Pomoc s kupou USB DVB-T tuneru

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
savi
Expert
Expert
Používateľov profilový obrázok

Pomoc s kupou USB DVB-T tuneru

Príspevok od používateľa savi »

Caute chcem si kupit dajaky HD DVB-T tuner (USB) k notebooku HP ProBook 4510s (C2D, 4GB RAM, ATI 4330, Win 7 Ultimate 64 bit).

Potreboval by som rady, najlepsie by bolo ak uz niekto ma dajaky tuner a funguje mu to ze by sa podelil o skusenosti.
Bolo by fajn keby mal dva tunery (moznost jeden program nahravat a iny sledovat zaroven), ale hlavna je funkcnost a spolahlivost prijmu dobreho signalu a co najviac stanic (lokalita BA - Mlynska Dolina).

Cenovy strop je asi do 80 €
Ryan Giggs
VIP
VIP

Re: Pomoc s kupou USB DVB-T tuneru

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Počet stanic, ktore naladiš nezavisi od tunera, ale od toho koľko stanic sa cez dvb-t vysiela. U nas su to len slovenske, ktorych je 7. Je ale možne, kedže si v BA že sa ti podari zachytiť presahujuci signal z ČR, resp. Rakuska, kedže Blava je v blizkosti hranic. To je ale skôr vecou nahody (zavisi od konkretnej polohy) ako vec istoty.
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa jarda.j »

Za tú cenu máš aj satelit s celkom inými možnostiami, nie?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Satelit k notebooku? A za 80€ asi ťažko.
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

V bazári sa dá, dosť ľudí často inovuje. Nový je o niečo drahší, ale nie o veľa. Nový Orton 4060CX plus je za cca 60 Eur a dokúpiť anténu...
Ryan Giggs
VIP
VIP

No a prirataj si ďalšie investicie za LNB, parabolu, Skylink atd. a sme minimalne na 150€. A to ani nevravim o HD. Takže jedine bazar. Lenže on to chce k notebooku a tam je to zbytočne.
savi
Expert
Expert

Príspevok od používateľa savi »

No satelit vylucujem mne staci normalny usb dvb-t tuner na pozeranie sportovych prenosov markozu jojku a tak. Idemi hlavne o to aky mam kupit, lebo ked som nejkay vybral tak som si pozeral recenzie ludia tam pisali ze nema dobry prijem, slaba citlivodt tunera nefunguje s windowsom a tak dalej.
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Je to samozrejme aj o anténe, azda externú. S Win by mali fungovat všetky. Ja som dva inštaloval od jednoho výrobcu, spatra značku neviem, kúpili si to sami. Jeden kombi a druhý iba digi. Spýtam sa na typ. Ale musel som vyhľadávať miesto pre anténu, bolo to citlivé na jej umiestnenie. U okna to išlo dobre, tak som to tam zafixoval. Bolo to niečo pod 50 Eur, a ten iba digi bol o cca 2 Euro lacnejší.
vladenko007
VIP
VIP

Príspevok od používateľa vladenko007 »

Ja mam notebook HP zo zabudovaným DVB tunerom a doteraz som to nevyužil.
Je k nemu aj anténa byvam v Trnave a nechytám nič. Jedine ked som napojil na externú anténu zo zabudovaným zosilovačom tak som mal nádherný obraz inak nič. Prakticky ten tuner vôbec nepoužívam.
Napísať odpoveď