Browser Hra
-
PhYs0c
King
- Kontaktovať používateľa:
Browser Hra
Zdravím, možno pred rokom sa tu zišla menšia skupinka ľudí, ktorí sa pokúsili vytvoriť prehliadačovú hru a viem, že to skončilo neúspechom. Nedávno som s kolegom v práci tiež uvažoval o vytvorení takejto hry, avšak nie som programátor ani grafik tak sme sa rozhodli, že by sme na to najali pár ľudí. Tak sa chcem spýtať Vás, ktorí programujete, aká je Vaša cena za na naprogramovanie niečoho takého ako je napr. BiteFight lebo nemáme ani približnú predstavu koľko peňazí by sme potrebovali. Ešte ma napadá či je možnosť spraviť niečo také vo flashi ale to len tak na okraj. K tomu sa asi vyjadrí weroro 
-
audiotrack
VIP
Re: Browser Hra
neviem ako funguje bitefight a čo všetko ponúka, lebo to nehrávam. Osobne by som ale do takého veľkého projektu nešiel s tým že si vopred poviem fixnú sumu. To sa proste nedá odhadnúť. Dá sa to odhadnúť pri malej stránke, ale nie pri tak veľkom portáli. Suma za hodinu je tiež rôzna, záleží od náročnosti.
-
PhYs0c
King
no aj ja som si myslel, že to nebudem riešiť vopred, avšak nechcel by som sa dostať do takej situácie, že v polovici zistíme že nemáme peniaze na dokončenie projektu, tak ja to skúsim bližšie rozpracovať nech máte aspoň predstavu čo to bude obsahovať a aké by to bolo náročné...aj na čas
-
audiotrack
VIP
tam ale nejde len o to, koľko toho bude. Ide aj o to, aký veľký tým máš. Napríklad ak to mám robiť všetko sám, môžem programovať agilne a nemusím venovať toľko času na analýzu a navrh. Ak budeme však tým, a mám robiť návrh pre iných ľudí čo to budú implementovať, musím spísať scénare, nakresliť UML-ka, pokresliť sekvečne diagramy, diagramy aktivít, diagramy tried... Neporovnateľne viac práce. Samotné programovanie bude zase síce rýchlejšie (ak to nebudú amatéri ale budú mať skúsenosti práce v týmoch). Tiež to záleží od technických prostriedkov aké máš. Máš server na svn? Máš prostriedky ako zabezpečiť spoluprácu viacerých programátorov?
Je tam veľa faktorov ktoré sa odzrkadlia na cene, a o tých asi nemáš ani páru pokiaľ nemáš vyštudovanú informatiku a nevieš nič o návrhoch informačných systémov alebo aspoň o scrume
Je tam veľa faktorov ktoré sa odzrkadlia na cene, a o tých asi nemáš ani páru pokiaľ nemáš vyštudovanú informatiku a nevieš nič o návrhoch informačných systémov alebo aspoň o scrume
-
PhYs0c
King
máš pravdu, presne preto som sa prišiel spýtať 
audio: mozno si mohol povedat Man/Day cenu .... človeko dni ....
a phys0c by si vyratal kolko človeko dni bude potrebovat ale asi by to neodhadol ale mohol by si zratat kolko by mu vyslo cloveko dni za to co by chcel investovat
a to uz len najat Team Leadera nejakeho studovaneho ... a potom kludne nejakych studentov co bude lacnejsie...
ale najprv by to chcelo mat asi dost dobru predstavu o tom co chceš spraviť ta príprava okolo ako hlavná téme, príbeh, priebeh hry, hodnotenie hracov, faktor ktorym by si tam tych hracov udrzal, a nieco cim by si ich prilákal ... v podstate podla mna tieto veci by si uz mal mat na papiery
a phys0c by si vyratal kolko človeko dni bude potrebovat ale asi by to neodhadol ale mohol by si zratat kolko by mu vyslo cloveko dni za to co by chcel investovat
a to uz len najat Team Leadera nejakeho studovaneho ... a potom kludne nejakych studentov co bude lacnejsie...
ale najprv by to chcelo mat asi dost dobru predstavu o tom co chceš spraviť ta príprava okolo ako hlavná téme, príbeh, priebeh hry, hodnotenie hracov, faktor ktorym by si tam tych hracov udrzal, a nieco cim by si ich prilákal ... v podstate podla mna tieto veci by si uz mal mat na papiery
-
PhYs0c
King
v podstate to má byť viac menej upravený už spomínaný bitefight
Ak to nebude originálna myšlienka, ťažko sa niekde zapíšeš. Ďalej potrebuješ reklamu, preklady lebo Slovákov čo hrajú tie hry je asi 100 000.
audio: Máš s tvorbov browser hier nejaké skúsenosti?
Má šancu skupina 4 programátorov?
audio: Máš s tvorbov browser hier nejaké skúsenosti?
Má šancu skupina 4 programátorov?
-
audiotrack
VIP
mám skúsenosti s tvorbou veľkých projektov a prácou v týmoch. Čo mi prišlo od vedenia, to sme robili. Ale vyslovene browser game sme nerobili. To však neznamená že to je niečo iné ako CMS či e-shop.
A 4 programátori sú rovnako kvalitný tým ako 10 programátorov, len im to bude trvať dlhšie. Spraviť ti to spravím aj sám, len je riziko že kým to dokončím tak to bude neaktuálny projekt (niekto ťa predbehne, objaví sa na webe niečo nové..)
A 4 programátori sú rovnako kvalitný tým ako 10 programátorov, len im to bude trvať dlhšie. Spraviť ti to spravím aj sám, len je riziko že kým to dokončím tak to bude neaktuálny projekt (niekto ťa predbehne, objaví sa na webe niečo nové..)
-
PhYs0c
King
na koľko dlho to vidíš circa keby si to robil sám ?
-
audiotrack
VIP
ale veď stále si nenapísal "čo" mám vidieť. Nikde tu nevidím o čom to má byť, iba viem že sa bavíme o browser hre. To bitefight nehrám, takže nemám predstavu. Ale ak chceš číslo tak povedzme 4-6 mesiacov keby sa nevenujem ničomu inému. Keďže sa venujem škole, foru a užívam si života aby som na vonok nevyzeral ako informatik
tak ti rovno hovorím že najbližšie mesiace nemám čas brať žiadne veľké zákazky (to v predošlom príspevku som písal hypoteticky, nie konkrétne že spravím len napíš čo chceš. Vyznelo to trošku inač keď to teraz po sebe čítam)
-
PhYs0c
King
ja som to pochopil neboj.. 
máš proste len postavu, získavaš levely, klikáš si do atribútov, útočíš na nepriateľov, vedú sa štatistiky všetkých užívateľov so skóre, dajú sa kupovať prémium body cez paypal..to je asi tak v skratke čo si pamätám keď som to hrával..ale tvoja odpoveď mi stačí.. snažíme sa samozrejme zohnať čo najlacnejších programátorov a grafikov..
máš proste len postavu, získavaš levely, klikáš si do atribútov, útočíš na nepriateľov, vedú sa štatistiky všetkých užívateľov so skóre, dajú sa kupovať prémium body cez paypal..to je asi tak v skratke čo si pamätám keď som to hrával..ale tvoja odpoveď mi stačí.. snažíme sa samozrejme zohnať čo najlacnejších programátorov a grafikov..
Veľmi sa ti divím, že sa do takého niečoho púšťaš. Ja v tom nevidím veľkú perspektívu. A prečo by ľudia mali hrávať práve tvoju hru, keď ich je tu x zabehnutých, ktoré spravili profíci a nie amatéri akých hľadáš ty, keďže si napísal snažíme sa samozrejme zohnať čo najlacnejších programátorov a grafikov... Prvé čo potrebuješ je nejaký scenár, príbeh, dej, niečo nové zaujímavé pútavé a nie kopírovať už fungujúcu hru. Podľa toho čo píšeš ešte sám nevieš o čom to bude, iba vieš, že to bude ako bitefight. Zohnať programátorov v tejto dome je veľmi jednoduché ale zohnať kvalitných, skúsených a hlavne schopných ľudí pracovať v tíme je už problém. A nehovorím o tom, že potrebuješ človeka, ktorý bude tím viesť, nie je to také jednoduché ako si predstavuješ. Nechcem ťa odrádzať ale je to dlhá cesta a cieľ nevidím nejak ružovo. Ak máš peniaze na vyhodenie tak samozrejme do toho choď.
-
PhYs0c
King
ja som optimista 
dám teda konkrétnu otázku, čo by som potreboval nakódovať:
hráč má pred sebou tvár jeho postavy a chce meniť jej vzhľad, má na výber či chce zmeniť vlasy, oči alebo ústa s bradou
zvolí možnosť vlasy, otvoria sa mu tri okienka s rôznym typom vlasov, po kliknutí na konkrétne okienko sa mu zmení vzhľad jeho postavy podľa jeho výberu
dúfam že to je ako tak vysvetlené zrozumiteľne tak chcem vedieť ako dlho by vám trvalo toto nakódovať a akú sumu by ste zato pýtali, myslím že podľa toho si budem vedieť predstaviť čo by to obnášalo do budúcna
dám teda konkrétnu otázku, čo by som potreboval nakódovať:
hráč má pred sebou tvár jeho postavy a chce meniť jej vzhľad, má na výber či chce zmeniť vlasy, oči alebo ústa s bradou
zvolí možnosť vlasy, otvoria sa mu tri okienka s rôznym typom vlasov, po kliknutí na konkrétne okienko sa mu zmení vzhľad jeho postavy podľa jeho výberu
dúfam že to je ako tak vysvetlené zrozumiteľne tak chcem vedieť ako dlho by vám trvalo toto nakódovať a akú sumu by ste zato pýtali, myslím že podľa toho si budem vedieť predstaviť čo by to obnášalo do budúcna
spravis 3 obrazky tej postavy a len ich vymienas ? to je skor praca grafikov nie ? alebo spravis Vlasy a priesvitnu vrstvu tam kde ma byt hlava a je to pre viac postav takze by si len vlasy vymienal ... a postavy by si mal holohlave ? tak nejak ? toto by trvalo podstatne dlhsie nakreslit ako nakodovat podla mna ... grafika je svina
ale mozno keby si to chcel v javascripte cez Canvas tak by to bolo iba kodovanie a vcelku fajne
tam by si napr. zadefinoval polia pixelov pre dane typy vlasov a potom na tychto pixeloch menil farbu ...
ale mozno keby si to chcel v javascripte cez Canvas tak by to bolo iba kodovanie a vcelku fajne
-
PhYs0c
King
v javascripte sa nevyznam takze ten Canvas nechapem
ale ano aj mna napadlo ze nakreslit viacero postav, dajme tomu aj s mecom v ruke, aj so stitom v druhej ruke, smecom a stitom naraz, bez vsetkeho..ale to vsetko by grafik dokresloval do tej zakladnej postavy.. a bude tam treba nakodovat hlavne to priradovanie, napr ze dotycny si bude chciet kupit mec tak ked na to klikne mec mu prida k postave, odcita mu dajme tomu 1000 zlata, prirata mu +10 attack k jeho sucasnym atributom..
-
audiotrack
VIP
c-ice: s tým kanvasom by si narazil na problém pri ukladaní a následne aj pri zmene. Muselo by to byť z tých obrázkov zložené
-
pipiak
Medium Star
Na tvojom mieste by som v ziadnom pripade takyto projekt nevytvaral! Okrem toho ze to nema perespektivu, existuju riesenia ktore by mohol audiotrack, alebo niekto iny len upravit podla tvojich poziadaviek, + dodat grafiku...programovat to cele nema zmysel si myslim
A ja si zase myslím, že vytvárať takúto hru zmysel má. Nie preto, aby sa stala najhranejšou hrou na svete...
, ale len preto, aby sa tí ľudia niečo naučili. 
Takže, podľa mňa, by bolo rozumné, nesnažiť sa robiť všetko na raz, pretože tak nikdy nebudete mať nič. Lepšie je postupne tam pridávať logiku hry a tú postupne rozširovať o nové veci a zobrazovanie urobiť len nejaké jednoduché, aby ste videli, ako sa menia jednotlivé parametre...
Takže, podľa mňa, by bolo rozumné, nesnažiť sa robiť všetko na raz, pretože tak nikdy nebudete mať nič. Lepšie je postupne tam pridávať logiku hry a tú postupne rozširovať o nové veci a zobrazovanie urobiť len nejaké jednoduché, aby ste videli, ako sa menia jednotlivé parametre...
to si myslim aj ja, ale radsej sa vrhat najprv do niecoho obrovskeho, aby sme stratili nadej, a potom o mesiac zacat z niecim malym.