Koľko mesačne investujete do priateľky?
Re: Koľko mesačne investujete do priateľky?
myslim ze investicie do priateliek by kludne vyrovnali bilanciu v nepomere platov muzi vs. zeny
ale to feministky do statistik nedaju
-
javatar
Hardcore addict
nuz tak vies, muz vymysla program, plati za kino, vecere a podobne len aby si tu zensku ziskal a ked ju konecne ziska a ona sa zanho vyda tak pride domov a odovzda jej vyplatu
tak kto tu ma vacsi plat? 
-
p4ra
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
ColdRain, a kto hovori, ze vsetko musis platit ty? V normalnom fungujucom vztahu podla mna je uplne v pohode, ked priatelka povie, aj napriek tomu, ze si ty navrhol kino alebo veceru, ze dnes to zaplati ona. Nevidim na tom nic zle. Aj ja som zamilovany, a velmi. Asi najviac v zivote, ako som doteraz bol, ale zdravy rozum si stale zachovavam, teda aspon myslim. Proste nedavno sme boli na bowlingu, to tiez nie je 5 korunova zalezitost, ked sa hra hodinku a pol, a priatelka sa rozhodla, ze by to chcela zaplatit. V pohode, nemam s tym problem. Je to proste normalne.
javatar, tak by to u mna fungovat nemohlo, ze pridem po vyplate a odovzdam priatelke/zene/druzke/frajerke, to je proste jedno vyplatu. Nehovorim, ze kazdy ma mat svoje peniaze, ale jednoducho zijeme spolu, tak sa rozhodujme spolu, a nie, ze ona drzi kasu a len co ti ona schvali a dovoli, tak to mozes minut. Blbost..
javatar, tak by to u mna fungovat nemohlo, ze pridem po vyplate a odovzdam priatelke/zene/druzke/frajerke, to je proste jedno vyplatu. Nehovorim, ze kazdy ma mat svoje peniaze, ale jednoducho zijeme spolu, tak sa rozhodujme spolu, a nie, ze ona drzi kasu a len co ti ona schvali a dovoli, tak to mozes minut. Blbost..
-
javatar
Hardcore addict
p4ra - myslim ze je zrejme ze som to myslel ako recesiu a osobne nepoznam domacnost, kde by drzala kasu cisto zena, toto sa hovori len preto lebo zeny sa staraju o domacnost a nakupuju domace potreby vo vyrazne vacsej miere ako muzi, teda si od nich na to castejsie pytaju peniaze - co sa premientne do reci ludu ako "odovzdavanie vyplaty", takze ziadny muzi bez penazi sa nekonaju
viac sa mi paci system "co je moje je aj tvoje" - poznam jednu domacnost kde si manzelia navzajom poznaju svoje PIN kody - je to rozhodne tazsie zvladnutelny model a je potrebne viac komunikovat a netusim ci by som ho zvladol, ale paci sa mi
teraz sice byvam s 3 chlapmi ale model ktory pouzivame by som si vedel predstavit aj so zenou -> osobne peniaze + peniaze na domacnost (po nasom "sracie peniaze" lebo najcastesie sme za ne kupovali toaletak) + rezerva (keby sme presvihli energie alebo na neocakavane udalosti - po nasom "ochranny val") - a myslim si ze je to to najrozsirenejsi system
viac sa mi paci system "co je moje je aj tvoje" - poznam jednu domacnost kde si manzelia navzajom poznaju svoje PIN kody - je to rozhodne tazsie zvladnutelny model a je potrebne viac komunikovat a netusim ci by som ho zvladol, ale paci sa mi
teraz sice byvam s 3 chlapmi ale model ktory pouzivame by som si vedel predstavit aj so zenou -> osobne peniaze + peniaze na domacnost (po nasom "sracie peniaze" lebo najcastesie sme za ne kupovali toaletak) + rezerva (keby sme presvihli energie alebo na neocakavane udalosti - po nasom "ochranny val") - a myslim si ze je to to najrozsirenejsi system
p4ra-ale samozrejme, že nikto to nehovorí, ja som to napísal na margo toho ako si ty písal, že si nevieš predstaviť ako by sa to mohlo stať, tak som ti napísal ako sa to jednoducho dá...v tých časoch som pokladal za bežné, že dáma v prítomnosti muža neplatí, nikto sa ma o to síce neprosil, ale tak isto mi nikto neponúkol že zaplatí, holt, bol som vtedy mladý a blbý 
-
sumsumienka
Light Expert
obaja s priatelom sme este skolopovinni, on brigaduje, ja brigadu momentalne nemam... neinvestujeme do seba vela, zalezi od toho, aky mesiac je to, ked su to Vianoce, Valentin, narodeniny, meniny - vtedy viacej (do 50€), pokial je to normalny mesiac bez akychkolvek sviatkov, da sa povedat, ze do 10€... ja si nepotrpim na darceky, plysaciky a take blbosti nemusim
niekedy sa dohodneme, ze pojdeme do kina, on zaplati kino, ja ho potom pozvem na veceru, pripadne si sumu rozdelime...antikoncepciu platim ja... najradsej chodievame na prechadzku niekam do parku alebo na cerstvy vzduch, ku rieke, inokedy zas k nemu domov pod paplon a pozrieme si dobry film... na to nam vela penazi netreba... som spokojna s tym, ako to je, asi by som sa citila trapne, keby mi kupoval drahe darceky a ja by som mu to nemala ako oplatit 
sumienka...... stare zlate studentske casy:)
presne tak to ma byt, ako popisuje sumsumienka. ja som asi prilis idealistka, ale ked mi kamarat povedal, ze sa s nim pohadala frajerka, lebo vraj jej dlho nic nekupil - no to bolo mimo sfer mojho myslenia.
celkovo nechapem vyraz "investovat do priatelky". ja sa vzdy citim blbo, ked za mna niekto plati. toboz, ked este nie sme vo vztahu. pre mna je to kupovanie. podvedome ma to totiz ovplyvnuje, aj ked u toho chalana mozno postradam urcite povahove vlastnosti. preto sa tomu VYHYBAM ako mozem.
vo vaznom vztahu je to uz ine. bud sa financne doplnaju, alebo to funguje reciprocne, kedze obaja chcu vztah udrzat.
celkovo nechapem vyraz "investovat do priatelky". ja sa vzdy citim blbo, ked za mna niekto plati. toboz, ked este nie sme vo vztahu. pre mna je to kupovanie. podvedome ma to totiz ovplyvnuje, aj ked u toho chalana mozno postradam urcite povahove vlastnosti. preto sa tomu VYHYBAM ako mozem.
vo vaznom vztahu je to uz ine. bud sa financne doplnaju, alebo to funguje reciprocne, kedze obaja chcu vztah udrzat.
-
Soviet
Darca
100eur mesacne je fakt privela. Vsak za to by si clovek mohol za rok pre seba kupit novy vykonny notebook. Kym spolu nebyvaju, tak ten dotycny to asi fakt trochu prehana a plati vsetko co sa da zanu. To by som nevydrzal v takom vztahu. Dievcina si na "luxus" zvykne a ked clovek bude chciet zacat setrit, tak sa jej to prestane pacit a vstky peniaze vyletia do vzduchu ako nic.
Na take devcata, ktore si nato rychlo navyknu a nevypada, ze by aspon mali chut niekedy zaplatit, si treba davat viac nez velky pozor.
Na take devcata, ktore si nato rychlo navyknu a nevypada, ze by aspon mali chut niekedy zaplatit, si treba davat viac nez velky pozor.
-
audiotrack
VIP
tebe nestojí tvoja frajerka za 100€ mesačne? Ja keby som mal (aj peniaze aj frajerku
) tak by som jej dal posledný cent čo mám. Keď som bol vo vzťahu, nemíňal som o nič viac ako míňam single, ale upravil som štýl života. Šetril som si, aby sme potom mohli ísť niekam von na pizzu alebo niečo iné. Aby som jej mohol kúpiť suvenír na dovolenke v predraženom Ríme alebo doniesť traktor z hračkárne keď bola mánia farmár hľadá ženu. Samé somariny, a človek si to neuvedomí, ale poteší to. Ani nevieš ako, a tie eura minieš aj tak. Ak ich nedaruješ niekomu, tak ich prepiješ alebo si kúpiš niečo pre seba. Takže pokiaľ mu to situácia dovoľuje, tak na tom nevidím nič zlé. Zlé to bude pokiaľ je dievča s ním len kvôli peniazom, ale ak ich investuje do "vzťahu" a nie do "nej" (v zmysle že zaplatí večeru alebo výlet a nekupuje jej náramky a zlato) tak je to milé
audio pizza stoji 5 eur, traktor neviem, na dovolenku ides 1-2krat za rok, narodky valentin meniny vyrocie priemerne raz za 3 mesiace.... 100 eur/30dni len na papkani, darcekoch a kinach sa lahko minie len ked si sponzor a nie chlapec, alebo este vznika potom casto nazor, ze cim viac jej dam tym viac ma bude lubit co je skoro vzdy hlupost (okrem golddiggeriek,tie ta potom maju radsej)
srnec... v BA par drinkov + vecera v povedzme ze nadpriemernej restauracii = 70-100€ pre 2osoby. pokial si takto odskocite 2x za masiac, tak mas tych 100€ "investovanych" do priatelky (ratam len polovicne sumy, kedze jem a pijem aj ja)
.
a nepripadam si, ze by som polovicku vydrziaval..
..samozrejme zalezi od regionu. niekde minies tych 100€ proste rychlejsie - napr. v TN sme za 1 drink zaplatili 2,5 - 3€ (v BA 8€). V TN sme za cca 100€+ mali komplet vecer (bar, jedlo + ubytovanie v hoteli v centre).
.
a nepripadam si, ze by som polovicku vydrziaval..
..samozrejme zalezi od regionu. niekde minies tych 100€ proste rychlejsie - napr. v TN sme za 1 drink zaplatili 2,5 - 3€ (v BA 8€). V TN sme za cca 100€+ mali komplet vecer (bar, jedlo + ubytovanie v hoteli v centre).
-
audiotrack
VIP
presne tak, záleží kde ste. Ale ak sa raz vyberú do 3D kina kde je vstup (neviem, tipujem na základe cien z brna) 7€, a pozve svoju polovičku, tak to máš hneď 14€. Jedna serioznejšia večera či obed, ďalších 20€ dole. A možno za ňou dochádza, a investíciou do "nej" chápe aj to, že si musí zaplatiť cestu. A možno je tam plno iných faktorov. Jasné, možné je aj to že je zbohatlík a 100€ pre neho nie je problém. Pre mňa by bol. A zrejme teda aj pre teba keď takto píšeš, ale nemôžeš súdiť niekoho podľa seba. Ak na ňu minie mesačne 100€, tak je to jeho vec. A ako som napísal, pokiaľ ten vzťah nie je založený iba na tých chechtákoch tak tam nevidím nič zlé.
-
Soviet
Darca
Nevravim, ze nestoji, ale je to vela. Ked som mal, tak som mozno minul dakych 20-30eur mesacne na nejake posedenie a sem tam aj ona platila, takze pohoda. A tiez je destinacia BA. ANo peniaze miniem a to je problem, ze moj zoznam veci, ktore si chcem kupit v blizkej dobe pre seba rastie a rastie. A keby som mal z vyplaty dat 100eur do priatelky, tak ten zoznam by som asi pisal zbytocne. Takto si kazdy mesiac doprajem nejaku vec, ktoru fakticky chcem a vyuzijem a potesim sa viac, ako keby som to minul za jedlo s frajerkou, ktore mi da minimalny pocit blazenostiaudiotrack napísal:tebe nestojí tvoja frajerka za 100€ mesačne? Ja keby som mal (aj peniaze aj frajerku) tak by som jej dal posledný cent čo mám. Keď som bol vo vzťahu, nemíňal som o nič viac ako míňam single, ale upravil som štýl života. Šetril som si, aby sme potom mohli ísť niekam von na pizzu alebo niečo iné. Aby som jej mohol kúpiť suvenír na dovolenke v predraženom Ríme alebo doniesť traktor z hračkárne keď bola mánia farmár hľadá ženu. Samé somariny, a človek si to neuvedomí, ale poteší to. Ani nevieš ako, a tie eura minieš aj tak. Ak ich nedaruješ niekomu, tak ich prepiješ alebo si kúpiš niečo pre seba. Takže pokiaľ mu to situácia dovoľuje, tak na tom nevidím nič zlé. Zlé to bude pokiaľ je dievča s ním len kvôli peniazom, ale ak ich investuje do "vzťahu" a nie do "nej" (v zmysle že zaplatí večeru alebo výlet a nekupuje jej náramky a zlato) tak je to milé
-
RomanB
Medium Professional
Jhaaj
Staci aby ste sa isli kazdy weekend bavit , cez tyzden nejaky sport + kino + vecera a si na spomenutej sume.
Priatelka tiez prispieva napr. dovolenku teraz zacaloala ... atd ...
Ono to nutne nemusi byt taka suma , ale 10 ani 20 € to nie je ...
Staci aby ste sa isli kazdy weekend bavit , cez tyzden nejaky sport + kino + vecera a si na spomenutej sume.
Priatelka tiez prispieva napr. dovolenku teraz zacaloala ... atd ...
Ono to nutne nemusi byt taka suma , ale 10 ani 20 € to nie je ...
-
Takymalypako
Light Expert
trosku ot, ale myslite si ze v pripade ked sa par chysta na dovolenku, je normalne ked jedna strana ocakava od druhej ze zaplati za oboch?
-
javatar
Hardcore addict
tak to urcite normalne nie je - jedine ak platiaci zaraba neporovnatelne viac ako pozvany
nevidim na tom nic zle, zatiahnut dovolenku aj za svoju drahu ale tak treba si to povedat dopredu
nevidim na tom nic zle, zatiahnut dovolenku aj za svoju drahu ale tak treba si to povedat dopredu
-
jin
VIP
Pokiaľ obidvaja zarábajú, tak to normálne nie je. Ak sú obe strany zárobkovo činné, mali by prispieť obe.Takymalypako napísal:trosku ot, ale myslite si ze v pripade ked sa par chysta na dovolenku, je normalne ked jedna strana ocakava od druhej ze zaplati za oboch?
Pokiaľ je zárobkovo činná len jedna strana a dokáže zo svojich financií utiahnuť náklady na pokrytie dovolenky, tak sa to akceptovať dá.
-
RomanB
Medium Professional
Presne vsetko je o dohode , a ked vas niekto prijemne prekvapi a vykeshuje to , preco nie ...
Ale ocakavat nieco je chrapunstvo ...
Ale ocakavat nieco je chrapunstvo ...
-
Fabo
Hardcore addict
jin: Ja by som si vedel predstavit aj situaciu kedy obaja zarabaju, a plati jeden, ak ten druhy zatahuje ine vydavky (ci uz to bude druha dovolenka - povedzme jeden zaplati koncom juna tyzden v Chorvatsku a druhy zaciatkom septembra tyzden v Bulharsku, alebo jeden plati letnu a druhy zimnu dovolenku) - alebo nesuvisiace, aj ked tam uz to bude asi skor uz o spolocnej domacnosti - ja platim hypoteku, priatelka/snubenica/manzelka splaca auto a setri na dovolenku... Ale beriem ze o tom tento thread uz nie je.
Ajtak je to vo finale o tom, ako to tomu-ktoremu paru vyhovuje a ak je nejaky sugar daddy, ktory sa vyziva v tom, ze plati uplne vsetko aj ked si partnerka moze dovolit prispievat, je to len a len ich vec.
Ajtak je to vo finale o tom, ako to tomu-ktoremu paru vyhovuje a ak je nejaky sugar daddy, ktory sa vyziva v tom, ze plati uplne vsetko aj ked si partnerka moze dovolit prispievat, je to len a len ich vec.