Oklamali ma cez internet - na cloveka viem iba č.učtu e mail

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
samuel636
Novice
Novice

Oklamali ma cez internet - na cloveka viem iba č.učtu e mail

Príspevok od používateľa samuel636 »

Zdravim ludia..takže...stala sa mi taka vec...uz dlhsi cas bol moj sen mat svoj vlastny iPhone 4...povedal som si, ze si nanho teda nasporim, a na internete som nasiel jeden inzerat...ista pani ho predavala za slusnu cenu...tak sme si pisali cez mail...a nakoniec sme to ujednali tak, ze polku ceny som jej poslal teraz a polku az po prijati tovaru...ale co sa stalo??? osobe som odoslal na jej ucet 200 eur a ona iba zhrabla peniaze a nic mi neposlala...takze ma pekne osklbala o 200 eur a jedine co na nu mam je len jej e-mail a cislo uctu....povedzte, je este sanca ze sa mi tie peniaze vratia?...banka mi informacie o tom ucte neposkytne, vraj je to dake "bankove tajomstvo " a ze to da iba policii..ale pochybujem ze mi policia na ruku prinesie 200 eur...co s tym teraz? poradte dobri ludia..ja ziadne znameho vo VUB banke nemam a nechal som sa napalit : /.....viem ze je to offtopic, ale pomoze niekto? :?
typek61
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Oklamali ma cez internet - na cloveka viem iba č.učtu e mail

Príspevok od používateľa typek61 »

ty si blazen to si mal radsej vycestovat ked taketo drahe veci kupujes.aspon budes druhy raz vediet.ja osobne by som dal reklamaciu a povedal,ze som to poslal na zly ucet.ale ty si uz zrejme nieco ine napisal :? ale teraz nepametam kolko dni na to je
lekoklatik
VIP
VIP

Príspevok od používateľa lekoklatik »

Skutočne s tým zájsť na políciu?
Neviem či presne očakávaš že sa tu na internete vyrieši, keď si už sám bol v banke
a z banky ťa poslali na políciu. Myslím Že lepšiu radu si dostať nemohol.
Aspoň tak by som to riešil ja. Mne to pomaličky príde tak, akoby ľudia boli tak leniví,
že všetko riešia cez internet a "oldschool style" osobného jednania úplne vypúštali.
sry, prosto mi to tak pripadá.
Lenivosť ftw...
kathleen
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa kathleen »

Zdravim.

1. Si si isty, ze ta zenska ta okaslala a tovar ti neposle? Z prispevku nie je jasne, ako dlho si cakal a ci si ju skusal kontaktovat.

2. Mail na zensku si ziskal cez inzerat na internete? Skus sa obratit na spravcu toho webu (neviem, ake su predpisy, ochrana udajov a ci ten spravca nieco garantuje. ale skusit mozes).

3. Sla by som na policiu a vyklopila problem. Na zaklade oznamenia by mohli snad upustit od ochrany udajov a nejak tu zensku podla maila a reg. udajov vypatrat.

Inak by som skusila este jednoducho vygooglit nejake info o dotycnej cez mail a ucet. Nikdy nevies, ci motyka nevystreli. Viac mi nenapada. Good luck!
typek61
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa typek61 »

inac ma napadlo ked posielas cez IB alebo vkladas v bake tak ti musi napisat meno a priezvisko.a v bazosi bolo napisane s kadial je takze by to malo pomoct policii :wink:
samuel636
Novice
Novice

Príspevok od používateľa samuel636 »

kathleen :
1. Ano meska mi uz 7 dni od doby co mal prist...a na mail som jej pisal, neodpisuje..asi to bol fake mail

2. http://mobil.bazos.sk/ od tej stranky to bolo ale myslim ze svoj inzerat asi uz zmazala..takze neviem ci nieco najdem, ale dakujem

3. Hej vyskusam to, dneska tam idem o hodinu

A googlil som ale nic...snad sa to vyriesi :?
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

prave si sa naucil, ze obchodovat na internete sa niekedy neoplaca, nabuduce budes mudrejsi
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

preto ked si budem kupovat iP4 tak radsej od sellera s 1K a viac kladnymi feedbackmi na ebay, ako tako... ale ti ludi nie a nie sa poucit...
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

kathleen napísal: 3. Sla by som na policiu a vyklopila problem. Na zaklade oznamenia by mohli snad upustit od ochrany udajov a nejak tu zensku podla maila a reg. udajov vypatrat.
Na základe oznámenia polícia nemá žiadne právomoci. Polícia môže vyžiadať IP adresy a logy len na základe súdneho príkazu, a ten je v týchto veciach veľmi ťažké zohnať pretože internetová kriminalita je dosť zložitá vec. Keď sa riešil nejaký podvodník na našom fore (ktorý pôsobil aj inde) tak trvalo cez pol roka kým vôbec polícia získala súdny príkaz. Na základe neho sme vydali logy, súkromnú komunikáciu a IP adresy z ktorých sa pripájal. Je tomu už niekoľko mesiacov a neviem či sa to niekam pohlo. A to išlo o podvodníka čo mal na rováši cez 1000€. Jeho 200€ by bolo klasifikovaných ako priestupok, a nikto sa tým nebude zaoberať. Jediná možnosť je vypátrať si ho (alebo ju) a vyriešiť to vo vlastnej réžii
chrobak
Star
Star

Príspevok od používateľa chrobak »

ak by to bolo skor mohol si este telefonicky zrusit transakciu s tym ze si si pomylil cislo uctu, teraz ti ostaly len 2 moznosti:
1, nejst si dotycnu osobu a ist na vlastnu past
2, zmierit sa s tym....

nic viac spravit nemozem alebo skor mozes ale nic tym nedosiahnes

mas proste smolu ked poznas iba mail a c.u. to je ako keby si dal bezdomovcovi o ktorom nic nevies peniaze
kathleen
Light Professional
Light Professional

hm. tak pokial ja viem, je uplne bezne, ze cez taky eBay kupis vec od cloveka, ktoreho nepoznas a prevedies mu peniaze na ucet. zial, vzdy sa najde nejaky hajzel.

ad prevod: este som nepocula, ze by sa dal stornovat. raz prevedies peniaze (aj ked na zly ucet) a je to nenavratne. udaje takisto pri prevode neziskas (aspon som si nevsimla).

ad policia: s nimi je niekedy tazsie komunikovat ako vysvetlit starej mame teoriu relativity. (sry, ak tu je niekto polis alebo ma rodinu..) ale trpezlivost ruze prinasa. sudy su zapeklite.

porad sa s niekym, co sa vyzna do IT zalezitosti. ja som technicka lama, takze neviem, aka je sanca vypatrat tu zensku.

spominas, ze mail bol asi fake? tak ste si pisali a nemas isty jej mail??? skus najst cez FB :)
i-Cube
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa i-Cube »

wow.. 200 ecok niekomu poslat len tak na ucet..to chce odvahu, alebo hlupost :p
protip: ty patras po zene, ale vies isto, ze to bola zena?
Forsaken
King
King

Príspevok od používateľa Forsaken »

bud si blby alebo si nevazis peniaze...

v tomto pripade sa by sa dalo pouzit Neopravnene obohacovanie (reverznym sposobom)

precitaj si toto:
http://www.porada.sk/archive/index.php/t-88010.html a pod.

ale realne si myslim ze pre 200e sa tym nikto nebude dalej zaoberat.
propernex
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa propernex »

stále sa čudujem aký sú ľudia naivný

no k problému:
jedine čoho sa môžeš chytiť je číslo účtu, lebo všetko, čo mala na bazosi je pravdepodobne vymyslené. Skús pohľadať číslo účtu, či nenájdeš niečo onom na nete ak nie jediná možnosť je ísť na políciu. Pre ňu je oveľa jednoduchšie si vypýtať s banky majiteľa účtu ako ho pátrať cez IP to je blbosť. No pravdepodobne budeš musieť podať trestné oznámenie inak sa tým zaoberať nebudú.
johny541
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa johny541 »

Ver mi, pokiaľ mu príde nejaké oznámenie z polície alebo zo súdu, tak na tých 200€ už aj zabudne. Aj keď možno preňho nie, ale vo všeobecnosti je to malá suma. Inak neviem, ale mne napríklad v Slovenskej Sporiteľni zatiaľ asi pri 6/10 prípadov keď som bol vložiť peniaze osobne v banke povedali meno, na ktoré je písaný účet a to som sa ani nepýtal. Iba som prikývol a vyplatil.
Aealo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Aealo »

napriklad v Tatra Banke vzdy pise pri vklade na ucet aj meno majitela, mozno staci ist vlozit na ten ucet nejake 1-2€ a mas meno
kathleen
Light Professional
Light Professional

dobry napad. ja by som podala oznamenie z principu.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

oznámenie môžeš podať. Na neznámeho páchateľa. A tým to hasne. Polícia v tejto veci nič nezmôže, a ani sa tým nebude zapodievať. To je ako keby si zabudnem peňaženku vonku na lavičke, a na druhý deň sa idem pozreť či tam je. Nie je. Idem na políciu podať oznámenie. Čo sa zmení? Nič. Nemá žiadnu stopu na danú osobu, a aby získal tie stopy potrebuje súdny príkaz. Ten nedostane kým to nedá na súd, a na súd to nedostane lebo žiaden právnik do toho za 200€ nepôjde (sankcia za priestupok je napomenutie, alebo pokuta, alebo náhrada škody. Takže tých 200€ je v tomto prípade maximum čo môže vyťažiť. V horšom prípade zaplatí súd a právnika za niekoľko stovák ak nie tisíc a súd ho iba napomenie alebo mu dá blokovú pokutu 30 euro)
chrobak
Star
Star

Príspevok od používateľa chrobak »

kathleen napísal:hm. tak pokial ja viem, je uplne bezne, ze cez taky eBay kupis vec od cloveka, ktoreho nepoznas a prevedies mu peniaze na ucet. zial, vzdy sa najde nejaky hajzel.

ad prevod: este som nepocula, ze by sa dal stornovat. raz prevedies peniaze (aj ked na zly ucet) a je to nenavratne. udaje takisto pri prevode neziskas (aspon som si nevsimla).

ad policia: s nimi je niekedy tazsie komunikovat ako vysvetlit starej mame teoriu relativity. (sry, ak tu je niekto polis alebo ma rodinu..) ale trpezlivost ruze prinasa. sudy su zapeklite.

porad sa s niekym, co sa vyzna do IT zalezitosti. ja som technicka lama, takze neviem, aka je sanca vypatrat tu zensku.

spominas, ze mail bol asi fake? tak ste si pisali a nemas isty jej mail??? skus najst cez FB :)
transakciu mozes zrusit, banka by sa mala snazit skontaktovat s tym komu si poslala a poziadat ho o vratenie ked nepomoze podniknu urcite kroky, bolo to aj tu spominane ale je tam urcity cas dokedy to mozes spravit
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

preco chcela 200e podla teba? aby mala aj dost penazi a aj aby sa do toho nikomu nechcelo rypat.... nemat svedomie tak som uz milionar :)
Napísať odpoveď