Počítač na grafiku a občasné hranie hier
Počítač na grafiku a občasné hranie hier
Ahojte,
Chystám kúpu nového pc -> účel tvorba grafiky (photoshop) + strihanie videa ...
Peňazí nie je nikdy nazvyš, nakoľko sa chystám kúpiť ešte IPS monitor.
Zostava vyzerá približne takto:
CPU: i7 2600K
MB: MSI P67A-GD65 B3
RAM: 2x 4GB Kingston 1600MHz grey series
Skrinka: asi Fractal Design R3
HDD: Segate Baracuda 7.2k + SSD
Zdroj: Corsair TX650W (alebo niečo iné ? záleží na grafike... ?)
A teraz sa dostávam k podstate. Akú by ste zobrali grafiku ? Chcem aby bola tichá a mala účinné chladenie.
Chcem nVidiu, nakoľko chcem využiť technológiu CUDA. Rozhodujem sa medzi GTX 460 vs GTX 560Ti. Myslíte,
že mi tento výpočtový výkon pomôže pri photoshope / stihu videa ?
Prípadne, ktorý konkrétny model by ste brali ? Občas by som si zahral hry ako CMR, Mafia II, Cryss (2), GTA4, na 23" full hd monitore, možno neskôr aj na 24" monitore. Ďakujem za vaše tipy : )
Chystám kúpu nového pc -> účel tvorba grafiky (photoshop) + strihanie videa ...
Peňazí nie je nikdy nazvyš, nakoľko sa chystám kúpiť ešte IPS monitor.
Zostava vyzerá približne takto:
CPU: i7 2600K
MB: MSI P67A-GD65 B3
RAM: 2x 4GB Kingston 1600MHz grey series
Skrinka: asi Fractal Design R3
HDD: Segate Baracuda 7.2k + SSD
Zdroj: Corsair TX650W (alebo niečo iné ? záleží na grafike... ?)
A teraz sa dostávam k podstate. Akú by ste zobrali grafiku ? Chcem aby bola tichá a mala účinné chladenie.
Chcem nVidiu, nakoľko chcem využiť technológiu CUDA. Rozhodujem sa medzi GTX 460 vs GTX 560Ti. Myslíte,
že mi tento výpočtový výkon pomôže pri photoshope / stihu videa ?
Prípadne, ktorý konkrétny model by ste brali ? Občas by som si zahral hry ako CMR, Mafia II, Cryss (2), GTA4, na 23" full hd monitore, možno neskôr aj na 24" monitore. Ďakujem za vaše tipy : )
Re: Počítač na grafiku a občasné hranie hier
Keď grafiku z tých dvoch tak 560Ti, je tichšia a možno aj vykonejšia. Procesor je v pohode aj ostatne veci. Na strihanie videa sa použiva procesor tam grafika nehraje velku rolu ale zalezi aj aky soft pouzivias niektore softy využivaju aj grafiku.
Ďakujem za tip. Teraz práve pozerám, že MSI GTX 460 Cyclone 1GB je vraj slušná karta, čo sa týka chladenia. Má jeden veľky fan + radiator. Aký je tvoj názor na to ? Oplatí sa ísť do toho, bude tichšie ako napr. Gigabyte GTX 560 Ti ? Asi tam veľký rozdiel medzi nimi nebude ... ?
Cyclone zas nie je nejaký extra tichý chladič. Nad 60% ot. ho už počuť a vyššie to začína byť pekne otravné. Na 100% to hučí viac ako BOX. Ja by som išiel určite do GTX560 Ti, je to novšia karta a výkonovo je nad GTX470.
-
uplink
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Dosku si vymeň za Sabertooth B3 a disk na uskladňovanie dát si daj buď veľký lacný black RE3 [ABYS], alebo green. Btw. na SSD chceš mať niečo iné okrem OS? Lebo to je zabité
. SSD sa v prípade zostavy na prácu oplatí mať buď jedno 120-240 GB, alebo dve 60 - 120ky v raid0. Ostatné je len rýchly štart windowsu, ktorý si úprimne priznajme je na tri veci...a tie nejdem menovať, zase by ma nejakých chytrák reportol 
-
Maxpayne
Light Professional
uplink ssd do raidu by som nedaval nikdy,dovod? zabijes trim,co znamema po case spomalenie systemu. SSD je dobra volba,kludne si ho tam daj,pokial nan budes mat naistalovane aj programy, je to skvela a rychla volba. V poslednom case je to hardware,ktory ked kupis tak pocitis rozdiel v rychlosti.
Píšeš to dobre. Ja spoznám rčenie o dvoch veciach /na hov.. a na nič/, tá tretia mi uniká. Daj ju.
Ináč na SSD je ešte priskoro hromadne. Drahé, malá kapacita a životnosť, a bezpečnosť dát. Iba ak do NB s nízkou energetickou závislosťou a pohadzovaním.
Ináč na SSD je ešte priskoro hromadne. Drahé, malá kapacita a životnosť, a bezpečnosť dát. Iba ak do NB s nízkou energetickou závislosťou a pohadzovaním.
Sapo: ďakujem za názor : )
uplnik: načo saberbooth
však ja s tou doskou nebudem hlušiť suseda
aj msi má Military Class II. Disk SSD som zabudol dopísať Corsair F120GB + 1TB Segate Barracuda 7.2k. Myslím že by to mohlo byť ok.
Skôr potrebujem poradiť s tou grafickou kartou, či ísť do toho podľa recenzie tichého cyclonu alebo radšej do dvojvetrákového drahšieho gigabytu napr 560OC.
Ďakuujem
uplnik: načo saberbooth
Skôr potrebujem poradiť s tou grafickou kartou, či ísť do toho podľa recenzie tichého cyclonu alebo radšej do dvojvetrákového drahšieho gigabytu napr 560OC.
Ďakuujem
-
uplink
VIP
Maxpayne - trim nezabiješ
mýtus, a možno len pri starých SSD
a navyše trim je nanič, načo Ti je postupné uvoľnovanie prázdnych sektorov?
v rámci ssd sú to nanosekundy, než to spraví keď potrebuje.
uplnik, ty si grafik, ty sa v tom iste budeš vyznať. akú grafiku by si zobral ty, a ešte otázka ohľadom doporučenia tej dosky saberbooth ... je to vôbec potrebné ? stačí mi Seasonic 520W na OC GTX 560/460 ?
-
uplink
VIP
referer - grafika nemá skoro nič spoločné s hernou grafikou a photoshop a iné grafické editory Ti bohate nakŕmi aj 560 Ti
a 520W zdroj ak je kvalitný bude stačiť, ale osobne by som zobral aspoň 600W.
Takže radšej zobrať Corsair 650W ako Seasonic modularny 520W ? Corsair to je TX650V2 tuším. Cena je v prospech corsairu o 3 e menej
Čo sa týka grafiky ako photoshop či stih videa... mala by tam byť technológia CUDA. Ktorá dopočítava. Otázka je, či mi stačí 336 alebo potrebujem niečo okolo 390 ako je napr. 560Ti.
Teraz mám takú dilému či zobrať cyclone 460 za 134bez dph alebo radšej gigabyte 560 oc za 173 bez dph. Rozdiel v cene je cca. 39eur bez dph. Či sa mi oplatí investovať alebo nie a taktiež či tá gigabitka bude tichšia ... ?
Teraz mám takú dilému či zobrať cyclone 460 za 134bez dph alebo radšej gigabyte 560 oc za 173 bez dph. Rozdiel v cene je cca. 39eur bez dph. Či sa mi oplatí investovať alebo nie a taktiež či tá gigabitka bude tichšia ... ?
Kamaríde nejde to máš pravdu, ale nezmeníš fakt, že pri hrách (proste v záťaži) je ten chladič počuť a nie málo. Na tých 40% musíš mať v skrini veľmi dobrý AirFlow, aby si to uchladil.
Jasné, keď to nastaviš manuálne na 40%.
Ja sa bavím o automatickom regulovaní otáčok.
referer
urcite si nedaj vyhovorit ten SSD, ja mam Kingston a odvtedy si to neviem vynachvalit, odozva celeho systemu sa radikalne zlepsila. /HDD + SSD/
urcite si nedaj vyhovorit ten SSD, ja mam Kingston a odvtedy si to neviem vynachvalit, odozva celeho systemu sa radikalne zlepsila. /HDD + SSD/