepacte ze tak neskoro pisem no kupil som novy kabel chvilu to nerobilo a znova robi ale robi to niekedy vtedy ked restartujem PC tlacitkom a pomohlo by kupenie novej grafickej karty?
@martin5504 - Neviem či si to už vyriešil ? Ja som raz mal presne takýto prípad , že sa mi monitor zapínal iba na neviem koľký krát a nakoniec sa na moje prekvapenie ukázalo , že chyba bola v nekompaktibilite medzi RAM-kami a základnou doskou.
Po výmene pamätí za inú značku sa zapínal bez problémov.
Na druhom PC ktorý mal inú dosku bežali tie pamäte bez akýchkoľvek problémov , ale na mojej doske robili problémy a monitor sa mi zapínal po 5 alebo 10-tom zapnutí. Niekedy sa zapol na prvý krát , ale to bola výnimka ...
Po výmene pamätí za inú značku sa zapínal bez problémov.
Na druhom PC ktorý mal inú dosku bežali tie pamäte bez akýchkoľvek problémov , ale na mojej doske robili problémy a monitor sa mi zapínal po 5 alebo 10-tom zapnutí. Niekedy sa zapol na prvý krát , ale to bola výnimka ...