prepojenie magia s LCD
prepojenie magia s LCD
je nejaka moznost ako prepojit magio (vystup: Scart a HDMI) do monitora co ma iba VGA vstup ?
Ked dam HDMI>DVI>VGA tak to asi fungovat nebude co ?
Ked dam HDMI>DVI>VGA tak to asi fungovat nebude co ?
-
94jakub
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
Re: prepojenie magia s LCD
Akože spraviť niečo takéto? 
Nie nepôjde to. Keďže HDMI (asi aj DVI?) sú digitálne a VGA je analóg.
Niekedy fungujú prepojky Scart->VGA no ževraj tam môže byť problém s napájaním.
Nie nepôjde to. Keďže HDMI (asi aj DVI?) sú digitálne a VGA je analóg.
Niekedy fungujú prepojky Scart->VGA no ževraj tam môže byť problém s napájaním.
scart vga bude asi problem zase s frekvenciou...
-
94jakub
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
Ja som dokonca videl takéto prepojky aj s elektronikou (odpory,tranzistory,..)
No písal som že to nie vždy funguje. Niektoré televízory s tým majú problém.
No ty tu ideš do monitora a to už vôbec neviem ako sa bude správať.
AK to nutne potrebuješ, tak by som rozmýšľal o nejakom originálnom prevodníku.
No písal som že to nie vždy funguje. Niektoré televízory s tým majú problém.
No ty tu ideš do monitora a to už vôbec neviem ako sa bude správať.
AK to nutne potrebuješ, tak by som rozmýšľal o nejakom originálnom prevodníku.
Schéma vyzerá jednoducho a snáď aj funguje.
Na vyskúšanie to nebude ani drahé: Scart konektor z nejakého kábla, VGA (15-pin D-Sub) konektor zo starej grafickej karty, kus sieťového (LAN) kábla (tienená (STP) alebo hoc aj netienená (UTP) krútená dvojlinka kategórie 5 = 8 farebných vodičov), spájkovačka, pár šikovných rúk
Akú-takú Nemčinu mám a tak som zo schémy a z textu pochopil toto:
- zo Scart zariadenia do VGA TV/monitora funguje, naopak z VGA počítača do Scart TV nie (problém 50Hz/60Hz).
- zapojenie Scart - VGA bude nasledovne: 5-8, 7-3, 9-7, 11-2, 13-6, 15-1, 17-10, 19-13+14.
Ak by to nefungovalo, tak by som skúsil zapojiť poslednú vetvu na Scarte nie na 19 ale na 20 (Ausgang=výstup). Potom by som skúsil nechať len RGB vetvy a posledné dva vodiče vôbec nezapájať. Ešte by som si pozrel popis oboch konektorov aj z iných zdrojov, či sa zhoduje s týmto nemeckým.
Túto schému mám odloženú a ak budem niekedy potrebovať napojiť nejaký prehrávač na TV/monitor, tak si to určite skúsim zmajstrovať.
Ak to niekto skúsi skôr ako ja, tak nech sa podelí s nami so svojimi skúsenosťami.
Na vyskúšanie to nebude ani drahé: Scart konektor z nejakého kábla, VGA (15-pin D-Sub) konektor zo starej grafickej karty, kus sieťového (LAN) kábla (tienená (STP) alebo hoc aj netienená (UTP) krútená dvojlinka kategórie 5 = 8 farebných vodičov), spájkovačka, pár šikovných rúk
Akú-takú Nemčinu mám a tak som zo schémy a z textu pochopil toto:
- zo Scart zariadenia do VGA TV/monitora funguje, naopak z VGA počítača do Scart TV nie (problém 50Hz/60Hz).
- zapojenie Scart - VGA bude nasledovne: 5-8, 7-3, 9-7, 11-2, 13-6, 15-1, 17-10, 19-13+14.
Ak by to nefungovalo, tak by som skúsil zapojiť poslednú vetvu na Scarte nie na 19 ale na 20 (Ausgang=výstup). Potom by som skúsil nechať len RGB vetvy a posledné dva vodiče vôbec nezapájať. Ešte by som si pozrel popis oboch konektorov aj z iných zdrojov, či sa zhoduje s týmto nemeckým.
Túto schému mám odloženú a ak budem niekedy potrebovať napojiť nejaký prehrávač na TV/monitor, tak si to určite skúsim zmajstrovať.
Ak to niekto skúsi skôr ako ja, tak nech sa podelí s nami so svojimi skúsenosťami.
Praveze mne sa vobec nepaci jej jednoduchost a vobec neviem co by povedal monitor na 50Hz. BTW konektor s grafickej karty jedine vtedy ked mas kabel v monitore napevno co bolo tak pri CRTckach ... Keby ste niekto mali dajaku schemu aj zo svabom dajakym bol by som radsej
Aj ked skusim aj toto spravit ale neverim tomu ... Popripade som rozmyslal aj nad prevodnikom HDMI>VGA len som nasiel iba take "lacne" 90eurove kusky...
BTW ty si dajaky majster UTP kablom viest takto nachylny druh signalu... To by som neporadil ani nepriatelovy ...
BTW ty si dajaky majster UTP kablom viest takto nachylny druh signalu... To by som neporadil ani nepriatelovy ...
Zo Scart pinov 1, 3 a 4 ešte vývod audia (3,5mm Jack alebo dierka) do samostatných externých reproduktorov alebo do repráčikov v monitore, ak ich má ... á je to!
Schémy s nejakými prídavnými elektrosúčiastkami budú určite pre opačný prípad: z VGA počítača do Scart v TV + nastavovanie grafickej karty v operačnom systéme.
BTW
káble, konektory, kto čo poruke nájde/ukradne, len aby to nič nestálo
Dajme veciam druhú šancu!
Schémy s nejakými prídavnými elektrosúčiastkami budú určite pre opačný prípad: z VGA počítača do Scart v TV + nastavovanie grafickej karty v operačnom systéme.
BTW
káble, konektory, kto čo poruke nájde/ukradne, len aby to nič nestálo
Dajme veciam druhú šancu!
Takze schema funguje presne podla mojich ocakavani a to jest ze nefunguje vobec ... BTW "Potom by som skúsil nechať len RGB vetvy a posledné dva vodiče vôbec nezapájať. " to si myslel vazne ? 
Nový hotový Scart-VGA kábel nie je ani drahý, takže tam nebudú okrem konektorov a prepojovacích vodičov už žiadne iné elektro-súčiastky.
Tu je napríklad VGA-Scart na predaj a tento už nie je práve najlacnejší. Majú tam toto upozornenie: "UPOZORNĚNÍ: ZAŘÍZENÍ MUSÍ S KABELEM UMĚT PRACOVAT, MÍT PATŘIČNĚ OSAZEN KONEKTOR SCART! SCART MUSÍ MÍT OSAZENY SIGNÁLY VGA A SYNCHRONIZACE H+V!".
Žeby to nefungovalo všeobecne všade? Asi keď kúpiš a nefunguje ti to, tak prachy nevraciame.
Na diaľkovom ovládači k DVD prehrávaču som kedysi mal tlačidlo, ktorým sa prepínali rôzne režimy, medzi ktorými bol práve aj RGB.
Tak s najväčšou pravdepodobnosťou sa to nebude dať len tak jednoducho prepojiť. Asi kašľať na to. Najskôr pomôže nejaký hotový prevodník, napríklad tento za približne 17EUR priamo z Číny:Keď na to pozerám, tak mám týmto zariadením pripojený aj počítač a tlačidlom prepínam vstupy, ktoré sa mi na monitore zobrazia. Opačný prevod (VGA-Video) je ale bežnejší, na ebay.co.uk je tam toho spústa. Nemecký ebay.de je tiež veľké "trhovisko", priamo v našich eurách a hlavne el. zástrčky zodpovedajú nášmu štandardu.
Tu je napríklad VGA-Scart na predaj a tento už nie je práve najlacnejší. Majú tam toto upozornenie: "UPOZORNĚNÍ: ZAŘÍZENÍ MUSÍ S KABELEM UMĚT PRACOVAT, MÍT PATŘIČNĚ OSAZEN KONEKTOR SCART! SCART MUSÍ MÍT OSAZENY SIGNÁLY VGA A SYNCHRONIZACE H+V!".
Žeby to nefungovalo všeobecne všade? Asi keď kúpiš a nefunguje ti to, tak prachy nevraciame.
Na diaľkovom ovládači k DVD prehrávaču som kedysi mal tlačidlo, ktorým sa prepínali rôzne režimy, medzi ktorými bol práve aj RGB.
Tak s najväčšou pravdepodobnosťou sa to nebude dať len tak jednoducho prepojiť. Asi kašľať na to. Najskôr pomôže nejaký hotový prevodník, napríklad tento za približne 17EUR priamo z Číny:Keď na to pozerám, tak mám týmto zariadením pripojený aj počítač a tlačidlom prepínam vstupy, ktoré sa mi na monitore zobrazia. Opačný prevod (VGA-Video) je ale bežnejší, na ebay.co.uk je tam toho spústa. Nemecký ebay.de je tiež veľké "trhovisko", priamo v našich eurách a hlavne el. zástrčky zodpovedajú nášmu štandardu.