Ked nespíš tak priberieš

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
Permonik1998
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok

Ked nespíš tak priberieš

Príspevok od používateľa Permonik1998 »

Ja sa chcem len spýtať že rodičia mi vždy hovoria že ak v noci nebudem spat ale budem pozerat televízor alebo počítač tak priberiem...... je to pravda? lebo ja mám 75 kg a mám 13 rokov ale poriadne makám na svojej váhe a ja som ako netopier.... spať sa mi chce len o takej 4:00 ráno.... a niže ja tvrdo makám a len zato že večer sedím pred pc priberiem,,, tak len chcem vedieť či je to pravda

Za odpoved strašne dakujem.....
lumir
King
King

Re: Ked nespíš tak priberieš

Príspevok od používateľa lumir »

muzi maju tu vyhodu, ze im v spanku vyborne funguje metabolizmus (na rozdiel od zien:) ..ale nejake tragicke nasledky na vahu by tvoje ponocovanie mat nemalo.
.
no si este stale vo veku, kedy je spanok velmi dolezity pre spravny vyvoj organizmu - takze byt tvojim rodicom, dostanes poza usi a ides spat najneskor 23:00 :D
kathleen
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa kathleen »

Ked chodis spat o 4.00 rano, je to dost extrem. organizmus oddychuje hlavne v noci, lebo za tmy sa vylucuje nejaky hormon (neviem uz aky.)
S tym priberanim je to asi individualne, ale minimalne pre mna to plati. Ked som nevyspata, potrebujem viac energie z jedla a zaroven, ked sedis pri PC a nemas pohyb, nemoze ti travit.
V kazdom pripade, ked sa chces vyhnut nadvahe, davaj pozor na zivotospravu. Spi, ked spia normalni ludia a sportuj. Do PC mozes cumiet, ked budes na invalidnom.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

to ti rovno mohli povedat, ze mas ist spat lebo po polnoci chodia vonku bubulaci... :D

ked sedis za pocitacom, alebo kukas telku a zeres...tak je absolutne jedno ci to robis v noci alebo cez den...bez pohybu priberies tak ci tak...
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

co myslis slovom makat? lebo pri 13rocnom chlapcovi ma nic nenapada :|
i-Cube
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa i-Cube »

to mas dost kil na svoj vek btw... ja si pocas skoly toho mrte vela odsedim pred kompom a som hore aj 2 noci, ak ide do tuheho, ale na vahe sa to neprejavuje. iba ak trosku, ked nestiham ani jest :p
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

13 roky a 75 kg.
ja mám 17 a mám 57kg.
Kebyže chodím spať o 4:00 a ráno vstavám do školy tak by som dlho neprežil
Auruz
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Auruz »

Permonik1998 napísal: ... ja som ako netopier ...
Prílohy
bat-man-dog_rot_rot_rot_rot_s.jpg
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

hmm neviem či to nevidíš, ale ty si tučný. Neber to ako urážku, ale čo z toho že pribereš kilo či dve? V trinástich mať 75 kíl je proste veľa. Rodičia to zrejme používajú ako argument aby si šiel spať, lebo ponocovať nie je zdravé. Určite nie do štvrtej, a určite nie v tvojom veku. Ale nemyslím že samotné ponocovanie by malo zvyšovať váhu. Ja bývam tiež dlhodobo v noci hore (v priemere do jednej až tretej, podľa množstva práce) a za posledné roky mi váha nejak nekolísala. Nepribral som ani nezchudol, mám stabilnú váhu. Určite to ale nie je zdravé, už len to dlhé sedenie na stoličke je zlé na chrbticu, pozeranie do monitora v noci (pri umelom svetle) je zlé na oči a nedostatok spánku či posunutý biorytmus tiež nebude najlepší. Takže skús si preorganizovať čas tak, aby si sa dostal do postele najneskôr o polnoci (aj to sa mi zdá už dosť neskoro na 13 ročného) a uvidíš že to prinesie viac pozitív ako tento tvoj súčasný život
Fiju
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Fiju »

to by som mal cez skuskove 150 kg :D
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

no neviem už teraz nájsť zdroj, ale čítal som niekde, že dlhé bdenie ovplyvňuje produkciu hormonov ktorých úlohou je práve kontrola metabolizmu cukrov a následkom toho je väčšie budovanie tukových zásob
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Ak budeš chodiť pravidelne spávať o štvrtej ráno v takom mladom veku, rozbije Ti to metabolizmus a poškodí každú jednu žľazu s vnútornou sekréciou a potom budeš rád ak budeš môcť fungovať normálne ako človek, keď budeš mať 25-30 rokov...
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

do certa s Cernobylom... uz by som mal za tento rok nabrat k svojim 64 kg dalsich 160... ale vdaka chorej stitnej zlaze nepriberiem ani gram aj keby som zvladal nespat cely tyzden...
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Neviem ako je to s tymi hormonmi, ale vo vseobecnosti plati jednoduche pravidlo s prijmom a vydajom energie - ak zeries vela sladkeho alebo tucneho jedla a iba sedis pri kompe, tak samozrejme priberies. Ked iba "pracujes" a popritom zabudas na jedlo - rano si das horalku, na obed polievku a vecer tatranku, tak budes chudnut, ale zdrave to nebude.
No a aby som to zhrnul: ked si das posledne jedlo o osmej vecer a spat pojdes o stvrtej rano, tak z toho nepriberies, ak vsak budes pri vysedavani za kompom popijak colu a jest chipsy, tak sa to prejavi presne opacne.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

no aj ked nemam skolu a cely vikend sedim pri PC stale pojedam sladkosti a ked robim fakt nieco dolezite cez vikend, teda od piatku do nedele tak mi stacia len 4 cigarety za cely ten cas... alebo cez prazdniny doma sa ladujem jedlom a efekt to nema ziadny... a stitna zlaza toho reguluje tolko, ze podla mna ako laika moze mat vplyv aj na metabolizmus aj ked taka porucha je u muzov zriedkava...
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

gainery a posilovňu si skúšal?
Permonik1998
Light Star
Light Star

no ja nezerem,, ale vcičím : hrám futbal,hokey, skate-ujem, byciklujem vonku aj doma na stacionárnym byciklom, dávam si aj ab tronic x2 pás na redukciu hmotnosti, robim brušáky a žerem len samé jogurty Activia..... a ešte mám problém so štítnou žlazou takže neviem ale ak to ešte nie je dosť skusim sa snažit viacej... pretože na pc chodim až večer o takej desiatej... cely den som vonku dokonca aj ked je škola tak som vonku a som na skate.... som doma lebo kvoli závažnej chorobe mám indiv. štúdio.
Jokky
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Jokky »

A stravu máš akú?
Aby si neprial viac "energie", ako ju spáliš.
Permonik1998
Light Star
Light Star

ved hovorim : žerem samé jogurty tie activia : bifidus actilegularit
Danthe
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Danthe »

Ešte by si sem mohol pripísať svoju výšku.
Zamknuté