Autodiagnostika

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Autodiagnostika

Príspevok od používateľa Hegy »

Čaute, plánujem kúpiť diagnostický kábel a keďže som to nikdy neriešil mám v tom totálny guláš a neviem rozoznať ktorý kábel na čo a čo všetko je schopný spraviť. Momentálne mi visí kurzor myši na "OBD II kabel Fast KKL - USB, kompatibilní s VAG-COM".
Čo by ste mi poradili aký kábel za rozumnú cenu na zdiagnostikovanie, poprípade menšie technické úpravy (popr. vyčítanie reálneho stavu kilometrov a pod.). Je možné s takouto "lacinou" niečo poriešiť?
A ako to je so softwarom... Čítam že tento kábel je kompatibilný s max. VAG-COM 409 ale neviem nič o tom čo zvládne tento SW v spolupráci s káblom. Resp. nejaké rozmedzie ročníkov áut ktoré to dokáže prečítať. Citujem predajcu :
Funguje s programem VAG-COM až do v. 4.09 (nejedná se o provedení s tzv. optokoplery!) jakož i hardwarově náročnými programy pro nastavování tachometrů, airbagů a imobilizérů.
. Podľa tohoto by to malo vymakať všetko ale tomu neverím po prepátraní pár fóriek.

Díki moc, dosť to pomôže.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Re: Autodiagnostika

Príspevok od používateľa hojko »

Ak sa nemylim, tak ide o staru verzie, takze k novym autam ti to bude k nicomu. Potrebujes novsi kabel (HEX-CAN) + novu verziu programu VCDS. Neviem, ci kabel s verziou 4.09 neslo spravit auta len do rocnika 2004 alebo 2005.
Acer01
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Acer01 »

Ano ten kabel je iba do urciteho rocnika... ale 20eur nieje vela za kabel,aspon sa do toho zasvatis a casom si kupis inu diagnostiku na auta,.. ovsem pokial si nechces kupit kabel pre svoje auto.....
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

vag 4.09 su rocniky 1995-2004 vw koncernu, rok hore-dole, neda sa to presne povedat kvoli prelinaniu generacii...
Napísať odpoveď