"Strata" kontaktov na nokia 6300

Všetko o mobiloch, PDAčkach...
brano3761
Amateur
Amateur

"Strata" kontaktov na nokia 6300

Príspevok od používateľa brano3761 »

Zdravim. Otec ma staru 6300ku a uplne mu "zblbla". Z nicoho nic sa zmenil jazyk na anglictinu, stale vypisuje ze sim karta neregistrovana ale najhorsie je ze z telefonu zmizli uplne vsetky kontakty no ked si pozriem stav pamati kontaktov tak mi ukazuje ze je na 68% zaplnena, cize kontakty v telefone su ale ich nezobrazuje. Skusal som ich najskor najst cez nokia pc suite ale bez vysledku a potom este cez MOBILedit Forensic, ktory nasiel ale iba zlomok z nich. Chcem sa preto opytat ci existuje este nejaky sposob ako ziskat tie kontakty spat? Dakujem.
Supersonic
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: "Strata" kontaktov na nokia 6300

Príspevok od používateľa Supersonic »

mas tie kontaky v telefone alebo na sim? co tak vyskusat sim v inom mobile?myslim ze ked ti pise ze sim karta neregistrovana tak preto tam nemas tie kontaktylebo ich mas ulozene prave na SIMke..
brano3761
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa brano3761 »

to bolo prve co som urobil ze som skusil dat simku do ineho mobilu... je prazdna...
luto
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa luto »

Problem je v tom, ze ti ciastocne zblbol SW v telefone, kedze vyrobcovia sa doteraz neuvedomili a vsetky tieto data sa ukladaju na jeden cip vratane SW. Telefon sice zatial vie o stave kontaktov, ale v skutocnosti moze byt poskodeny sektor prave tam, kde su ulozene a preto ti ich zobrazuje len ciastocne, alebo vobec. Ak ti icj nevie vyzalohovat Nokia PC Suite, tak by som ti doporucil navstivit servis, nech ti ich skusia Vyzalohovat cez servisny box. Teoreticky v zavislosti poskodenia SW a sikovnosti technika by sa to malo dat. Mne par krat servisak tiez zachranil kontakty aj s "mrtveho" telefonu, ale velakrta sa ani nedalo. Za skusku nic nedas. Hlavne treba upozornit na to, ze prioritne je pre teba dostat von kontakty a to je jedno v akej forme, nech ti nenahravaju novy SW, lebo ti vsetko premazu :( Vela stastia, do buducna, vsetko zalohuj z Telefonu prec, trebars na pam. kartu ak je moznost alebo do PC, cez nejaky soft. V pripade zlyhania sa vyvarujes dost krutym stresom :(
Napísať odpoveď