Havarijne poistenie a vypocet poistneho
Havarijne poistenie a vypocet poistneho
Kedze sa planuje kupa noveho auta, zaujimalo by ma ako je to s havarijnou poistkou, ktora by obsahovala poistenie proti vandalizmu (ked niekto poskriabe auto klucom alebo prepichne pneu) a tiez by potesila aj proti zivelnym pohromam. Malo by ist o Audi A8 3.0TDI Quattro, rv. 5/2008, 91 tisic km, kupna cena je okolo 38 000 eur. Pozeral som par kalkulaciek na internete, ale vsade to hadalo rozdielne ceny, takze sa neviem z toho vysomarit. Nieco take standardne s 5 percentnou spoluucastou (alebo min. 167 eur). Vedel by niekto zistit orientacnu cenu?
-
RATZINGER666
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: Havarijne poistenie a vypocet poistneho
hm, to si dal zaujimavu otazku... kalkulacky poisteni su na internete presne na to, aby Ti povedali pribliznu cenu poistenia... ak si ich vyplnal, vies, kolko taka poistka stoji.... z vlastnej skusenosti Ti ale mozem povedat, ze budes rad, ak sa dostanes pod 2000-2200e rocne... skus wuestenrot, Ti, tusim, poistuju bez udania modelu vozidla, iba podla nadobudacej ceny, tam by sa to dalo skresat... pripadne vyhladaj pomoc poistovacieho partnera, ja davam robit poistky u kooperativy obdobne a ceny mam viac ako priaznive... mas viacero moznosti....
-
p4ra
Redeemer
Ja mam zase najlepsie skusenosti s Komunalnou. Sice mam u nich poisteny byt ako taky, potom proti kradezi, interier atd., a preto mi skresali aj cenu za auto. Dobre je, ak mas uz niekoho z rodiny, kto je dlho bez nehody, tak skusit cez neho. Oni davaju zlave prave preto.
test: havarijnu priprav sa na mastnu sumu. este k tomu mas aj silnejsi motor 3liter.
osobna skusenost s havarijnou na peugeot 307CC rv.2008 facelift - 730eu (allianz)
kupoval som to ako predvadzacku s 18 tisic km
osobna skusenost s havarijnou na peugeot 307CC rv.2008 facelift - 730eu (allianz)
kupoval som to ako predvadzacku s 18 tisic km
Ono sa to odnoti aj podla toho ako sa auta kradnu,ja mam Hyundai 2.4 r.v. 2006,poistka ma stoji 360EU rocne,auto je poistene na 760k SK.Nuz nad 5rokov mas amortozaciu a pocita sa to kazdym rokom.Priprav sa na velku sumu kedze je to Audi co sa kradne ako an beziacom pase,drahe diely nahradne atd.
Ako aj pisali mas tam rozne monosti,vandalizmus,zivele pohromy,interier kolesa,kradez ..atd ,ale rataj s tym ze v konecnom dosledku aj ked ti ho ukradnu pripadne buds mat neaku poistnu udalost ze prides o nervy poistovne su .... ved vies ako to chodi...pokial sa ti nic nestane vsetko je OK.Drzim palce
Ako aj pisali mas tam rozne monosti,vandalizmus,zivele pohromy,interier kolesa,kradez ..atd ,ale rataj s tym ze v konecnom dosledku aj ked ti ho ukradnu pripadne buds mat neaku poistnu udalost ze prides o nervy poistovne su .... ved vies ako to chodi...pokial sa ti nic nestane vsetko je OK.Drzim palce
Zdravím, chcem sa spýtať, či sa najskôr robí platba za havarijné poistenie a následne až potom obhliadka auta cez Slovakexperta ?
Podpises zmluvu, tak do dvoch ti dni zavolaju na obhliadku. Poistne ma svoju splatnost, napr. 21 dni od podpisu zmluvy. Spytaj sa v poistovni, tam ti to povedia. Ak to neuhradis, tak si poisteny a po case (par mesiafov od neuhradenia) poistna zmluva zanikne, ale ty musis zaplatit alikvotnu ciastku za poistenie aj tak, v tomto pripade je zakon na strane poistovne. Ja som nedavno robil cestovne poistenie a pripoistenie celneho skla, obe mali splatnost dva ci tri tyzdne.
Mne išlo len o to, či je všetko kóšer .. keď najprv zaplatím a až potom bude obhliadka
.. robím to cez kamaráta, dali mi tam zľavu 150ečiek ...
Kamarat, nekamarat, vsetci vedia ponuknut zlavu. Zalezi uz len na nich kolko a kolko poistiek maju, pretoze od toho zalezi aj zlava. Potom je to bezskodovy priebeh, ine poistky v tej poistovni a ine. To ti kamarat nepovedal nic o splatnosti? Je to Komunalna ci Kooperativa?
No v podstate prvá havarijná moja ... takže bezškodový som, ale až odteraz
...
Je to v koopke. Tam mi dali ponuku cca 450€. A cez kamaráta za 300e. Lepšia ponuka cena/služba zatiaľ nebola nikde. (ale to je jedno)
Mňa len zaujalo či je normálne najprv zaplatiť a až potom sa robí obhliadka vozidla.
Je to v koopke. Tam mi dali ponuku cca 450€. A cez kamaráta za 300e. Lepšia ponuka cena/služba zatiaľ nebola nikde. (ale to je jedno)
Mňa len zaujalo či je normálne najprv zaplatiť a až potom sa robí obhliadka vozidla.
Ako som napisal, podpises zmluvu, kamarat to nahodi do systemu. Tak do dvoch dni ti zavolaju kvoli obhliadke, dohodnes termin a ides na obhliadku. Na poistku mas urcitu splatnost, takze to nemusis platit hned prvy den a na obhliadku aj tak pojdes. Treba teda cakat. Kedy si tu poistku podpisal?
cca týždeň späť. Len až dnes mi poslal č.účtu s VS. Že mu mám cinknúť keď to uhradím a on dohodne tú obhliadku u Slovakexperta (alebo tak nejak povedal ten názov)
-
hojko
Site Admin
Ten tvoj kamarat je dobry spekulant. Podpisal si zmluvu a stale nemas poistene vozidlo, kedze nemas spravenu obhliadku. Obhliadku si mal mat davno spravenu a on ti nema co davat podmienky, ze to mas najskor zaplatit a on to potom dohodne. Ak sa nemylim, tak ked nahodi udaje do programu, ktory KOOP pouziva, tak sa automaticky tieto veci prenasaju do Slovexperty a odtial ta kontaktuju na obhliadku. Takze to vyzera tak, ze to tvoje poistenie este ani nenahodil, pretoze by ti boli uz davno volali.