Kvasinky v uchu

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
Juki
Novice
Novice

Kvasinky v uchu

Príspevok od používateľa Juki »

Dobry den, chcela by osm sa spytat , ci tu nema niekto skusenost s kvasinkovym ochorenim vo vonkajsom zvukovode. Osobne mam s tym teraz problem , beriem lieky, kvapky, a antibioticku mast a uz treti den trpim neskutocnymi bolestami (boli ma aj zit). Chcela by som sa opytat, ci je to bezne alebo ci ma zle liecia (lebo osetrujuca lekarka nema najlepsie renome a v okoli nie ziadna ina).
Vopred velmi dakujem za reakcie
Juki
SRneC
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: POMOC KVASINKY V UCHU !!!

Príspevok od používateľa SRneC »

brala ti vzorku z toho ucha do labaku?
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Ja som mal zapálený zvukovod v lete, lial som si na to kvapky a prešlo mi to asi do 4 dní. Záhadne mi to však prešlo aj na druhé ucho, ale po včasnom aplikovaní kvapiek sa to nedostalo až do takej fázy, že by ma bolel čo i len dotyk na ucho ako pri tom prvom. Verím, že je to nepríjemné, pretože aj mňa počas tých 3 - 4 dní permanentne bolelo ucho.

Ak ti to neprejde o pár dní, tak by som išiel k lekárke znova - teda predpokladám, že si bola u odbornej, lebo ak nie, tak by som to od obvodnej jednoznačne žiadal.
Juki
Novice
Novice

praveze ja som s tym doma uz druhy tyzden , najprv bolelo len lave. Spravila mi vyter , kde boli pritomne tie kvasinky, tak som si to vytierala betadinom lenze mi to preskocilo aj do praveho ..lave je uz ok ale to prave boli asi 5x viac ako tolave na zaciatku :/ tak to mi je cudne ze tam nepozorujem ziadne zlepsenie..a na ORL chodim poctivo, ziadni amateri :)
BoBor89
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa BoBor89 »

ja som mal zapálené obe uši, a dokonca aj bubienok prasknutý, a mne to vždy liečili pomocou gafrovej masti, a Burow alkohol, ale pri prvých príznakoch mi robili výplachy zo začiatku aj s harmančekovym extraktom alebo niečim takým, a to pravidelne každý deň. Tie kvapky čo som ja používal tie mali velmi dezinfekčný účinok, a Betadine neviem či by som ja do ucha používal, možno nejaký nový spôsob, a ak to máš červené alebo aj zahnisané tak gafrova masť pomáha. A ešte jednu vec mi dávali ale to neviem čo je ale bolo to nechutne fialové ale to ma toho všetkého zbavilo do dvoch dní. Bolesť uší je jedna z najnepríjemnejších vecí, tak dúfam že sa vyliečiš čo najskôr!
SRneC
Addict
Addict

Re: Kvasinky v uchu

Príspevok od používateľa SRneC »

Asi to bol manganistan draselny, antiseptikum, aj na plesne na nohach sa to pouziva. Skus aj ineho lekara ak to nepomoze, aby sa ti to nerozsirilo to uz potom bude velikansky problem... s usami ako takymi
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Sorry za OT, ale ak smiem. Ako sa dá taká choroba chytiť? Je to nedostatok hygieny, alebo naopak prehnaná hygiena? Je to virotického, bakteriálneho, kvasinkového, alebo pliesňového pôvodu?
Juki
Novice
Novice

no o tom ze by osm zanedbavala hygienu neviem ;) ja osobne to mam z toho ze osm brala vyse dva mesiace vkuse antibiotika bez probiotik a tak celkovo mam slaby imunitny system a jedno s druhym.. :/. "Kvasinkové infekcie postihujú predovšetkým ľudí s oslabeným imunitným systémom a pacientov po dlhodobej liečbe antibiotikami. Keďže ochorenie sa z človeka na človeka prenáša iba zriedkavo, ich výskyt nesledujeme. Rizikovými skupinami predovšetkým sú pacienti dlhodobo liečení antibiotikami a imunosupresívnymi preparátmi, diabetici a dojčatá, pretože bakteriálne osídlenie tráviacich ústrojov sa vytvára až po narodení. to som vycucla z tohto clanku http://www.programzdravia.sk/ples.htm :)

inak dakujem vsetkym za rady:) .. no a co sa tyka tych burrow kvapiek a ostanych metod , tak s tym som sa tiez stretla ale iba pri obycajnom zapale ucha , co som si priniesla z dovolenky..
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Juki - prepáč, to som ani omylom nemyslel. Ide o to že ja som chytil raz taký exém na hrudi z toho, že som sa moc umýval sprchovým gélom, preto ma to zaujímalo. A tie ATB brať bez probiotík, čo Ti poviem, prešiel som si tým tiež a dopadol som...povedzme že si na tom zatiaľ o 100% lepšie :).

Výborné probiotiká sú dophilus forte/adult. Ak chceš zahraničné, tak od nature's way, ale sú moc drahé. Takže s tými dophilus si vystačíš.

Tak isto by si mohla skúsiť Candida Detox, nemáš síce kandidózu, ale funguje obvykle na všetky kvasinkovo-pliesňové ochorenia. Je jedno či cez Green Barley, alebo dačo podobné.

Každopádne good luck a nepodceň to, vylieč sa z toho, je to nepríjemné a ak to zanedbáš, môžeš mať z toho serióža problémy.
Napísať odpoveď