Sionizmus

Diskusie na politické témy...
P3Bo
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Sionizmus

Príspevok od používateľa P3Bo »

Pontius= námorník , patriaci moru

Ináč toto je jediný dôkaz o jeho existencií
The 82 cm x 65 cm limestone block, was found in 1961 in an excavation of an ancient theater (built by decree of Herod the Great c. 30 BC), called Caesarea Maritima in the present-day city of Caesarea-on-the-Sea (also called Maritima). On the partially damaged block is a dedication to Tiberius Caesar Augustus. It has been deemed authentic because it was discovered in the coastal town of Caesarea, which was the capital of Iudaea Province[5] during the time Pontius Pilate was Roman governor.
The partial inscription reads (conjectural letters in brackets):
[DIS AUGUSTI]S TIBERIEUM
[PO]NTIUS PILATUS
[PRAEF]ECTUS IUDA[EA]E
[FECIT D]E[DICAVIT]
The translation from Latin to English for the inscription reads: Pontius Pilate, prefect of Judea, has restored the Tiberieum of the Seaman (or possibly, of the Caesareans)
zdroj:wiki
nauraa
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa nauraa »

Latinsky je to Pontius Pilatus, ale na to nie je potrebna latinska Biblia... Pokial viem, problemom mena tohto prefekta je, ze sa nevie, ktore casti z tradicnej rimskej mennej trojice praenomen-nomen gentile-cognomen, je v pripade jeho mena k dispozicii, (ako napriklad u mena Gaius Iulius Caesar, kde je to jasne), takze Pontius moze byt ako praenomen (rodne meno), tak nomen gentile (meno rodu). Prekladat to ako "pontsky" je zvlastne.
tehla

Príspevok od používateľa tehla »

Nauraa – hovorila si, že to mam v Biblii. Zrazu ti nevyhovuje toto evanjelium, ani tamto evanjelium a už to v Biblii nemam, ale Biblia klame, ale zabudla si ešte na jednu vec a to svedectvo priamo od farizejov – Talmud, kde dokonca ulohu Rimanov ani nespomínajú. O tu tvoju obhajobu „neviny“ by totiž nestali ani ti farizeji.

Podľa Talmudu bol Ježiš popravený riadnym rabínskym súdom za modlárstvo, podnecovanie iných Židov k modlárstvu a spochybňovanie rabínskej autority. Všetky klasické židovské zdroje, ktoré spomínajú jeho popravu, za ňu preberajú zodpovednosť; v talmudickom opise Rimania nie sú vôbec spomínaní.

Babylonský Talmud (Sanhedrin 43a) potvrdzuje Ježišovo ukrižovanie počas Paschy, a obžaloby proti Kristovi, že sa bavil čarodejníctvom a že povzbudzoval Židov na odpadlíctvo.

nezavisly dobový zdroj: Mara Bar-Serafion potvrdzuje, že Ježiša považovali za múdreho a čestného človeka, o ktorom mnohí mysleli, že je kráľ Izraela, že ho Židia zavraždili a že on i naďalej žije skrze svojich nasledovníkov.
Dr. Israel Shahak, židovský profesor napísal viacero kníh, v ktorých poukázal na silne protikresťanský charakter judaizmu:

Judaizmus je podkutý veľmi hlbokou nenávisťou proti kresťanstvu. Tento postoj bol rozhodne zhoršený prenasledovaním Židov zo strany kresťanov, ale vo veľkej miere je od nich nezávislý. V skutočnosti sa datuje až do čias, kedy kresťanstvo bolo ešte slabé a prenasledované a takýto postoj zastávali Židia, ktorí nikdy kresťanmi neboli prenasledovaní, či dokonca im kresťania pomohli... [1]
Židovskí rabíni videli v kresťanstve a jeho univerzalizme, ktorý ponúka spásu všetkým, nebezpečenstvo, že sa Židia zmiešajú s inými národmi a tak zaniknú. Keďže veľa Židov bolo fascinovaných Ježišovým učením, rabíni s cieľom zabrániť masívnemu odlivu svojich veriacich ostro proti kresťanstvu vystupovali. Toto je viditeľné na mnohých miestach v samotnom Novom zákone, no najmä Jánovi 7:13: „Ale nik o ňom [Ježišovi Kristovi] nehovoril verejne, zo strachu pred Židmi.“
Univerzálna židovská encyklopédia vysvetľuje: "Židovské náboženstvo, ako je známe dnes, stopuje svoj pôvod stáročia a bez prerušenia od farizejov. Ich vedúce idey a metódy našli enormnou mierou vyjadrenie v literatúre, ktorá stále ešte zväčša existuje. Talmud je najväčším a najdôležitejším dielom z tej literatúry." ("Pharisaism, str. 474)

Talmud chápe, že Ježiša bolo potrebné usmrtiť, lebo to bol jeden "z troch najväčších nepriateľov judaizmu" (Git 56a); bol to falošný prorok, ktorý zviedol a oklamal ľudí (Git 56b-57a).

"Dajte si pozor a chráňte sa kvasu farizejov a saducejov!" (Matúš 16:6).Pavol varuje cirkev, označujúc neveriacich Židov za "nepriateľov" (Rim 11:28)... "ktorí zabili Pána Ježiša i prorokov a nás vyhnali. Tí sa Bohu nepáčia, ale sú nepriateľskí voči všetkým ľuďom" (Tess. 2:15).
nauraa napísal:Tak to je skor interpretacny fail bez znalosti historickych suvislosti nez argument..
miliarda kresťanov, vyznamnych osobnosti, panovnikov, svetová inteligencia
po 2000 rokov malo „interpretačny fail bez historickych suvislosti“ a ty spolu s Klausom Schubertom ste po 2010 rokoch odhalili pravdu? :)
Ešte k tomu čo pišeš - ani v Biblii sa nespomina nepriateľstvo Krista voči cisárovi (dajte cisárovi čo je cisárovo, a Bohu, čo je Božie), ale nepriateľstvo voči veľkňazom a farizejom sa spomina veľmi často. (a s tym, že evanjelia su nejake klamstvo na mna zase nechod)

S tym umyvanim ruk - či to bol iba židovsky zvyk alebo nie neviem, keďže som vtedy nežil, ani to už nezistim, ale silne pochybujem, že iba židia si v tej dobe umyvali ruky
nauraa napísal:Inak este k tomu menu Pilata, oslovenie "pontsky Pilat" je nezmysel, pretoze ten "pontsky" odkazuje do oblasti Cierneho mora. Ale to len tak na okraj..
To oslovenie nema nič spoločne s geografickou polohou, je to proste len voľny „preklad“ z latinčiny do slovenčiny, zase zbytočne veľa mudruješ

Všimol som si, že nejak často použivaš pojem "židokresťansky". Zlučuješ nezlučiteľne a to ti vysvetlia skôr ti rabini ako ja. „Dalo by sa to nazvať ako interpretačný fail bez znalosti historických súvislostí“ :wink:

Ale tato tema ma nazov „sionizmus“ nie „všetci židia“, keďže nie každy žid je sionista alebo sa riadi talmudom. Dokonca na to, aby bol človek sionista nemusi byť ani žid.
(Ale snad to, že sionizmus je inšpirovany talmudom ti nie je potrebne zdôrazňovať.)
A takisto aj žid môže byť proti sionistickej politike:

http://www.rense.com/general34/gahs.htm
nauraa
Medium Star
Medium Star

tehla, tehla... Spominali sme ulohu farizejov v Biblii, preco sem neustale pleties Talmud? Dovod, preco mi "nevyhovuje" Janovo evanjelium som spominala vyssie, a nevravela som, ze Biblia klame, tak si laskavo odpust podobne svojske interpretacie. Biblia ma len svoj zamer, pre ktory nutne nemusi odrazat skutocnost, ale ak si ochotny verit kazdemu novozakonnemu pismenku bez hlbsej reflexie, tak mi je to uprimne luto, pretoze to z teba robi nemysliaceho fundamentalistu. Ohladom toho umyvania ruk, neviem ci to mal byt z tvojej strany vtip alebo co...? Je snad jasne, ze slo o symbolicky pocin, nie? K tomu, aby si zistil, ci to bol alebo nebol zidovsky zvyk, predsa nemusis v tej dobe zit... Navyse dufam, ze tym, ze ty nevies, ci to naozaj bol len zidovsky zvyk, nechces spochybnovat pravdivost tejto skutocnosti... To by bolo pomerne absurdne. Ten tvoj volny preklad z latiny nema svoje odpostatnenie, to je cele, na co som chcela poukazat. Ak si budeme kazdy podobne "volne prekladat", tak to podla toho aj bude vyzerat... Dalej, pojem "zidokrestansky" nie je moj vymysel, omg... Je to odborny termin na oznacenie ranych krestanov. Keby si precital aspon nejaku relevantnu literaturu ohladom tejto temy, tak by si vedel, ze ma svoj zmysel. No, na zaver by som bola rada, keby si si odpustil posmesky typu, ze sme "s Klausom Schubertom odhalili pravdu" a podobne. Toto moze napisat fakt len ignorant. Spominala som, ze ak sa odvolavam na jednu knihu, neznamena to, ze som len jednu precitala. Navyse, stylom precitania jedinej knihy by som naozaj daleko nezasla, nechcela som to tu vytahovat, ale ja tieto veci studujem na univerzite, takze ma pomerne znacne uraza tvoja snaha zhadzovat vsetko, co pisem, pricom ako si tu jasne predviedol, tvoje vedomosti zdaleka nedosahuju urovne, pri ktorej ma vobec zmysel s tebou stracat cas, cim by som rada podotkla, ze toto je moja posledna reakcia na teba ohladom tejto temy.

Neviem, ci ten posledny odstavcek "zid nerovna sa sionista" je na mna, ak ano, tak nechapem preco. Tvrdim snad nieco take? Sama som sem pred casom davala obrazok ultraortodoxneho zida protestujuceho proti sionizmu. Talmudom sa daju obhajovat ako sionisticke, tak aj protisionisticke postoje, zalezi od interpretacie. Rabin Teitelbaum hovori o troch prisahach, ktore su sucastou talmudickeho traktatu Ketubot 111a takto: 1. Zidia nemaju prichadzat do Svatej zeme spolocne a silou, 2. a nemaju sa burit proti inym narodom, 3. aby ich narody sveta prilis nezotrocovali.
tehla

Príspevok od používateľa tehla »

Ak chceš argumentovať tak argumentuj.
Cely tvoj odstavec je totiž o tom, že ty to študuješ a ja som ignorant a fanatik a nič o tom neviem, lebo som si nepreštudoval relevantnu literaturu. Ale v každom pripade si nijak nevyvratila ulohu farizejov v tomto procese, o čo ti od začiatku šlo.
nauraa napísal:Spominali sme ulohu farizejov v Biblii, preco sem neustale pleties Talmud?
Neprekrucaj, ty si chcela dokazať, že Ježiša ukrižovali rimania a poukazať, že farizeji na tom nemaju vinu – reagovala si takto:
Jezisa ukrizovali Rimania (ukrizovanie je rimsky trest, nie zidovsky), synedrion pocas rimskej nadvlady nemal hrdelne pravomoci, neslo o proces v zmysle farizejsko-rabinskej praxe.
Chapem ťa, že teraz chceš odputať pozornosť od talmudu, kde samotny farizeji priznavaju svoju vinu, no ak chceš naozaj skumať pravdu, tak použi zdroje, ktore maš k dispozicii. To je akokeby si sa snažila na sude obhajovať niekoho, kto sa už davno sam priznal. Všetci by odišli domov a nikto by ťa nepočuval

Nie je pravda, že som ochotny uveriť každemu pismenku evanjelii bez hlbšej sebareflexie. Ja som tomu uveril po hlbokej sebareflexii a jednoducho sa nehodlam uspokojiť s tvojim suchym konštatovanim, že Biblia ma svoj zamer, ktory neodraža skutočnosť, najmä, ked je tu ešte ten Talmud a ine dobove zdroje, ktore tuto skutočnosť potvrdzuju
nauraa napísal:Neviem, ci ten posledny odstavcek "zid nerovna sa sionista" je na mna, ak ano, tak nechapem preco.
No preto, lebo par stran dozadu si tvrdila, že sa prostrednictvom talmudu snažime dokazať, „že aki su ti židia zli“ alebo niečo podobne, tak ti len vysvetlujem, že tu neni debata o všetkych židoch
nauraa napísal:No, na zaver by som bola rada, keby si si odpustil posmesky typu, ze sme "s Klausom Schubertom odhalili pravdu" a podobne. Toto moze napisat fakt len ignorant.
Ako mam reagovať na to, ked napišeš, že 2000 ročna kresťanska tradicia je interpretačny fail bez znalosti historickych suvislosti a podložiš to nejakym citatom z knihy Kurta Schuberta? Sama reaguješ ignorantsky, akokeby sa mylili všetci, okrem teba a autorov tych knižiek
nauraa napísal:takze ma pomerne znacne uraza tvoja snaha zhadzovat vsetko, co pisem, pricom ako si tu jasne predviedol, tvoje vedomosti zdaleka nedosahuju urovne, pri ktorej ma vobec zmysel s tebou stracat cas,
V žiadnom pripade ťa nechcem zhadzovať. moje vedomosti su take ake su, snažim sa držať v prvom rade selskeho rozumu, ak ten čas stracať nechceš, tak ho jednoducho nestracaj, ty sama si začala so mnou debatovať a ano, už radšej tu debatu ukončme, lebo sa to tu začina schyľovať k osobnym utokom, čo nastane, ked dojdu argumenty (druhou najčastejšou reakciou zvykne byť vysmech)
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Čo sa týka toho prídavku Pontský.

Môže to byť odvodené z toho, že Pilát pred príchodom do Palestíny zastával nejakú funkciu v Ponte.

Niektorí odvodzujú jeho meno od rímskeho oštepu (lat. pilum).

Sú to však skôr dohady.
nauraa
Medium Star
Medium Star

Taketo dohady su ale minimalne gramaticky chybne... Ak je meno Pontius nomen gentile, musi toto meno odkazovat na rod, z ktoreho Pilat pochadza, s velkou pravdepodobnostou sa jedna o samnitsky rod Pontiov... (Ponti, nie Pontus)
silmarill
King
King

Príspevok od používateľa silmarill »

keďže do tejto témy určití ľudia radi kopírujú rôzne výroky "zlovestných židov" ktoré údajne dokazujú ich nadradenosť a plán poroby zbyšku obyvateľstva, dávam sem tiež zopár výrokov z druhej strany:

"Tiež v tomto sa nedopúšťa cirkev žiadnej neprávosti, že ona, pretože židia sú otrokmi cirkvi, môže disponovať ich majetkom."
(Sv. Tomáš Akvinský)

"Židia nesmú zamestnávať kresťanských spolupracovníkov."
(3. Synoda v Orleanse, 538)

"Židovské knihy musia byť spálené."
(12. Synoda Toledo, 681)

"Židia nesmú počas kresťanských sviatkov na ulicu."
(3. Synoda Orleans, 538)

"Židia musia rovnako ako kresťania platiť cirkevný desiatok, hoci nepatria k cirkvi."
(Synoda v Gerone, 1078)

"Židom sa zakazuje vydediť svojich bratov vo viere, ktorí prestúpili na kresťanstvo."
(3. Lateránsky koncil, 1179)

"Židia musia na svojom ošatení nosiť znak, ktorý ich bude odlišovať."
(4. Lateránsky koncil, 1215)

"Židovské požiadavky na kresťanských dlžníkov sa konfiškujú."
(Norinberg, koniec 14. stor.)

"Židia sú deti diabla, kradnú, vraždia a svoje deti učia tomu istému."
(Martin Luther)

"Žid je ako oheň v prsiach, ako myš vo vreci, ako had okolo krku."
(Pápež Innozenz III.)

"Robím teraz, čo robí cirkev už 1500 rokov, avšak dôkladnejšie."
(Adolf Hitler)

nenávisť k židom tu má už vyše tisícročnú tradíciu. niektorí ľudia budú v sebe mať akosi vždy "zakorenené" že židov treba prenasledovať stoj čo stoj. boli sme to však my (respektíve naši kresťanskí predkovia) ktorí sa vyvyšovali nad židov a robili z nich našich otrokov.

rôzni ľudia vyčítajú židom že majú majetky a podiely v bankách - avšak kresťania zakázali židom vlastniť pôdu a vykonávať remeslá. čo im zostávalo aby sa uživili? pohostinstvo, obchodníctvo a bankárstvo. vzhľadom na to že nemohli vykonávať nič iné sa tieto firmy dedili po generáciách, zveľaďovali sa a často tak predbehli majetkami tých, ktorí sa živili ako hospodári a remeselníci. závisť len prehĺbila nenávisť k židom a tento bludný kruh funguje dodnes.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Stará známa vec, ale určite sem niekto pribehne a napíše, že na to boli dôvody.
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

hughito napísal:Stará známa vec, ale určite sem niekto pribehne a napíše, že na to boli dôvody.
Jasne ze neboli, antisemintizmus je snad jedina vec na tomto svete ktora tu je len tak bezdovodu. :roll:
silmarill
King
King

po vzoru kaliho jedna tl;dr copypasta :D
Prvá závažná zmienka o chorobnej nenávisti voči Židom je opísaná už v biblickej knihe Ester a hlavným predstaviteľom bol druhý najvplyvnejší muž Médsko-Perskej ríše Háman. Hámanovi sa nepáčilo to, že predstavitelia Židov nie sú ochotní podieľať sa na kulte jeho osoby a klaňať sa pred ním. Táto vec ho tak podráždila, že presadil zákon nariaďujúci vyhladenie celého židovského národa. Práve toto bol večný kameň úrazu pri strete Židov s rôznymi dobovými kultami a náboženstvami. Židia totiž tvrdohlavo uskutočňovali svoj náboženský život podľa vlastných pravidiel. Vždy sa v tomto malom národe našiel nejaký Bohom poslaný prorok, ktorý ohlasoval Božie zjavenie a prinášal korekcie. Židia sa zvyčajne neboli ochotní podriadiť väčšinovému názoru. Toto nerešpektovanie náboženských pravidiel poburovalo a ponižovalo mocných predstaviteľov vtedajšej doby. Ako to, že si tento malý a bezvýznamný národ dovolí robiť veci inak. Takto sa vyformovala prvá tvár antisemitizmu, náboženská. Zdá sa, že tento scenár sa potom opakoval znova a znova. A keď to nešlo po dobrom, muselo to ísť po zlom.

Do radu prenasledovateľov židovstva sa zaradilo aj kresťanstvo. Už v prvých storočiach sa stretávame s násilným obracaním Židov na kresťanskú vieru. Po odmietnutí tejto ponuky sa Židia často stretávali s ponižovaním, vyhrážkami a fyzickým prenasledovaním. Počas celého stredoveku, kedy bolo kresťanstvo oficiálnou európskou ideológiou bolo pre Židov bezpečnejšie bývať v terajších moslimských krajinách ako v Európe. Postupne sa budovala protižidovská teológia. Používali sa proti nim verše ako: Ján 8,44 "Vy ste z otca diabla a chcete robiť žiadosti svojho otca", alebo Matúš 27,25 "Jeho krv na nás a na naše deti!". Tieto verše vytrhnuté z kontextu a z reálnych situácií burcovali nenávisť voči Židom. Personifikovali sa na celý židovský národ a na jeho existenciu. Teológovia pracovali na tom, aby dali svojej nenávisti voči tvrdohlavým Židom biblický základ. Vytvorila sa substitučná teológia, v ktorej sa každá zmienka o Izraeli a jeho požehnaniach nahradila cirkvou, ako novozákonnou náhradou Izraela. Nositeľom požehnaní zrazu nebol Izrael, ale cirkev a Židia sa stali nepriatelia a protivníci. Úplne sa zabudlo na to, že centrálna postava kresťanskej viery, Ježiš Nazaretský, je tiež Žid. Aj proroci a apoštoli, na ktorých stojí kresťanstvo, boli Židia. A vďaka Židom máme Desatoro, aj novozmluvnú kázeň na hore. Zabudlo sa, že Boh je v Biblii nazývaný Bohom Abraháma, Izáka a Jákoba a tiež Bohom Izraela. Aj Ježiš je nazývaný Levom z Júdy, a aj v Nebeskom Jeruzaleme majú židovskí patriarchovia výnimočné postavenie. Sochy Krista visiaceho na kríži dostali v katolíckej cirkvi rúško okolo pása, aby nebolo vidno Ježišove židovstvo so znakom obriezky. Židia zrazu prestali byť dobrou olivou, do ktorej sú z milosti vštepení aj pohania, ale stali sa nepriatelia.

Do tohto náboženského rozmeru sa v priebehu histórie vmiešavali rôzne druhy iracionálnych fóbií a konšpiračných teórií. Najčastejšie sa týkali peňazí, či túžby po ovládnutí sveta. Mnohé z nich žijú medzi ľuďmi doteraz. Medzi najvýznamnejšie patrili teórie o celosvetovom tajnom židovskom spiknutí, ktoré chce ovládnuť svet. Alebo o klube najbohatších Židov, ktorí skrze politické a finančné intrigy ťahajú za nitky všetkých dôležitých politických rozhodnutí vo svete. Hovorilo sa o ich „chamtivosti a neľudskom úžerníctve“. Ešte od našich rodičov a starých rodičov sa dozvedáme o poverách, ktoré žili v podvedomí, že Židia kradnú malé deti a robia krvavé obrady, že židovskí lekári vedome spôsobujú nežidovským deťom komplikácie, alebo smrť... V každej dobe boli obviňovaní z intrigánstva a chamtivosti. Napríklad počas obdobia Štúrovcov boli Židia napádaní za to, že môžu za alkoholizmus na slovenských dedinách, pretože zvyčajnými majiteľmi hostincov boli práve oni. Rozvášnené davy ich nakoniec vyháňali a pálili ich živnosti. S hrdosťou sa uvádzalo, že v tom čase na západnom Slovensku nebol žiadny židovský krčmár. V priebehu histórie boli prijímané zákony o tom, čo môžu vlastniť, v akej oblasti sa im dovoľuje pracovať, kde môžu bývať, ako majú byť označení a pod. V histórii čítame aj o viacerých masakroch. Za touto nenávisťou vždy stál sám diabol, ktorému sa kvôli tomuto národu nepodarilo zastaviť príchod Mesiáša.

a komu sa nechce čítať dlhé texty tak klik na spoiler:
Spoiler
kresťania ich nenávidia preto, že tí hnusní židia dali zabiť nášho dobrého pána ježiša krista
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

sillmaril

„Židia sú veľmi súdržní, ale pred Nežidmi sa uzatvárajú a sú k nim nepriateľskí.“

„Židia patria k temným a odpudzujúcim silám. Kto vie, aká početná je táto klika, ako sa držia pospolu a akú moc môžu predstavovať vo svojej jednote?“
Marcus Tullius Cicero

„Tento národ (Židia) je mor. Dokázal získať taký vplyv, že nám, víťazom, diktuje svoje zákony.“ Lucius Anneus Seneca (Seneca mladší) (4 pr. n. l. – 64 n. l.)

„Keď Marcus Aurelius na výprave do Egypta prechádzal cez Palestínu, podchvíľou vraj býval vyvedený z miery a zhnusený smradľavými a hašterivými Židmi, takže raz s bolesťou zvolal: ‚Ó, Markomani, Kvádi, Sarmati! Konečne som našiel iných ľudí priečnejších od vás!‘“ (Ammianus Marcellinus: Rímske dejiny XXII, 5, 5)

Nezda sa mi ze by tito pani boli krestania.

Iba idiot si moze mysliet ze dovod nenavisti k zidom bola vrazda krista paradoxne tiez zida.
slay
Addict
Addict

Príspevok od používateľa slay »

Hej Kali, ale aby si povedal, že Rím ich nenávidel kvôli povstaniam a stoporčivosti, to už nepovieš. Lebo si charakter ako vždy. :smt078
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

List sužovanému zboru
smyrnenskému

8 Anjelovi cirkevného zboru smyrnenského napíš: Toto hovorí Prvý a Posledný, ktorý bol mŕtvy a ožil: 9 poznám tvoje súženie a chudobu - ale si bohatý - i rúhanie (ľudí), ktorí hovoria o sebe, že sú Židia, a nie sú, ale sú satanovou synagógou. 10 Neboj sa toho, čo máš trpieť! Ajhľa, diabol hodlá niektorých z vás vrhnúť do väzenia, aby ste boli skúšaní, a budete desať dní v súžení. Buď verný až do smrti a dám ti veniec života!

11 Kto má uši, nech počuje, čo Duch hovorí cirkevným zborom! Kto zvíťazí, tomu druhá smrť neuškodí!

http://www.biblia.sk/sk/1/biblia/sev/rev/002.html

List bohumilému zboru
filadelfskému

7 Anjelovi zboru filadelfskému napíš: Toto hovorí Svätý a Opravdivý, ktorý má kľúč Dávidov, ktorý otvára tak, že nikto nezatvorí, a zatvára tak, že nikto neotvorí: 8 poznám tvoje skutky. Ajhľa, otvoril som ti dvere, ktoré nikto nemôže zatvoriť, lebo hoci máš malú moc, predsa si zachoval moje slovo a nezaprel si moje meno. 9 Ajhľa, dám ti zo satanovej synagógy tých, čo hovoria o sebe, že sú Židia, a nie sú, ale klamú. Prinútim ich, aby prišli, klaňali sa ti až k nohám a spoznali, že som si ťa zamiloval. 10 Keďže si zachoval moje slovo o trpezlivosti, aj ja ťa uchránim pred hodinou pokušenia, ktorá má prísť na celý svet skúšať obyvateľov zeme. 11 Čoskoro prídem! Drž to, čo máš, aby ti nikto nevzal veniec! 12 Kto zvíťazí, toho urobím stĺpom v chráme svojho Boha, takže už nikdy nevyjde, a napíšem naň meno svojho Boha, meno mesta svojho Boha, nového Jeruzalema, zostupujúceho z neba od môjho Boha, i moje nové meno.

13 Kto má uši, nech počuje, čo Duch hovorí cirkevným zborom!

http://www.biblia.sk/sk/1/biblia/sev/rev/003.html
slay
Addict
Addict

A ty aj vôbec vieš o čom sa tam v tých pasážach hovorí?
silmarill
King
King

kali520 napísal:Nezda sa mi ze by tito pani boli krestania.
heh, lebo rimania židov nenávideli ale kresťanov doslova milovali, však?
a to o tom idiotovi som to akože prehliadol.

slay napísal:A ty aj vôbec vieš o čom sa tam v tých pasážach hovorí?
random pasáže z biblie kde sa spomína "žid", random zvýraznené slová
slay
Addict
Addict

Pýtal som sa Kriju :) nech nám to vyloží, keď to cituje. Silne pochybujem, že vie o čom tie pasáže sú keď ich takto použil. Ale to je preňho typické.
silmarill
King
King

ja viem, len som to tak skonštatoval :wink:
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

slay napísal:A ty aj vôbec vieš o čom sa tam v tých pasážach hovorí?
ano
slay
Addict
Addict

Tak mi to vysvetli prosím ťa. Vieš nejako jednoducho stručne :wink: to by si mal zvládnuť.
Napísať odpoveď