Motorka realne do 25kw* nie iba v TP
Motorka realne do 25kw* nie iba v TP
dobrý deň, chcel by som vás poprosiť o radu, mam vodičák do 25kw, mam 18 rokov, chcel by som si kúpiť moto, ale nejakú, čo má reálne do 25kw, nechcem žiadnu 600ccm čo ma v TP 25kw, chcel by som nejakú 250ccm, alebo tak podobne,, naháča, alebo supersport,
cena--tak 1000_2000 eur
max. rýchlosť-- tak +- 150km/h
nízka spotreba
ďakujem za rady
cena--tak 1000_2000 eur
max. rýchlosť-- tak +- 150km/h
nízka spotreba
ďakujem za rady
Re: Motorka realne do 25kw* nie iba v TP
kup si bandita, mozes nanom na tvoj vodicak bezproblemu jazdit a je to pekny naháč 
ja poznam suzuki bandit 600ccm, neviem ci si myslel toho,,
ano a podla zakona a tvojho VP na nej mozes jazdit, si legalne opravneni na vedenie tohto motocyklu.
pokial viem tak te bandita nesplna ani ccm ani kw
Nie nesplna absolutne nic 
mozete mi napisat ako ste nato prisli ? 
lebo ten bandit neni do 25kw, to že škrtený može mať v TP 25kw je fajn,to može mať každa motorka, ale seriovo od výroby ma viac ako 25kw
dufam, ze tato vyhlaska ti bude stacit a pochopis preco som pisal hore vyssie, ze je plne opravneny 
§19 ods (7)
Vodičské oprávnenie skupiny A na vedenie vozidla s výkonom nepresahujúcim 25 kW alebo s pomerom výkon/hmotnosť nepresahujúcim 0, 16 kW/kg alebo vozidla s postranným vozíkom s pomerom výkon/hmotnosť nepresahujúcim 0, 16 kW/kg možno udeliť len osobe staršej ako 18 rokov.
PS: hmotnost sa rozumie ako maximalna pripustna hmotnost len pre porozumenie na mojej yamahe XT 600 Z je na stitku napisane 355kg takze šup šup do kalkulacky a zistis prekvapivé cisla
§19 ods (7)
Vodičské oprávnenie skupiny A na vedenie vozidla s výkonom nepresahujúcim 25 kW alebo s pomerom výkon/hmotnosť nepresahujúcim 0, 16 kW/kg alebo vozidla s postranným vozíkom s pomerom výkon/hmotnosť nepresahujúcim 0, 16 kW/kg možno udeliť len osobe staršej ako 18 rokov.
PS: hmotnost sa rozumie ako maximalna pripustna hmotnost len pre porozumenie na mojej yamahe XT 600 Z je na stitku napisane 355kg takze šup šup do kalkulacky a zistis prekvapivé cisla
//edit
aha už som si otom niečo naštudoval a asi maš pravdu , tu je aj nejaka diskusia otom
http://motoride.sk/?P=phorum&tema=lentak&tid=23903
otazka znie či je to teda tak či musi splnáť aj do 25kw alebo to slovičko ALEBO čo je vo výhlaške ruši <25kw a bere sa do uvahy len ten pomer váha/výkon alebo ako to je , určite by som sa nato opýtal na polícii alebo v autoškole aby neboli zbytočne problemy , tak či tak ked už rátame takto , tak by som odporučil nejaku yamahu ako suzuki
aha už som si otom niečo naštudoval a asi maš pravdu , tu je aj nejaka diskusia otom
http://motoride.sk/?P=phorum&tema=lentak&tid=23903
otazka znie či je to teda tak či musi splnáť aj do 25kw alebo to slovičko ALEBO čo je vo výhlaške ruši <25kw a bere sa do uvahy len ten pomer váha/výkon alebo ako to je , určite by som sa nato opýtal na polícii alebo v autoškole aby neboli zbytočne problemy , tak či tak ked už rátame takto , tak by som odporučil nejaku yamahu ako suzuki
ale podla mna sa jedno s druhym vylucuje vsak to je jasne "bud alebo" tiez niekde na motoride jeden pisal o tom ako isiel na policiu a starsi policajt ani nevedel, ze take nieco je myslel si, ze mas Acko mozes jazdit na moto tak mu na internete ukazal vyhlasku a policajt mu podakoval, ze ho naucil nieco nove
btw yamaha je dobra moja oblubena ale predsa suzuki je lacnejsia preto som navrhol bandita
Podla vyrokovej logiky musi byť splnena ASPOŇ jedna podmienka, ak použijeme spojku alebo. Čiže buď do 25kw ALEBO pomer váha/výkon prípadne oboje.
V praxi je dôležté, čo máš v papieroch. Ak tam máš do 25kW, tak s tým jazdiť možeš, pretože na ceste ti nikto nebude zisťovať, či si odstránil obmedzovač a merať ti výkon.
V praxi je dôležté, čo máš v papieroch. Ak tam máš do 25kW, tak s tým jazdiť možeš, pretože na ceste ti nikto nebude zisťovať, či si odstránil obmedzovač a merať ti výkon.
ale v prípade nehody , ci už malej alebo velkej ti to zisťovať budu , a na motorke je nejaky ten pád viac než istý
To sa berie maximálna možná hmotnosť? Ja som si stále myslel, že sa berie iba hmotnosť čistej motorky ,, 
presnejsie povedane maximalna pripustna hmotnost 
len v techničaku maš zapísane tiež kolko je kw/kg a kolkokrat je tam napr. 0.18kw/kg a pritom ked vydeliš pripustnu hmotnosť tak ti vynde 0,13 napr. ciže nvm či maju ty policajti nahovno kalkulačky alebo ako to oni rátaju , proste som tým chcel povedať že netreba len rátať hmotnosť ale si pozrieť v techničáku danej motorky aj tento údaj , lebo potom budeš tažko policajtom vysvetlovať že nevedie počítať
-
Masaker
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
"kawasaki zelená..." , ta vyraba aj 250cc dobre vizera, dobre chodi:)
vyzerá nie vizera
a po druhe je taka draha že sa oplati kupiť tisicku a dať si ju zaškrtiť a o 2 roky odškrtiť ako kupovať ninju
a po druhe je taka draha že sa oplati kupiť tisicku a dať si ju zaškrtiť a o 2 roky odškrtiť ako kupovať ninju
To je blbosť, pretože 250ky sú úzke a ľahké, preto začiatočník nanich nemá žiaden problém - neprekvapí ho váha pri nečakanej situácii (stúpi do výmola, vyjazdenej brázdy, tráva...), ľahko sa to klopí. Majú odosť nižšie sedlo, aby mal človek nohy pevne na zemi pri akejkoľvek situácii. Nieje nič horšie pre začiatočníka než obmedzená ťažká motorka. A okrem toho, odškrtiť 1000ku superšport z 25kw na nejakych 135kw je fakt hlúposť
kupovat 250 a podobnu havet zbytocne ... kup si nieco real 25 kw to ti staci nazaciatok ... co ja viem ten bandit ked tak alebo gpz 500 , tych motoriek je strasne vela na vyber