Taktovanie Grafiky a Procesora
-
Daniel9911
Professional
Taktovanie Grafiky a Procesora
čavko mam doma grafiku Palit 9800GT Green 512MB chcel by som ju taktovať lenže neviem či k tomu potrebujem dokupiť aj silnejši chladič ??? Chcel by som tiez taktovať moj procesor ktory ma tiez len orignal chladič je to AMD Athlon X2 6000+ dual core. Ku grafike som na CD dostal program V tune. Vie mi niekto poradiť ??? dakujem
Re: Taktovanie Grafiky a Procesora
Pri používaniu komponentov nad rámec garantovaných parametrov výrobcu je samozrejmé, že je potrebné nielen dodatočné chladenie, ale aj zvýšená spotreba el. energie, a to na úkor životnosti a spoľahlivosti..
-
Daniel9911
Professional
Takže ak chcem taktovat mam dokupiť chladič aj na procik aj na grafiku. Tak zdroj by mi to mal stihat je 500W Forton Blue Storm II ,, ramky mam CORSAIR 800 Twin2X XMS2 CL5,
Radšej viac chladiť, ako riskovať poruchu. Chladenie je lacnejšie. Masívny chladič na procesor. Zdroj by mal postačovať. Pokial nemáš dve náročné SLI grafiky po 140 W 
-
Daniel9911
Professional
Ok mam doma zalman VF700 asi stačit nebude čo ???
Rýchlejšie bude, keď napíšeš, čo je to to VF700, lebo to neviem a treba Google 
-
Daniel9911
Professional
Zalman VF700 je chladič pre Graficke karty 
-
vikko78
Medium Professional
pri taktovaní je najdoležitejšie samozrejme chladenie, ale to už vieš a potom aj nejakú tú teoriu, ktorú získaš aj tu aj na iných forach poprípade sú návody aj na youtube...neviem akú máš dosku resp. chipset ale ak máš cpu s jadrom brisbane, tak nečakaj potencial taktu ako napr. u intelu....predpokladaj max. 3,2 stabilnych a to oproti povodnym 3,0 ghz je takmer nepoznatelné (pri hre max. 2 fps) a riskovať 3,4 s nestabilitou nemá význam.....čo sa týka grafy, tak stále je to G92 v podstate upravená 8800-vka ešte ktomu green, tak tam by som vela neexperimentoval..najprv to začne artefaktmy, potom mrazením potom jednoducho nemusíš tú grafu nakopnúť.....a nakoniec si naštuduj taktovacie potenciály danných komponentov a potrebné postupy..nieje to na škodu.....takže veľa šťasťia v overclockingu...
-
Daniel9911
Professional
Dik pekne tak Procesor mam AMD Athlon 6000+ je to edicia winsdor ,, ohladom grafiky tak bud ju taktovať alebo si sporiť na novu
rozmyslam že kupim od kamosa GTX 260 1.7GB ediciu za 120 eur čo poviete oplati sa to ???
-
vikko78
Medium Professional
tak gtx260 sa oproti 9800GT green oplatí. ale skôr by som už upgradol cpu a už nekupoval gtx 260 ale aspon gtx 460. je to trocha viac € ale zasa menej spotreby a večší výkon....čo sa týka oc procesoru, tak windsor je na tom lepší ako brisbane a myslím, že by si sa mal dostať na hranicu 3,4 - 3,6 ghz max...
-
Daniel9911
Professional
no tak rozmyšlam nad tou GTX460 ale odporučili mi aj ATI 6850 takže neviem ktore vybrať
a procik rozmyšlam že dokupim novy chladič a skusim zdvihnuť trochu takt 
-
vikko78
Medium Professional
osobne som zástanca nvidie, kvôli spolahlivosti...s atinou som mal skúsenosť len s 5850 a tá bola super...ostatné modely len tak z fór..
S tým taktom sa nedostane nad 3.4Ghz. Sú to slabé procáky na OC a GTX460 bude v jeho prípade zbytočná, pretoze ho bude brzdiť procesor a to poriadne. A stará GTX260 sa neoplatí kupovať ani omylom.