Chladič na CPU do 100€

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Bulldozer
Light Expert
Light Expert

Re: Chladič na CPU do 100€

Príspevok od používateľa Bulldozer »

nuž, mne netreba nič vysvetľovať... mal som to hovädo noctuu... som rád že som sa jej zbavil
čo sa týka magmy, nevieš o aké fany sa jedná... žiaľbohu... aj na min. otáčkach majú lepší prietok ako akýkoľvek iný fan...
už vidím toho blázna, čo nebude regulovať noctua fany... ved by som prišiel o uši...
na ten procesor mu postačuje kvalitný cooler a kvalitným fanom... noctua je fajn, ale na ten procesor zbytočná...
nevieš čo je to ticho... pre mna je v mojej zostave hlučný disk v silentmaxe...
a vlastne čo sa s tebou bavím... ti že píšeš, že máš skúsenosti to môže povedať aj ja, a kľudne aj ten cigáň zo základnou školou čo sedí v porote...

p.s.: karme sa venujú iba deti
uplink
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Bulldozer - ináč povedané iné testy ani reviews kde by Megahalems porážal Noctuu NH-D14 s inými výsledkami mi neukážeš a vlastné skúsenosti nemáš. Toľko ku Tvojmu výkriku do tmy a porovnávanie mňa s nejakým romálesom.

Btw. to že máš supertichý PC je jedna vec, ale čo zvládne? Až budeš mať 22 db v idly a 27 db v burne pri 580ke a 2600K s dvomi RE3 diskami a jedným RE4, tak sa ozvi :smt006

Tvoj iON pasívne chladený v rapkajúcim diskom v silentmaxxe nikoho nezaujíma. Schválne, aké máš celkové akustické hodnoty pri akom CPU, VGA a akých taktoch?

http://uplink.sk/xs/titan-sabertooth-xl.jpg

idle: 22 db
burn: 27 db

580 GTX [2], Core i7 2600K [2], 2x RE3 1x RE4 HDD [1 - front], HX 850 [1], Black Pearl XL [2x] stock fan rear a top, [1x] 14cm noctua v bočnici [2x] Noctua 12cm na intake. Dokopy 10 fanov. Beat that...

a teraz skús Ty, nech sa zasmejeme.

Your turn...
Bulldozer
Light Expert
Light Expert

Re: Chladič na CPU do 100ââ€Ã

ty si ten posledný, ktorému budem niečo vysvetlovať... až odpoviem všetkým užívateľom tu na fóre, tak až potom prídeš na rad...

Fascinujú ma "experti" a ich nutkanie vyjadriť svoj "inteligentný" názor.
deaddy
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa deaddy »

takže chceš povedať ze tie testy su neobjektivne ? lebo neviem ci som to dobre pochopil..
Filipito
Darca
Darca

Re: Chladič na CPU do 100ââ€Ã

Príspevok od používateľa Filipito »

Bulldozer napísal:ty si ten posledný, ktorému budem niečo vysvetlovať... až odpoviem všetkým užívateľom tu na fóre, tak až potom prídeš na rad...

Fascinujú ma "experti" a ich nutkanie vyjadriť svoj "inteligentný" názor.
Došli argumenty čo :D
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Filipito - to mu už došli po prvej výmene názorov :D

deaddy - ak máš sto evri, tak vezmi Silver Arrow, alebo NH-D14, Céčkové sú určené pre HTPC, ak by sa Ti tam zmestil, šiel by som do NH-U12P SE2 a tam keď si šlahneš jeden ULN tak to bohate stačí. Rozbije pomerom kvalita/hluk/výkon Coratora a máš svätý pokoj. Bude procák teplejší, ale tichší s osadeným kvalitným chladičom.

Ak by sa človek uchýlil ku Megahalems, ktorý stojí 50 evri [lol], tak si musíš dokúpiť min za 20 evri vetrák/y, ďakujem, to radšej NH-D14

Bulldozer nepostol jediný fakt, ktorý by nasvedčoval tomu ísť do Megahalems oproti Noctuy NH-D14, len urážlivé prázdne reči.
Bulldozer
Light Expert
Light Expert

postol som to už na začiatku... napísal, som, že mega je výkonnejší ako nh-d14
na i5 760-tke som mal aj noctuu aj mega s magmami... mega bol výkonnejší o 1-2°C v burne...
vyhodiť 100€ na ten procesor je somarina... dostať takúto radu, no ďakujem pekne... vyhodené peniaze...

Filipito vidím, že máš ku téme čo povedať... dalsí inteligent so super argumentom... si frajer....
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Bulldozer - prietok vzduchu v skrinke, nasávanie a výfuk na megahalems, prietok cez CPU, tvar skrinky, jej veľkosť, celkový prietok vzduchu, tona aspektov, ktoré ovplyvňujú teplotu CPU.

Ja mám teraz na CPU 2 x ULN a chladí to lepšie ako FLXká, ktoré majú o 50% väčší prietok vzduchu a o 30% väčší prietlak. Jednoducho som upravil airflow v celej skrinke, je tichšia a chladnejšia.

Ak by si chcel spraviť objektívny test, musel by si to robiť buď v serverovni kde je konštantná záťaž CPU, render farme s klímou, alebo v na benchtably s konštantnou teplotou okolia.

Coratory mám narvané v serverovniach a v iných sú NH-D14 a supermegy čo čučia na Core i7 975X sú osadené Apollish Vegas vetrákmi čo majú 154 m³/h prietok, noctuácky má 107 m³/h. A teraz tá good part, stabilná teplota v serverovni je 20 stupňov celsia a Noctua dáva v burne 975Xko o 5 stupňov lepšie ako Super Mega s Apollishom Vegas.

PC sú render nody.
Bulldozer
Light Expert
Light Expert

no vidíš, ty máš iné výsledky a ja iné... oba testy boli robené rovnako... rovnaká dlhodobá záťaž, rovnaká teplota v izbe, proste všetko som sa snažil urobiť presne tak isto a výsledok bol taký, aký som nečakal... tu nejde o to, že ktorý je o jeden-dva stupne lepší, ale o to, že na aký procesor ide... proste je zbytočné dávať toľké eurá na ten procesor, keď ho lacný a dobrý chladič v pohode uchladí.... keby mal i7 alebo iný pažravý procesor, tak prečo nie... proste je to zbytočnosť tam investovať toľké eurá...
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Bulldozer - v prípade Megahalems by sa nevyhol hranici 60-70 evri [50 železo 10-20 vetrák/y], takže tam je zbytočné nebrať NH-D14.

Corrator je iná kategória, avšak má niektoré výrobné vady, pre ktoré sa ich ľudia "potichu" zbavujú a "nikto nevie prečo." :roll: koniec koncov aj Ty si sa ho zbavil, že ano.

Je zaujímavé že skoro nik nepredáva noctuy, ale všetky okolo áno.

Tak isto je nepríjemné že Magma má brutálny prietok, ale na maxe má 18 db a v reále cez 20, to nech para tlačí, problém je že v istej hranici otáčok stúpa hranica hluku na 25-27 db, čo je peklo.

Touto chybou trpeli aj staré noctuy, ktoré sa už nevyrábajú.

Pri Magme je to spôsobené architektúrou jeho "revolučných" twister-bearing ložísk, ktoré na maximálnej úrovni idú relatívne potichu [18-20 db] ale pri istých znížených otáčkach sa vetráčik nezvláda držať odstredivou silou dostatočne na uzde a tak vibruje a spôsobuje hluk. Opätovným znížením otáčok sa problém rieši...ale to je iná kapitolka.

Osobne by som zobral NH-U12P-SE 2, predal jednu FLX z balenia za 10 evri a mám super chladič za 40 evri.
Napísať odpoveď