jin napísal:Thek_SVK: Pri fotoaparátoch tejto kategórie nemôžeš očakávať nejakú prevratnú rýchlosť. Všetko závisí od svetelných podmienok. Ak sú dobré - fotoaparát normálne stíha všetko čo potrebuješ. Ak sú horšie, tak problémy má každý jeden kompakt. Na snímanie zlých svetelných podmienok s rýchlou odozvou fotoaparátu by sme sa museli baviť v iných číslach.
No a WB600 - presne ako si povedal, namotal Ťa 15x zoom. Reálne ho nemáš šancu udržať z ruky ešte k tomu so snímaním cez LCD. Mal by si super priblíženia super máznuté. Pri kompaktoch odporúčam zachovať si chladnú hlavu a riadiť sa dvoma pravidlami: Čím menej MPx a triezve hodnoty optiky...
Odporúčam článok
Vyberáme kompakt - parametre
No ono pri tej S5100ke neslo o rychlost fotografovania, ale o nabeh menu a nejakych nasveni - nie som si celkom isty.
Extrémně pomalý náběh menu přístroje. Zatímco bez zoomu je možno fotit už v době, kdy se fotoaparát ještě jen probouzí, na jakékoli nastavení nebo zoomování musíte čekat věčnost.
Pomalejší kompakt v této disciplíně jsem snad neviděl a nálepka "Quick Response" tak působí přinejmenším velmi úsměvně. Pokud už ale fotoaparát najel, skutečně patří k tomu rychlejšímu. Uvítal bych však svižnější náběh zvětšeného náhledu vyfoceného snímku.
Než naběhne menu, to je věčnost. Co věčnost, dvě věčnosti (alespoň v dnešním měřítku u těchto malých kompaktů). Ono vyfotit první snímek se zoomem po téměř 8 sekundách, když velmi pomalé kompakty jsou schopny téhož za 5,5 sekundy, to už je opravdu síla. A přitom ostření je velmi rychlé, to se v čase téměř neprojevuje. Když už měnu naběhne a můžete s fotoaparátem plně pracovat, je rychle ovladatelný, zoom je svižný a tlačítko spouště má příjemný chod.
Z toho som si stale nie uplne isty, kedy sa ta "pomalost" prejavuje. Ci sa jedna o len jeden prvy nabeh menu a potom to uz ide OK. Dalej spominali pomaly zoom - bohvie ake to je ked si to clovek nevyskusa.... najlepsie by bolo keby to blizsie popisal niekto kto ho ma