časovač
časovač
Zdravím mam vytvorenú aplikáciu v C++ aplikácia ma za úlohu skenovať kanály , je funkčná ale len ked stlačim tlacitko scan tak len v tom okamihu naskenuje hodnoty . Chel by som dosiahnuť to že keď stlačiť scan bude skenovat stale a hodnoty sa v texBoxe budu menit a ked stlacim stop tak prestane skenovat vedel by mi niekto pomoct ??
robím vo Visual Studio 2010
Dakujem
robím vo Visual Studio 2010
Dakujem
-
pipiak
Medium Star
- Kontaktovať používateľa:
Re: časovač
No sak nazov si dal tomu dobry;) v c# existuje komponenta timer, dalej aj background worker, pripadne mozes vytvorit vlakno;)
pipiak napísal:No sak nazov si dal tomu dobry;) v c# existuje komponenta timer, dalej aj background worker, pripadne mozes vytvorit vlakno;)
-
pipiak
Medium Star
- Kontaktovať používateľa:
v c# by som ti poradil,ale nepoznam c++ ,to ti poradia dalsi;)
ja to riesil pred par rokmi z tohoto .. pár = 1,7 ...
http://www.programmersheaven.com/mb/mfc ... e-a-timer/
ak to nepochopis najdem projekt a vytiahnem to svoje ...
no nejako to nechápem mohol by si prosím ta hodiť to tvoje z projektuc-ice napísal:ja to riesil pred par rokmi z tohoto .. pár = 1,7 ...
Kód: Vybrať všetko
OOL CTestDlg::OnInitDialog()
{
// other dialog box initialization code here is not shown
// Start the timer to kick off every seconds (1000 milliseconds)
SetTimer(100,1000,NULL);
return TRUE; // return TRUE unless you set the focus to a control
}
void CTestDlg::OnTimer(UINT nIDEvent)
{
CTime tmr = CTime::GetCurrentTime();
m_Text.Format("%2d/%2d/%4d %02d:%02d:%02d",
tmr.GetMonth(),
tmr.GetDay(),
tmr.GetYear(),
tmr.GetHour(), tmr.GetMinute(), tmr.GetSecond());
UpdateData(FALSE);
}len vysvetlim ... Ty spravis iba dve veci ...
1. do funkcie OnInitDialog() pridas za "// TODO: Add extra initialization here" a pred return TRUE; tento kusok kodu
SetTimer(100,1000,NULL);2. vytvoris si funkciu OnTimer() presne tak ako tam je napisana ... v ktorej spracuješ co sa ma stat ked ubehol cas
nIDEvent toto je IDeventu ... to predstavuje to cislo 100 vo funkci SetTimer asi ... vdaka tomu mozes mat viac Timerov...
ten kod vnutry je iba demonstracny ... tebe bude nieco taketo stacit
void CTestDlg::OnTimer(UINT nIDEvent)
{
OnSkanuj(); // nazov tvojej funkcie ktora to ma nastarosti ... resp. funkcie ktora zpracovava event kliknutia na tlacitko "Scan"
}Re: časovač
mam projekt Windows Forms application a tam sa timer dava asi trosku inac ci?c-ice napísal:toto je zo stranky ja mam v kode to iste a BTW mas MFC project dobre som si to domyslel ?Kód: Vybrať všetko
OOL CTestDlg::OnInitDialog() { // other dialog box initialization code here is not shown // Start the timer to kick off every seconds (1000 milliseconds) SetTimer(100,1000,NULL); return TRUE; // return TRUE unless you set the focus to a control } void CTestDlg::OnTimer(UINT nIDEvent) { CTime tmr = CTime::GetCurrentTime(); m_Text.Format("%2d/%2d/%4d %02d:%02d:%02d", tmr.GetMonth(), tmr.GetDay(), tmr.GetYear(), tmr.GetHour(), tmr.GetMinute(), tmr.GetSecond()); UpdateData(FALSE); }
len vysvetlim ... Ty spravis iba dve veci ...
1. do funkcie OnInitDialog() pridas za "// TODO: Add extra initialization here" a pred return TRUE; tento kusok koduKód: Vybrať všetko
SetTimer(100,1000,NULL);
2. vytvoris si funkciu OnTimer() presne tak ako tam je napisana ... v ktorej spracuješ co sa ma stat ked ubehol cas
nIDEvent toto je IDeventu ... to predstavuje to cislo 100 vo funkci SetTimer asi ... vdaka tomu mozes mat viac Timerov...
ten kod vnutry je iba demonstracny ... tebe bude nieco taketo stacitKód: Vybrať všetko
void CTestDlg::OnTimer(UINT nIDEvent) { OnSkanuj(); // nazov tvojej funkcie ktora to ma nastarosti ... resp. funkcie ktora zpracovava event kliknutia na tlacitko "Scan" }
Hned druha odpoved http://www.codeguru.com/forum/archive/i ... 54726.html
ten CLR je C++ .NET ... takze to robis skor v .NETe a to ja ee ... takze ten C# by ktomu mohol mat blizšie asi
ten CLR je C++ .NET ... takze to robis skor v .NETe a to ja ee ... takze ten C# by ktomu mohol mat blizšie asi