Autorádio
-
undertaker35
Expert
Autorádio
Mám jedno otázku ohľadom môjho zaujímavého problému. Mám autorádio LG,nejaká tá vyššie rada MOSFET 4x 54W. K tomu komponentné repro magnat.Zaujímavou vecou je to,že keď nastavím na rádiu len ľavý resp. pravý kanál repro má silnejší bass a celkovo hrá čistejšie ako púšťam do druhého kanálu viac šťavy basy sa strácajú a keď je L=R celé to má len "zahuhňané" basy.A pri vyšších hlasitostiach a basových pasážach pesníčky,rádio prestane hrať na pár sekúnd(robí to či je naštartované alebo nie),ale nevypne sa.Do ISO konektora ide celkom úzky kábel napájania a kostry,pozerať sa po tom alebo hľadať na niektorom repre vymenené +/-?
Re: Autorádio
Tvoj odhad je správny. Repro hrajú samozrejme v protifáze, preto sa basy "rušia" navzájom. Na jednom repre premeň + a -.
-
PAuLi3
Darca
- Kontaktovať používateľa:
nebyvaju na repro nahodou svorky, ktore sa medaju zamenit, pretoze jedna je hrubsia a druha tensia, prav preto aby sa tieto kabliky nezamenili, skor by som pozrel ci to mas dobre napojeny na iso konektore( teda ak mas repro napojene priamo na radio), resp, ak mas nejaku spojku medzi repro a radiom, alebo aj vyhybka ci je dobre napojena medzi basovym a vyskovym reprom.
Popisom, ktorý problém opísal jasne poukazuje na protifázu v zapojení (keď dá balance do prava hrá čisto, doľava to isto, ale spolu nie). Ale ako píše Pauli, mohol si to aj zle napojiť na výhybke - aj keď silne pochybujem, pretože aj tá je kľúčovaná - má rozdielne veľkosti faston konektorov, aby nedošlo k zámene. Ale jeden nikdy nevie. Ja som mal raz koaxiálne repro, zapojil som ich správne a presto hrali v protifáze. Holt, číňania asi mali piatok poobede a chceli ísť čo najskôr z roboty tak to odflákli...
Mam problem s dvd prehravacom v aute,zrazu prestal ist,ale cd mozem vybrat von a znova ho vlozit,ale displej vobec nejde a ani zvuk proste nic neukaze,ale stava tam ide. Tak som vyskusal druhy cd prehravac a ten ma ten isty problem mozem cd vysunut a zasunut aale displaj nejde. Moze mi niekto poradit kde by mohol byt problem? Kable som pozeral a poistky tiez vsetko je ok... Dik
-
RATZINGER666
Darca
display je mimo radia alebo je priamo sucastou ich oboch? co zvuk?
-
undertaker35
Expert
vyriešené.
Díky
Díky
-
RATZINGER666
Darca
ja som reagoval na martina 
Obidve maju odnimatelny panel, ale ze by bola chyba v oboch to by bola nahoda
//autoeditácia príspevku (25 Mar 2011, 17:51)
A zvuk tiez nic akurat mozem len cd vybrat a vlozit dnu nic viac
//autoeditácia príspevku (25 Mar 2011, 17:51)
A zvuk tiez nic akurat mozem len cd vybrat a vlozit dnu nic viac