Pomozte mi orientovat sa v AGP portoch
-
Rocker_finck
Medium Expert
- Kontaktovať používateľa:
Pomozte mi orientovat sa v AGP portoch
Zdravim, brat ma otravuje ze chce lepsie hry na PC, dakedy som sa v tom orientoval ale teraz som z toho jelen... je tam AGP port a stara grafika (mimochodom 64MB) je AGP s troma zubkami, no ked hladam na nete tak niektore agp karty maju len 2 zubky a neviem nikde najst ze ktore a ci vobec je 4x alebo 8x... chcem kupit asi 256mb grafiku a tie s dvoma zubkami (jeden dlhsi, druhy kratsi) sa vyskytuju castejsie tak neviem... poradte mi prosimvas ze ktora by bola lepsie, popripade dako vysvetlite rozdiel medzi nimi.. dakujem
Re: Pomozte mi orientovat sa v AGP portoch
Otázne je, akú máš MB /daj typ/, to je základom. Či to má ešte zmysel, či nieje ten správny čas na výmenu MB/procerora/RAM. Náhľady AGP VGA sú na http://www.google.com/search?q=vga+agp& ... 24&bih=571
-
Rocker_finck
Medium Expert
typ je to gigabyte 8ID533, pozeral som to este raz a mali by tam ist karty 4x/8x...
dalsia vec je ze neviem ci mam hladat DDR2/DDR3 atd... ale hadam ked sa uz pripoji tak to pojde
a aby nebolo malo tak neviem kolko utiahne 280W zdroj, myslim ze 256 ano ale ci 512 to uz neviem
dalsia vec je ze neviem ci mam hladat DDR2/DDR3 atd... ale hadam ked sa uz pripoji tak to pojde
a aby nebolo malo tak neviem kolko utiahne 280W zdroj, myslim ze 256 ano ale ci 512 to uz neviem
Ci konretna karta bude kompatibilna s tvojou doskou ti nikto nezaruci. Spominam si, ze kamarat mal na doske s AGP4X Atinu 9600 Pro (256MB), ktora bola AGP8X a s 350W zdrojom vsetko slapalo, takze teoreticky, ak by si vymenil zdroj mohol by si zvolit akukolvek z dostupnych AGP-ckovych kariet.
Daj tam takú, ktorá bude v možnostiach slotu podľa manuálu. Zdroj by mal postačovať.
-
Rocker_finck
Medium Expert
tak pozeral som na inych strankach a rozdiel medzi starou grafikou a tou co pravdepodobne kupim (nvidia geforce 6200 - 256mb) je len 3W, to by uz hadam dako utiahlo, popripade aj tu 512, pri najhorsom by som cd romku odpojil ajtak je tam na dve veci, staci jedna dvd napalovacka... a tiez je tam len jeden disk
//autoeditácia príspevku (02 Apr 2011, 18:53)
//autoeditácia príspevku (02 Apr 2011, 18:53)
a nevies kde by som sa k manualu dostal?jarda.j napísal:Daj tam takú, ktorá bude v možnostiach slotu podľa manuálu. Zdroj by mal postačovať.
Na doske ma AGP4X slot, vga s tymto rozhranim sa uz nepredavaju, takze s tym manualom asi nepochodi. A ci bude 280W zdroj dostacujuci zavisi od volby vga.Daj tam takú, ktorá bude v možnostiach slotu podľa manuálu. Zdroj by mal postačovať.
Na tu nvidiu ti zdroj postaci, ale otazne je ci ta narast vykonu potesi, kedze ide o slabu kartu aj do takehoto pc.
Nejake info: http://oldweb.gigabyte.com.tw/products/8id533.htm
V bazároch sa nájdu, no čo už. Manuál bol ku počítaču, a keď sa zapatrošil, tak je na nete výrobcu MB. Azda je to vhodný čas na upgrade, hry chcú svoje.
-
Rocker_finck
Medium Expert
tak som to pozeral, myslim ze uz viem aku mam kupit aby sa dala pripojit, len podporovane grafiky tam niesu v tom manuali, kedze MB je starsia ako su tie grafiky... chcel som tu 256 ale ako pozeram mala by ist aj 512 len neviem ci to ma zmysel, lebo procesor je slabsi (2.0ghz celeron, lenze da sa nastavit az do 3ghz) a ramka je 256 ale tam planujem kupit 2x 512
Inak, taká poznámka. Na tomto si brat aj tak žiadne super hry nezahrá.
-
Rocker_finck
Medium Expert
ale urcite to bude lepsie... takto mu idu dobre hry tak do roku 2004, potom do 2007 s minimalnymi detailami, alebo sekaju... novsie viac menej nejdu
Odporucam neupgradovat. Investicia ti neprinesie ziadne podstatne zlepsenie. Vykon bude stale pre sucasne hry + W7 nedostacujuci, plynulost systemu ta tiez nepotesi a to uz ani nehovorim o tom, ze pri predaji ti nikto za tieto komponenty uz neda ani polovicu nakupnej ceny. Zvaz ci ti stoji rozbehnutie starsich hier za danu sumu.
-
Rocker_finck
Medium Expert
lenze tam je xpcko... mne je to jedno ja mam xbox len brat za tym kompom sedi cele dni