ahojte, prave som svojpomocne namontoval magiosat, podla navodu aj suradnic z internetu, som presvedceny, ze vsetko je tak ako ma byt, ale ajked je Intenzita signalu stale cez 80%, tak Kvalita ostava stale 0%.
A ztej nuly som sa este nepohol.... Nevie niekto nahodou poradit, niaku fintu vcom moze byt hacik? Tento magiosat je namontovany na drziak kde predtym bol iny satelit, ktory fungoval, ale stale nic ... hmm dik
MagioSAT signal cez 80% ale kvalita 0% - čo stým?
Re: MagioSAT signal cez 80% ale kvalita 0% - čo stým?
Moze v tom byt viacero veci:
-si na inej druzici (zle natocenie)
-zla elevacia
-zle skew - natocenie lnb
-lnb smeruje na druzicu a nie do taniera
...
-si na inej druzici (zle natocenie)
-zla elevacia
-zle skew - natocenie lnb
-lnb smeruje na druzicu a nie do taniera
...
Nastavenie paraboly, je to robota bez meráka pre dvoch, merák je pod 10 EUR. Údaje o družici máš azda v podkladoch pre Magio alebo na ich www.
takmer naisto si na inej druzici, kde sa vysiela nieco na tom TP (pripadne +- frekvencii) ktory mas v MagioSATe nastaveny ako vychodzi.
-
fruterro
Amateur
- Kontaktovať používateľa:
diky za prispevky,
hacik ale je vtom, ze azimut, elevaciu aj lnb mam nastavenu presne podla parametrov (aj navod, aj web - samozrejme nikdy to nebude uplne presne, ale tak je to podla mna spravne), a ajked sa snazim ich trosku menit ("posuvat parabolou") tak v ziadnej polohe sa mi este nedostala kvalita co ilen na 1%... tak neviem no
hacik ale je vtom, ze azimut, elevaciu aj lnb mam nastavenu presne podla parametrov (aj navod, aj web - samozrejme nikdy to nebude uplne presne, ale tak je to podla mna spravne), a ajked sa snazim ich trosku menit ("posuvat parabolou") tak v ziadnej polohe sa mi este nedostala kvalita co ilen na 1%... tak neviem no
Tak napriklad okrem toho, ze si na AMOSe (4,0W) mozes byt aj na Thore (0,8W), Atlanticbird (5,0W), Nielsat (7,0W)... vsetko su to minimalne posuny.
Zacni tym ze si najdi juh a od neho sa posuvaj dalej na zapad, po troske samozrejme. Mozno by ti mohlo pomoct ak ma niekto v okoli napr. DigiTV alebo UPC - tie vysielaju na pozicii 0,8-1,0W a odtial je to len kusok dalej na zapad.
Zacni tym ze si najdi juh a od neho sa posuvaj dalej na zapad, po troske samozrejme. Mozno by ti mohlo pomoct ak ma niekto v okoli napr. DigiTV alebo UPC - tie vysielaju na pozicii 0,8-1,0W a odtial je to len kusok dalej na zapad.
Keď som ja inštaloval magiosat, tak som nemohol na tanieri nastaviť dobrú kvalitu. Nakoniec som zistil, že asi pri preprave sa pokrútil tanier a po jeho aspoň čiastočnom vyrovnaní sa to ako tak podarilo.