Po 60 znakoch nová SMS
-
Bushido
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Po 60 znakoch nová SMS
Zdravím, mám Nokiu N95 8GB a pri písaní SMS mi zobrazuje počet znakov 160, pričom keď stlačím nejakých cca 5 znakov, tak mi to zrazu ukáže, že mám len cca 60 znakov a tie keď miniem, hneď mi naskočí druhá SMS, stretli ste sa niekedy s takýmto problémom ? Už cca pol roka som si to vôbec neuvedomoval, že vďaka tomuto som odoslal neskutočné množstvo sms správ, pričom keby sa tie znaky počítali tak ako by sa mali, tak by som odoslal o cca 60 % sms menej...
-
moosha
Darca
Re: Po 60 znakoch nová SMS
Akonahle pouzijes nejake diakriticke znamienko (s vynimkou é a este nejake tusim), tak sa SMS sprava skracuje na 60-znakovu.
-
Bushido
Medium Professional
Áno, teraz som si všimol, že máš pravdu, ale prečo to tak je ? Dá sa s tým niečo spraviť? Som zvyknutý na T9 a tá si sama upravuje diakritiku, nedá sa to niekde nastaviť ?
-
moosha
Darca
Neviem, Symbian som nemal sto rokov v ruke, ale myslim ze by niekde malo byt pouzivanie T9 bez diakritiky.
-
Bushido
Medium Professional
Už som to našiel v nastaveniach správ pod kolonkou "kódovanie znakov", treba tam zmeniť s úplnej podpory, na redukovanú podporu. Zvláštne je, že diakritika funguje, ale znaky mi odrátava už správne... Diky za pomoc...
-
WiZard
Star
...nie je to zvlastne... pri odosielani ti odstrani diakritiku a posle normalne 160znakov/1sms