Ake velkomesta ste navstivili? Ktore bolo najkrajsie?
Re: Ake velkomesta ste navstivili? Ktore bolo najkrajsie?
Ešte by som doplnil svoje top. V podstate sa mi páčia všetky nemecké/rakúske mestá, je tam neuveriteľne čisto a kľud a krásne pamiatky. Praha je tiež pekná (ikeď aj tú postavili Nemci, keďže do roku 1945 väčšina obyvateľov Prahy boli Nemci), ale neskutočne špinavá.
Praha,Vieden,Brno,Krakow,Mnichov,Zurich,Constanta,Bukurest,Budapest,Salzburg a este BA,KE
najkrajsie:Vieden,Praha,Zurich,Mnichov,Salzburg
najhorsie:Constanta,Bukurest,Budapest,BA-tieto mesta sa mi vobec nepacili,vsade neporiadok,rozbite,posprejovane...
najkrajsie:Vieden,Praha,Zurich,Mnichov,Salzburg
najhorsie:Constanta,Bukurest,Budapest,BA-tieto mesta sa mi vobec nepacili,vsade neporiadok,rozbite,posprejovane...
-
neo250
Star
- Kontaktovať používateľa:
navštívil som New Your, Vencouver, Sydney, Paríž, Madrid....a všetky hlavné mesta v EU okrem škandinávie
-
Fabo
Hardcore addict
Ako viem ze to tu svieti uz od augusta, ale len teraz som si to precital, a... nemozem sa prestat smiat. Co to je za divne argumentovanie? Samozrejme ze Vieden bola hlavnym mestom rakusko-uhorska, nie Praha... Ta bola hlavnym mestom Ceskeho kralovstva, kym existovalo... A potom hlavnym mestom ceskej... provincie? ci jak to nazvat.Sweetko napísal:Veľa ľudí tu píše Prahu, ale podľa mňa na Viedeň sa chytá máloktoré mesto. Veď nie nadarmo za Rakúsko-Uhorska bola Viedeň hl. mestom celej monarchie a Praha bola provinčným mestom.
tak co tam nie nadarmo... jak keby to od toho zalezalo ako mesto vyzera, ci bude hlavnym.
Okrem toho Praha je preto taka aka je, ze stratila na konci stredoveku status hlavneho mesta. Nebyt toho, velmi pravdepodobne by sa centrum prebudovalo a dnes by vyzeralo uplne inak.
-
hojko
Site Admin
Ked tak nad tym rozmyslam, tak som nic zaujimave nenavstivil. Pacil sa mi Pariz, Salzburg, Kaprun/Zell am See a tiez aj kratucka cesta cez Cortina d'Ampezzo, ale inak nic, co by som si zapamatal alebo co by sa mi pacilo. Kolin, v ktorom som bol na hokeji som ani nevidel, akurat tak prijazdovu cestu, zimny stadion a okruh asi 500 metrov okolo stadiona, takze som z neho nic nemal, podobne Krakow, Budapest, Vieden, Praha, no nic zaujimave na take kratke cesty...
Rad by som vsak pozrel nieco na Aljaske (Anchorage, Juneau, narodny park Denali (Mount McKinley)), Finsko a tiez urcite Novy Zeland. Snad sa raz podari...
Rad by som vsak pozrel nieco na Aljaske (Anchorage, Juneau, narodny park Denali (Mount McKinley)), Finsko a tiez urcite Novy Zeland. Snad sa raz podari...
-
pryja
Darca
Bol si v Koline nenafotil si si Dome? No teeda. Je to jedna z najkrajsich stavieb v Nemecku.
Bratislava, Berlín, Mníchov, Frankfurt, Viedeň, Praha, Brno, Budapešť
-
hojko
Site Admin
pryja: Veru, pretoze sme mali v krcme hlupy napad a rozhodli sme sa, ze pojdeme na hokej. Tak som siel domov, kupil listky na hokej a o asi 5 hodin sme uz sedeli v aute a sli do Kolina. Dosli sme asi 2 hodiny pred zapasom, pozreli hokej a hned sme sli domov. Takze nebolo casu na nejaku prechadzku po meste, pretoze uz sme sa dost unavili po ceste. Ist nejak o jednej v noci a spat len v aute, tak to nie je ziadna slava a potom este aj cesta domov...
-
mikkimikki
Medium Professional
Mna najviac zo vsetkych miest doteraz zaujial Rím .. jedine mesto ktore ma v nicom pocas celeho pobytu nenasralo 
Tak u mna zatial Londyn, Kahira, Vieden, Praha a prave ta mi ucarovala najviac a chcem sa tam co najskor vratit 
-
D_I_C_K
Light Professional
Praha,Paríž a Budapešť...tie z väčších miest kde som bol aspon 2 dni.. Paríž ma aj tak najviac dostal....krásne mesto..
Blava, Kosice, Brno, Praha, Olomouc, Plzen, Drazdany, Bonn, Kolin, Berlin, Frankfurt, Vieden, Rim, Nice, Benatky, Valencia, Monako, Amsterdam, Utrecht, Edinburgh. asi EDINBURGH - predsa len to uz nie je kontinentalna Europa 
-
yoggy
Bratislava, Košice, Amsterdam, Rotterdam, Praha, Wien, Brno atď.
Wien je staré mesto nič premňa
Európa ma ako tak neláka
V najbližšiej dobe by som sa chcel pozrieť do malej ázie (Abu Dhabi a Dubaj) a japonska (ak nebude Chernobyl)
PS: Amíkov nemám rád
Nechce sa mi vymenovavat vsetky, no severske mesta, co som navstivil boli krasne....Kodan, Stockholm, aj Helisinky mali nieco do seba...
-
badboy007
Star
Wien. x-krát som tam bol, ale najviac sa mi páčilo počas majstrovstiev Európy 2oo8, úžasná atmosféra
. Stefansdom niečo fantastické, nemám slov..
Rád by som navštívil Amsterdam, New York, Ottawa alebo Montreal, potom Švajčiarsko a nakoniec čerešnička na torte - Madrid
.
Rád by som navštívil Amsterdam, New York, Ottawa alebo Montreal, potom Švajčiarsko a nakoniec čerešnička na torte - Madrid
gibraltar bol najzaujimavejsi - colnica sa nachadza pred pristavacou drahou, na ktorej je semafor a prechadzaju cez nu krizom auta aj chodci. uzke cesty, opice, jaskyne... na malom mieste je neuveritelna koncentracia zazitkov:)
Dnes som sa vratil do Touloose! Vianoce som prezil v Edinburgh. WAW bolo mi tam super, byval som u kamarata, ktory ma zoznamil s jeho znamymi. SUper ludia, super parties, krasne mesto a mimo ineho ako clubingu a spania som si nasiel cas aj na revonovane muzeum, ktore bolo tiez fajn! 
-
Robbie42
Light Professional
Najkrajsie mesto... neda mi nepovedat New York, aj ked asi vela ludi nebude suhlasit. Ale Toronto je tesne za nim na druhom mieste
A tretie ziskava Londyn. Tento rok si chcem dat minimalne Amsterdam a Pariz.
Zatiaľ len Praha, Budapešť, Nice, Paríž, Norimberg, Ajaccio, Bratislava, Brno....Cannes asi neni veľkomesto... u mňa vedie Praha, prežila som tam krásnych 15 mesiacov a ak by som som chcela ostať po škole v EU, tak asi tam... a ešte aj Norimberg, pekné mesto...
Tento rok to chcem rozšíriť o nejaké am. mestá, dúfam, že ich bude čo najviac...
Tento rok to chcem rozšíriť o nejaké am. mestá, dúfam, že ich bude čo najviac...
Bohužiaľ iba Praha- aj to strašne krátko, "Bratislava" a Viedeň- dva roky za sebou na výlete zo strednej školy- vianočné trhy a celé mesto je nádherné, cítiť tam istú atmosféru, no ešte v lete by sa zišlo pozrieť tie letné záhrady a kvety na Schönbrunnskom zámku
Žiť by som tam síce nechcela, horší dorpavný ruch ako u nás v KE
Ale inak sa mi tam páčilo všetko
Chcela by som navštíviť Paríž a Taliansko a to Holandsko kvôli tým bikom, čo ste tu spomínali