Auto na LPG a pravidelna kontrola plynu

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
verreaux
Light Professional
Light Professional

Auto na LPG a pravidelna kontrola plynu

Príspevok od používateľa verreaux »

Chcem sa opytat na jednu vec. Je este stale potrebne robit pravidelne kazdy rok kontrolu plynu? Auto mam este len pol roka a kedysi to vraj bolo potrebne k emisnej kontrole, no teraz sa to uz nevyzaduje...takze je este potrebne kazdy rok davat si kontolovat plyn? Policajti to odomna este nevyzadovali.
RATZINGER666
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Auto na LPG a pravidelna kontrola plynu

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

zalezi od typu splynovaca, podla vyrobcu a modelu sa to bude dat zistit :)

// aha, no zmenilo sa to trochu odlisne od toho, ako som to ja pochopil
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Podla stareho to vyzadovala vyhlaska a ten papier si musel nosit so sebou. Po novom to uz nemusis mat, pretoze tato kontrola je sucastou STK. Podla mna je to len rozumne, pretoze tie kontroly vyzerali tak, ako vyzerali. Razitko na papier za €10 a dovidenia.
verreaux
Light Professional
Light Professional

takze teraz sa uz tym nejak zaoberat nemusim?
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

nemusis, frikso dobre hovori :)
verreaux
Light Professional
Light Professional

ok diky chlopi :)
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

dvaja kolegovia z práce majú felicie na plyn. dostali ku tomu nejaký žltý papier a s tým chodia každý rok na pravidelné kontroly. či musia alebo nemusia chodiť to už neviem. viem len to, že chodia pravidelne. skúsim sa ich opýtať a dám ti sem vedieť, čo mi na to povedia oni.

EDIT //

tak zisťoval som od kolegov informácie ohľadom toho plynu. je to takto. obaja majú nejaký protokol alebo čo to je, kde je písané, že každé auto s LPG musí každý rok absolvovať odbornú prehliadku podľa §21 ods. 1 písm. a) zák. č. 725/2004 Z.z. . určite to má niečo do seba, lebo firma v ktorej pracujem vyrába, predáva a servisuje plynové zariadenia (kúrenie do priemyselných hál), robí každý rok odbornú prehliadku, ktorá je daná zákonom a každé tri roky revíznu prehliadku, ktorá je taktiež daná zákonom. taktiež som pobehal aj nejaké stránky ohľadom montáži LPG, kde bolo písané, že nie je treba robiť každý rok odbornú prehliadku. nie je jednoznačné, ako to teda je. ja osobne by som neriskoval, že by som sa vykašľal na tú prehliadku a dostal od policajtov pokutu a ešte aj prišiel aj o TP vozidla.

inač ešte taká vec. jeden kolega robil minulý mesiac TK a EK. na pracovisku STK od neho pýtali potvrdenie o vykonaní odbornej prehliadky LPG. najideálnejšie by asi bolo vyhľadať a prečítať si ten zákon, ktorý som opísal z protokolu ohľadom toho LPG. najideálnejšie by bolo, keby si sa spýtal niekde na STK alebo u niekoho, kto LPG montuje. tam určite budú vedieť na 100%, ako to je.
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Noobsz DJ: Ten zákon bol novelizovaný minulý rok a už tieto kontroly od zákona nie sú povinné, ale sú súčasťou STK. Samozrejme, ak to výrobca zariadenia vyžaduje, tak by si tieto kontroly mal obsolvovať, avšak policajti to od teba pri bežnej cestnej kontrole pýtať nebudú. (Predtým to pýtali spolu s STK/EK).
Shrekzv
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shrekzv »

je to na kazdom vodicovi..ja osobne by som tych 10€ rocne dal, a jazdim s kludom a cistym svedomim ze je vsetko ok, nemusim sa bat
Napísať odpoveď