SSD filesystem
SSD filesystem
Na viacero fórach som sa dočítal, že FAT32 je lepší pre SSD disky... Ć je na tom pravdy? NTFS je ževraj dosť brzda. Čo je na tom reálne? Na netbooku, ktorý má 16GB SSD si viem predstaviť aj FAT32 ale čo viem s klasických diskov, tak FAT/FAT32 je utrpenie...
Re: SSD filesystem
tu nie je o com rozmyslat.
ntfs.
pod windowsom lepsi file system nie je. ani ntfs nie je optimalizovany pre SSD ale to sa uz vobec neda povedat o starsom fat.
realny rozdiel v rychlosti si nevsimnes ale narazis na realne problemy s velkostou suborou a podobne
ntfs.
pod windowsom lepsi file system nie je. ani ntfs nie je optimalizovany pre SSD ale to sa uz vobec neda povedat o starsom fat.
realny rozdiel v rychlosti si nevsimnes ale narazis na realne problemy s velkostou suborou a podobne
Nakoniec vyhral FAT32. Je oveľa rýchlejší na tomto pomalom SSD ako NTFS. NTFS som vyhodil po 3 hodinách používania...
Subory vacsie ako 4GB tam neplanujes ukladat?
j@ro > Nie, neplanujem... V podstate na ziadnom PC co mam doma nemam subory vacsie ako 4GB, nie som ziadny "image maniak" a na zalohovanie mam ine moznosti, ako to hadzat vsetko do jedneho suboru. Ale zas, na ostatnych PC mam NTFS, takze to je jedno...