Word (2003) - prepisovanie a obrázky
-
DjBass
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Word (2003) - prepisovanie a obrázky
Ahojte,
v poslednom čase píšem dosť dokumentov a dosť ma zabrzdil jeden problém. Akonáhle si označím nejaký text a chcem ho len prepísať, nestane sa tak, len dopisujem nové znaky pred tú vyznačenú oblasť. Po označení oblasti a stlačení tlačidla backspace sa nič neudeje, hoci by ho to malo vymazať. Čo som stlačil, že sa mi toto deje? Ako to vrátim späť?
Môj druhý problém je ten, že priamo vo Worde kreslím dosť rozsiahle obrázky (pôdorysy) a po dokončení by som s ním chcel narábať ako s jedným obrázok a nie s množstvom. Potrebujem ich nejak "zceliť" do jedného. V jednom projekte, na ktorom pracujem to už takto niekto spravil a presúvať sa dá celý obrázok, no textové popisy sa dajú meniť.
Neviete mi niekto pomôcť s mojimi problémami? Za pomoc vopred ďakujem.
v poslednom čase píšem dosť dokumentov a dosť ma zabrzdil jeden problém. Akonáhle si označím nejaký text a chcem ho len prepísať, nestane sa tak, len dopisujem nové znaky pred tú vyznačenú oblasť. Po označení oblasti a stlačení tlačidla backspace sa nič neudeje, hoci by ho to malo vymazať. Čo som stlačil, že sa mi toto deje? Ako to vrátim späť?
Môj druhý problém je ten, že priamo vo Worde kreslím dosť rozsiahle obrázky (pôdorysy) a po dokončení by som s ním chcel narábať ako s jedným obrázok a nie s množstvom. Potrebujem ich nejak "zceliť" do jedného. V jednom projekte, na ktorom pracujem to už takto niekto spravil a presúvať sa dá celý obrázok, no textové popisy sa dajú meniť.
Neviete mi niekto pomôcť s mojimi problémami? Za pomoc vopred ďakujem.
Re: Word (2003) - prepisovanie a obrázky
Prepisovanie je jako vo všetkom pod Win o klávese "INS". A predsa len kurs nezaškodí, pokiaľ sa nedarí vlastnou iniciatívou metódou "pokus - omyl", to je iba o práci. Nie o hraniu sa.
Word nieje určený na kreslenie, pod Win je na to program "kreslenie", alebo aj iné náročnejšie - trebárs s vektorovou grafikou - Corel a iné, aj gratis GIMP.
Odporúčanie - vedenie znalým v práci s PC, alebo kurs. Tak, ako aj vodičák na auto s tým, že s PC je to ozaj oveľa náročnejšie.
Ale je to na dlhšie.
Word nieje určený na kreslenie, pod Win je na to program "kreslenie", alebo aj iné náročnejšie - trebárs s vektorovou grafikou - Corel a iné, aj gratis GIMP.
Odporúčanie - vedenie znalým v práci s PC, alebo kurs. Tak, ako aj vodičák na auto s tým, že s PC je to ozaj oveľa náročnejšie.
-
DjBass
Darca
INS bola prvá vec, ktorú som vyskúšal, lenže ja mám úplne iný problém. Mal som na mysli prepísanie označenej časti textu novým textom. Taktiež je tu ten problém s backspace.
Je síce pekné, že ty si taký znalý, no vo Worde existuje nástroj "automatické tvary", ktorý mi na to, čo potrebujem plne vyhovuje. A keďže niektoré staré projekty využívajú takýto spôsob kresby, nemá význam to prerábať. Takto viem urobiť akúkoľvek zmenu v priebehu pár sekúnd, v prípade obrázku by som si musel ponechať zdrojový súbor a vkladať ho nanovo.
Je síce pekné, že ty si taký znalý, no vo Worde existuje nástroj "automatické tvary", ktorý mi na to, čo potrebujem plne vyhovuje. A keďže niektoré staré projekty využívajú takýto spôsob kresby, nemá význam to prerábať. Takto viem urobiť akúkoľvek zmenu v priebehu pár sekúnd, v prípade obrázku by som si musel ponechať zdrojový súbor a vkladať ho nanovo.
Vo Worde predsa stlačím INS a píšem, prepisuje do následného stlačenia INS. Kresbu by som ozaj neriešil Wordom, ale iným programom a integrovaním výsledku do Wordu. Je to rýchlejšie, lepšie a profesionálnejšie. Odskúšaj to. Aj ja som samouk. Nebol nik po ruke, a bolo to zakázané na mojom poste v tej dobe. A dá sa to kedykoľvek. Aj bez pomoci, stačí iba postrčiť, a to viem. Ver si, a bude to dobre. A nenúkam Ti trebárs Venturu, to už je ozaj o DTP.
-
DjBass
Darca
Ale ty nechápeš, že ja mám úplný iný problém ako takéto prepisovanie?
Označím si nejaký text, stlačím backspace = nič sa nedeje.
Označím si nejaký text, začnem niečo písať, ale ten pôvodný text nezmizne (mal by zmiznúť celý naraz, nie ako pri INS prepisovaním písmeniek po jednom).
Označím si nejaký text, stlačím backspace = nič sa nedeje.
Označím si nejaký text, začnem niečo písať, ale ten pôvodný text nezmizne (mal by zmiznúť celý naraz, nie ako pri INS prepisovaním písmeniek po jednom).
Dobre, ja to robím ináč. Mám síce aj legálny Word 2003, ale iba pre využívanie elektronického podpisu, ináč idem pod Open Office. Takže treba to skúšať, ako tie opravy vlastne fungujú, a aj ísť na fórum MS. Tam to isto vedia. Pre mňa ide iba o inteligentnejší písací stroj, zvyšok je o DTP, takže celkom inom programu.
-
audiotrack
VIP
s tým prepisovaním ti neviem pomôcť, máš tam niečo zlé nastavené ale neviem čo. Ešte som sa s tým nestretol. Tie obrázky spravíš tak, že si so shiftom označíš prvky čo chceš spojiť, dáš pravý klik, vyberieš zoskupenie a potom zoskupiť
- Prílohy
-
- Untitled.swf
- (862.61 KiB) 301 stiahnutí
-
DjBass
Darca
Ďakujem, veľmi si mi pomohol. Určite som omylom niečo stlačil alebo na niečo klikol a teraz mi to takto blbne. Ak by sa našiel niekto, kto by vedel pomôcť, budem mu veľmi vďačný.
//autoeditácia príspevku (31 Mar 2011, 18:47)
//autoeditácia príspevku (31 Mar 2011, 18:47)
Prepáč, ale pomohol mi jedine audiotrack a ak ti niekto dal K-, ja som to určite nebol.Vďaka za Tvoje takéto poďakovanie za moju pomoc, vraciam to rovnako, takže tiež K- a už Ti nikdy neporadím.
Aj mne sa to stalo pri písaní - nejaká kombinácia klávesov to spôsobuje
. Späť to vrátiš cez menu Nástroje - Možnosti - karta Úpravy - položka "Nahrádzať vybraný text napísaným"