18 rocne nikdy nejazdene pneu

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
verreaux
Light Professional
Light Professional

18 rocne nikdy nejazdene pneu

Príspevok od používateľa verreaux »

Chcem sa opytat ci je velmi riskantne obut takto stare gumy a jazdit na nich. Ja aj otec mame favority, ktore maju rezervy, ktore neboli nikdy jazdene a tak mi napadlo obut ich a jazdit na nich aspon na zadnej naprave, ale pripada mi to dost riskantne. Co vy na to?
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: 18 rocne nikdy nejazdene pneu

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

pokial jazdite na tych favoritoch iba z domu do kostola a do obchodu rychlostami do 60 kmh tak to problem byt nemusi ... ale na normalne jazdenie by som to silne neodporucal - ta guma uz bude taka zvetrala, ze nebude mat pozadovane vlastnosti co sa tyka prilnavosti a z toho vyplyvajucej trakcie a brzdnej drahy, pripadne smeroveho vedenia auta a takisto budu nachylnejsie na rozne defekty ... stat sa moze aj to, ze to nahodis prejdes po prvej jame a guma praskne :-)
m4jor
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa m4jor »

Tak stará pneu je z môjho pohľadu trocha riziko. Nemusí sa to nijak prejaviť, ale môže to rupnúť. Kde a kedy ti nikto nepovie.
Pozri, zažil som pred pár rokmi pneu, vtedy mali 27 rokov a najazdené do 30 tis. km. A dalo sa na nich jazdiť. Vzor OR34 ak to niekomu niečo hovorí. Kamarat ma na svojom aute (rovnaké auto) také isté gumy približne aj rovnako staré a kvôli pneu ho vykotilo ho v zákrute. Na suchej ceste mu uletel zadok pri normálnej rýchlosti.....
Ja by som ich na auto nedal.
FR33RIDER
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa FR33RIDER »

nordkapp_pb napísal:pokial jazdite na tych favoritoch iba z domu do kostola a do obchodu rychlostami do 60 kmh tak to problem byt nemusi ... ale na normalne jazdenie by som to silne neodporucal - ta guma uz bude taka zvetrala, ze nebude mat pozadovane vlastnosti co sa tyka prilnavosti a z toho vyplyvajucej trakcie a brzdnej drahy, pripadne smeroveho vedenia auta a takisto budu nachylnejsie na rozne defekty ... stat sa moze aj to, ze to nahodis prejdes po prvej jame a guma praskne :-)
No s tym praskanim to nieje az take kriticke, vymietol som uz par dobrych jam a moje gumy maju asi 30 rokov a zatial drzia :D Co sa tyka prilnavosti, mas pravdu, v zime si to odniesla prava strana auta...
m4jor napísal:Tak stará pneu je z môjho pohľadu trocha riziko. Nemusí sa to nijak prejaviť, ale môže to rupnúť. Kde a kedy ti nikto nepovie.
Pozri, zažil som pred pár rokmi pneu, vtedy mali 27 rokov a najazdené do 30 tis. km. A dalo sa na nich jazdiť. Vzor OR34 ak to niekomu niečo hovorí. Kamarat ma na svojom aute (rovnaké auto) také isté gumy približne aj rovnako staré a kvôli pneu ho vykotilo ho v zákrute. Na suchej ceste mu uletel zadok pri normálnej rýchlosti.....
Ja by som ich na auto nedal.
Mam presne tie spominane OR34 este z povodnej vyroby na aute :D zatial sa mi nestalo zeby sa chovalo nejak nepredvidatelne, ale za tu dobu guma tak stvrdne ako si uz spominal ze sa prakticky zjazdit neda a tak to potom aj vyzera... Ja osobne by som sa takych gum nebal ale treba pri nich byt obozretny...
verreaux
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa verreaux »

diky za vyjadrenie...radsej ich neubujem a necham len ako rezervu
Napísať odpoveď