ako je to vlastne so segmentáciou chello?

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
lokkju
Zablokovaný
Zablokovaný

ako je to vlastne so segmentáciou chello?

Príspevok od používateľa lokkju »

mám 100Mbps chello pripojenie. po ich výzve, že budú v nočných hodinách robiť nejaký upgrade (cca mesiac dozadu) pravidelne vo večerných hodinách klesá rýchlosť na 70-50Mbps. To ak mám LAN kábel z modemu pripojený priamo do NIC. Ak to pripojím cez router Barricade SMC7004VBR, rýchlosť poklesne na polovinu. . Pri tom ich upgrade ma asi hodili do iného segmentu - neviem, no mám ten dojem. Mal som 2x30min telefonát s ich helpdeskom (to je môj celomesačný paušál) a v tom nie je započítaný čas ich neuveriteľnej barnumovskej reklamy hučiacej do reproduktora cca 5x hlasnejšie kým to operátor vôbec zdvihne. no títo chlapci tam majú svojské postoje. pri reklamácii vás najprv nútia odpojiť router. ok. odpojený. ak sú výsledky ich speedtestu zlé, nútia vás pripojiť iné pc, vraj kvôli objektivite merania (som vôbec povinný mať ďalšie pc?) . ak sú výsledky merania ich speetestom na druhom pc rovnako zlé, oznámia vám, že z ich strany je to všetko ok, vidia plnú konektivitu. Poprípade vám navrhnú zmeranie linky ich technikom. To potom príde borec s "notebookom", výsledok však znie rovnako ako ten po telefonáte s helpdeskom. A za mastnú cenu. Ak im naznačíte, že kvôli tejto informácii ste si sotva chceli prevolať svoj mesačný paušál - odpoveď znie, že v zmluvných podmienkach stojí klauzula o napomáhaní klienta pri odstraňovaní technických problémov. zvláštny prístup.

čo sa týka toho môjho routera, mám na 100% istotu, že je nastavený korektne. bordel v tom majú oni, len neviem akými pákami im to dokázať.

any idea?
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Re: ako je to vlastne so segmentáciou chello?

Príspevok od používateľa jarda.j »

Sa čudujem odborníkovi, že je v tej pofidérnej firme. Predsa len nedoštudovaný čašnícky emigrant z roku 89 pred zmenou - to azda nebude potrebná odborná kvalifikácia pre riadenie firmy, nie? Ja som mal tiež problémy, ale ja sa s evidentnými negramotnými parazitmi nezvyknem párať. Treba zmeniť providera, a ja gratis pomôžem. Komunikoval som aj s centrálou, takže nie SK. :D

P.S. Mám rovnaký router, a mal som ho aj v Chello. A bez problémov. Oni síce nasľubujú, ale potom neplnia, čiže okrádajú. Hovorí sa tomu odborne "paraziti".
uplink
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Myslím že to bude agregácia a nie segmentácia, ale okay to bokom.

Chello pripojenie na starých modemoch aj na nových motorolách sa nemusí s routermi, akýmikoľovek, je to chyba v ich technológii, ktorú si nepriznajú, zmier sa s tým. V momente ako máš chello napojené cez router, máš problémy, ak ich náhodou nemáš, len o nich nevieš.

E.g. zaplatil som si 60 mibit, ťahám konštantne 60-80 mibit/s, keď som mal 120 mibit, dával som aj 300-500 mibit/s.

Závisí to od dvoch faktov. Či je na Tvojom proxy uzle moc veľký traffic a či máš dostatočne kvalitné rozvody a je ku Tvojej proxine dotiahnutý skutočný optický kábel, alebo pokračuješ ďalej koaxiálom a na optiku je to dotiahnuté až na ďalšom skoku, alebo nebodaj až na tom potom.

Ak máš možnosť prestúpiť na Orange, hor sa do toho. Zmluvná pokuta v UPC je ledva 90 eur, takže ak to myslíš seriózne a nie si len ďalší týpek čo vyskakuje a nemyslí to vážne, tak smelo do toho. 90 eur je fakt pľuvanec oproti 540 eurám v T-come a 400 eurám v Orangi. Ak nie si viazaný, tak to zruš z mesiaca na mesiac, resp. zo dňa na deň a maj Orange.

Ak Orange nemôžeš mať, buď rád že si rád, lebo lepší iSP aj napriek ich všetkým chybám na Slovensku nie je, okrem tých pofidérnych malých iSP čo im to skáče ako na mori.

P.S. Odkaz všetkým klientom chello. Bežte do Orangu, to je jediný net, ktorý je konkurencie schopný voči UPC - a to tiež len čiastočne. A ak si myslíte že za tých pár všivávých evri čo platíte v UPC budete mať od niekoho lepší net na Slovensku, tak ste na omyle, neexistuje. Jediné čo je lepšie sú zlodeji vo forme malých iPS čo sú na čierno napojený na backbone ["oficiálne" cez dohody a právnické d*by na oficiálnych veľkých providerov, to že je to zakázané, na to dlabať :)], alebo všeliaké uletené prípojky cez wi-fi, alebo rozťahané káblom. A tam musíte mať sakra štastie aby mali na Vás náladu, čas a chuť. Pred dvomi dňami som riešil Satro, čo činilo presne mesiac a pol od zakúpenia klienta prípojky. Neboli schopní rozbehať internet mesiac a pol po platení klienta u neho doma. A takýchto skúseností so Swanom, Slovanetom a inými malými firmami mám nespočet.
lokkju
Zablokovaný
Zablokovaný

nemal som na mysli agregáciu.
že ma hodili do iného segmentu, kde mi to ide pomaly.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

lokkju - to je zvláštne, lebo by nemali mať segmenty ani v rámci uzlu, ani v rámci vzdialenej ústredne. A prehadzovanie rýchlosti sa deje priamo u Teba v modeme, nie si zaradený do segmentov skrze uzol na ktorý si napojený. Preto aj keď Ti zvyšujú/znižujú rýchlosť, sa to deje viacmenej instantne. Resp. vieš mi hodiť nejaký odkaz na tú segmentáciu? Celkom by ma to zaujímalo. Totižto čo som bol do teraz s techáčmi z UPC tak mi to vždy vysvetlovali takto, žiadne rýchlostné segmenty nespomínali, aj keď to dáva akúsi logiku...
lokkju
Zablokovaný
Zablokovaný

to mi povedal jeden človek od nich, neviem čo je na tom pravda, lnk nemám. dnes som tam bol osobne, dali to na riešenie. po príchode domov zrazu

http://obrazku.cz/obr670947_speedt.jpg
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Keď som si platil 120 tak som cucal aj niekoľko stomegabit :D bola iná šupa, som zistil že zbytočné, bohate stačí tých 60. Je to cca 7-8 MB/s stabilne a to je akurát. Ale ak s tým robíš nejako hardcorovo, tak aj 120 dáš :)
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa jarda.j »

Je to verejne známe, že skúšajú, a kto sa neozve... :D
Napísať odpoveď