touch screen in linux
-
johny3212
Star
- Kontaktovať používateľa:
touch screen in linux
Cavte. Potrebujem do linuxu nainstalovat ovladac pre touch monitor, konkretny model NEC AS221WM. Viete mi niekto poradit, nemozem to nikde najist, dik
.
Re: touch screen in linux
Linux si všetko obhospodaruje. Ja s ním robím roky vo viacerýách distrech na viacerých strojoch, a nikdy som nemal žiadnu potrebu na ovládač monitora.
Pokiaľ máš špeciálne požiadavky, potom odborné fórum dotyčnej distribúcie na ich www.
-
uplink
VIP
jarda.j - ale on chce dotykový ovládač, s tým má problém niekedy aj windooze 7...
No veď preto ho odkazujem na fóra daného distra, je to špeciálne.
-
johny3212
Star
nie je to specialne pre pre danu distribuciu, toto je vec samotneho linuxu. Ovladac musi byt nainstalovany ako modul jadra linuxu a nastaveny v Xorg. Touch screen nema moc spolocne s monitorom, je to skor samostatna jednotka na monitore od nejakeho vyrobcu,. Zistil som, ze na monitore NEC mam touch od eGalax increment, nainstaloval som ich ovladac. http://home.eeti.com.tw/web20/eg/Touch_Drives.html . Problem je, ze verzia kernelu 2.6.32 neobsahuje #include <asm/semaphore.h>, ktoara bola odstranena asi vo verzii 2.6.26, co nema este eGalxi implementovane, ale prepisal som im zdrojak a gcc mi to skompilovalo. Nainstaloval som to, na USB porte mi detekuje ovladac pre eGalax, ale nechce mi komunikovat so zariadenim. Ak to uz niekto riesil a islo mu to bez problemov, tak napiste please
.
//autoeditácia príspevku (07 Apr 2011, 20:20)
Vyriesene, vsetko funguje
, chcelo to ale kus prace
.
//autoeditácia príspevku (07 Apr 2011, 20:20)
Vyriesene, vsetko funguje