Rover 414Si hlučnosť/nekultivovanosť.
-
RoQa
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Rover 414Si hlučnosť/nekultivovanosť.
Zdravím mám toto auto 1.4 Benzín 76Kw . http://www.ucar.cz/sk/56883/Prod%C3%A1m ... 3%ADn.html a mám problém že do tých 2,5 -3 tis otáčok je strašne hlučný ... mnohí sa ma pýtajú či je to dokonca diesel. Sú to ventily ? alebo čo ? ako sa to dá odstrániť ? Teraz som tam dal ešte aj športový filter a teraz je to už ako Passat 1.9TDI
Re: Rover 414Si hlučnosť/nekultivovanosť.
Ked si tam dal sportovy filter tak si mal ratat s tym, ze sa zvuk zmeni a bude "mohutnejsi". Keby to boli ventily tak motor by klepal. Skus skontrolovat hladinu oleja, neviem ci mas hydrostely,tie zvyknu vacsinou klepat pri nedostatku oleja. Tazko takto identifikovat kedze jednemu sa motor moze zdat hlucny a druhemu sa moze zdat, ze je to v norme.
-
RoQa
Darca
no ono neide o filter .... to nechajme tak to som len na doplnenie dopisal ....hlucny bol aj predtym a nieje to len moja uvaha ... vraj to ma hydrostely ... ale nejak sa az tak do toho nerozumiem ... daju sa nejako dostelovat ??? btw. vyskusam vymenit aj olej ...
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
prave tym ze su to hydrostely, tak sa steluju samy
... tah motora, plynulost chodu, ochota vytacat sa, lahkost startovania, spotreba, vibracie, dymivost a podobne aspekty v poriadku ? ... hluk je akeho druhu - klepanie, stale hlboke hucanie, ... je ten zvuk zavisly od otacok ? ak ano ako ... skus sa rozpisat o tom ... pretoze divne zvuky mozu mat tak 15000 roznych pricin 
Kamarát ma VW Boru 1.4 55kW a má podobné príznaky. Hučí ako dízel. Prvýkrát, keď za mnou došiel som si bol istý, že pod kapotou je nafta...a nie je. Auto má normálnu spotrebu, ide normálne, bežná údržba, nešťažuje sa chalan...Moja zásada - nešprtaj do hovna, bo začne smrdieť 
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
to je dobra zasada, pokial nejde o motor ... pokial ide o lozisko, tak to ti da zasadne a razne pociti, kedy je potreba na vymenu, rozne ine somarinky tiez odchadzaju postupne ... motor ale huci, huci, postupne si na to zvykas a ono sa to zhorsuje ... a raz uz nezahuci ... zrovna ked to budes najmenej potrebovat ... a narozdiel od loziska ktore vymenis za rovnake prachy dva dni po tom, ako prvy krat zahuci aj dva mesiace po tom ako zahuci, motor cim dalej bude trapeny, tym nakladnejsiu opravu potom mozes predpokladat 
... ja by som to teda riesil ... bud sa pride na to ze je to nejaka banalita, alebo sa pride na to ze je nieco vaznejsie v neporiadku a potom ti to zachrani vela nervov a prachov
... ja by som to teda riesil ... bud sa pride na to ze je to nejaka banalita, alebo sa pride na to ze je nieco vaznejsie v neporiadku a potom ti to zachrani vela nervov a prachov
-
RoQa
Darca
tah motora - dobry , plynulost chodu - dobra , ochota vytacat sa - tiez dobra , lahkost startovania - v -10 asi po 1-5 sekunde natoci ale to je asi baterkou inkoedy startuje na prvu supu , spotreba - 1.4 76kw - na 100km s hruskou takych 7-7,5 l , vibracie trosku nadmerne na moj vkus , dymivost priemerna . najviac huci od tych 1,5/2 tis do 3 tis . otacok ....
-
RATZINGER666
Darca
hmm, je ten zvuk dunivy alebo klepotavy?
-
RoQa
Darca
klepotavy .
Bratovi benzinak tiez tak trochu klepal a pomohlo dotiahnutie kladiek klinoveho remena alebo nieco take 
-
RoQa
Darca
no vyskusam sa spytat na tie kladky v servise ...
-
RATZINGER666
Darca
chyteny ventil, hydrostely, mozno ulozenie hridela, zalezi uz na charaktere toho klepania... ved v servise Ti uz povedia...
RoQa ja mám tiež Rover ale 416Si. poradím ti aby si sa zaregistroval na jedno fórum, ktoré sa tými autami zaoberá. tiež som tam registrovaný a môžem povedať, že mi zatiaľ vždy dobre poradili. nájdu sa tam medzi užívateľmi aj veľmi šikovný mechanici. inač ten tvoj problém môže ale aj nemusí byť spôsobený rozvodmi. ja pri studenom motore počujem z auta také poklepkávanie, takže výmena rozvodov ma neminie. ešte tento rok ich budem musieť určite meniť.