Lakovanie diskov? Pieskovanie diskov?

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
p4ra
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Lakovanie diskov? Pieskovanie diskov?

Príspevok od používateľa p4ra »

Chcem sa spytat znalych z oboru. Mal by som zaujem svoje disky na aute dat do matnej ciernej. Je to lakovanie ci pieskovanie? Alebo aky je tam rozdiel? Kde by sa to asi dalo spravit a kolko mozem ocakavat za takuto sluzbu?

Vdaka.
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

Re: Lakovanie diskov? Pieskovanie diskov?

Príspevok od používateľa Syfon »

disky musis dat najprv opieskovat aby sa odstranil povodny lak, potom sa daju nalakovat v lakovni, je to dost babracka a zalezi kto to bude robit cena moze byt od 100€ - 200€ cisto orientacne
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

pieskovanim odstranujes lak ... lakovanim nanasas lak :-)

aky to je rozmer ? odomna garaznik chcel za 4 18" disky za pieskovanie + lakovanie 6000Kč, coz je nejakych cca. 250 EUR
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

OK, diki za vyjasnenie. :)

No, su to original disky na Octaviu, RS edicia. 18"
Prílohy
1991835_big.jpg
Clean_Up
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Clean_Up »

1. Hliníkové disky ti len tak hocikto neopieskuje, lebo to nieje pieskovať plecháče.
2. Strieka sa to Komaxitom, čo je prášková farba, ktorá sa strieka pod prúdom a následne sa dáva vypalovať.
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

clean - nejak tomu nerozumiem ... opieskuje to kazdy, kto ma trosku citu a viac ako dve zrnitosti abraziva (pokial to predtym nebol komaxit - ten sa pieskuje zle ... je lepsie ho nechat zozrat nejakym chemickym cinidlom) :-)

a cim sa to striekne je uz tiez na volbe buduceho stastneho majitela - nemusi ist na vsetko iba komaxit (a tiez by som ho osobne nedaval ... radsej si priplatit za poriadnu dvojzlozkovu farbu - bude sa lahsie riesit skrabnuty disk ) :-)
Clean_Up
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Clean_Up »

nordkapp » Bol som lakovať M-kové disky na E60-ku, tiež do čierna matná, samozrejme ich bolo treba opieskovať. Došiel som do jednej novej lakovne, bola perfektne vybavená (bezprašné lakovacie kabíny Blowtherm a pod.), ani vo sne by ma nenapadlo, že by mi to neurobili. Vravel som čo chcem a oni na to, že pokial sa jedná o hliníkový disk, tak to oni nerobia, pretože hliník sa ťažko pieskuje a môže sa lahko poškodiť a hliník, len tak niekto nepieskuje, že sú na to špeciálne pieskovacie firmy ktoré pieskujú kovy, ako je hliník a pod. A nebola to jediná lakovňa, ktorá mi vravela, že hliník nepieskuje. Nakoniec mi to opieskoval jeden pán za mestom v dedine, vravel mi, že on pieskuje hocičo, aj hliník. Na prekvapenie mi to opieskoval velmi dobre, lakovali mi to už v lakovni a dával som komaxit len preto, lebo nieje, až tak drahý, ale súhlasím, že niet nad kvalitnú farbú, ale potom treba aj viac zainvestovať do toho. :)
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

pocujem prvy krat, ze by sa niekto bal pieskovat hlinik, takisto som v zivote nepocul o tom, ze by sa pieskovanim hlinik poskodil - kor este disk kolesa, ked je to masivny monoliticky kus - ziadne tenucke rebra, tenke steny a podobne vychytavky - proste 5kg masiv :-D

nemali nahodou miesto bezneho abraziva kovove gulicky? v tom pripade by som to chapal ... :-D
Napísať odpoveď