Tandemovy zoskok padakom - kde je to najlacnejsie ?

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
Diego11
Medium Expert
Medium Expert

Tandemovy zoskok padakom - kde je to najlacnejsie ?

Príspevok od používateľa Diego11 »

Zdravim vas, viete poradit kde na SK alebo aj v CZ(blizko hranic) je skakanie za najlepsiu cenu ? Lebo tych 200€ aj s videjkom co pytaju, sa mi zda trochu predrazene.
audiotrack
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Tandemovy zoskok padakom - kde je to najlacnejsie ?

Príspevok od používateľa audiotrack »

tých 130-150€ sú bežné ceny. Ak tam máš aj príplatok za video, tak sa mi to nezdá predražené ale bežná cena
Fiju
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Fiju »

Sestra teraz kupovala ako darcek priatelovy zoskok tusim ju to stalo 75€ bez videa a je to cez letisko v Ocovej (ZV)
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

a 3 alebo 4 km? To je tiež dosť dôležitý údaj
Fiju
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Fiju »

na poukazke bolo 3 100 m aby som bol presny
Diego11
Medium Expert
Medium Expert

mozes sem dat prosim link, na stranku predajcu tej poukazky ? Tych 75€ sa mi vidi ako velmi vyhodne, i ked je to len z 3 100m stale je to za polovicnu cenu ako napr. 4 000m za 150€ a stale bez videa. No pokial by som uz skakal, tak asi by som chel aj to video, ale tych 200€ za to nedam. Kedysi som mal dobru ponuku na poukaz v hodnote 150€ za 80€, skoda ze som to vtedy nezobral, no co uz.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

hej, 75 je super cena. Len asi by som si aj overil ci je ta cena taka dobra kvoli nejakej akcii, alebo preto ze ich instruktori su zaciatocnici a nemaju este vybudovane tak dobre meno ako konkurencia. Ked mam dat svoj zivot do ruk niekomu s 50 zoskokmi za 75 euro alebo niekomu s 300 zoskokmi za dvakrat tolko, tak by som si asi aj kludne priplatil
Diego11
Medium Expert
Medium Expert

tak takto som sa nad tym nezamyslal
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

tak ale on neriskuje len tvoj ale aj svoj zivot - takze by som sa neakej nezodpovednosti alebo neskusenosti az tak nebal...
Diego11
Medium Expert
Medium Expert

javatar napísal:tak ale on neriskuje len tvoj ale aj svoj zivot - takze by som sa neakej nezodpovednosti alebo neskusenosti az tak nebal...
to je tiez pravda
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

javatar napísal:tak ale on neriskuje len tvoj ale aj svoj zivot - takze by som sa neakej nezodpovednosti alebo neskusenosti az tak nebal...
to nie je o nezodpovednosti. Poznám chalana čo sa venuje horolezectvu. Bežne dáva 8+ (stupnica je od 1 po 10, desina sú najnáročnejšie). Len pre predstavu 8+ vyzerá asi takto:

a išiel na 3+ že rekreačne. Pre predstavu 3+ je pomerne jednoduché, ja osobne som prvýkrát v živote keď som to skúšal dal 4. Skončil v nemocnici kde ho museli transportovať vrtulníkom

toto je presne to isté. Jasné že ide aj o jeho život a bude to robiť najlepšie ako vie, ale čo ak sa stane nepredvídaná situácia a zpanikári lebo v takej ešte nebol? Čo ak sa neotvorí padák záložný nebude vedieť obsluhovať dostatočne dobre na to aby ste bezpečne pristáli (myslím že ten je menší, a teda nemá takú brzdnú silu ani manévrovateľnosť). Čo ak ty zpanikáriš a on ťa nebude vedieť ukludniť aby si sa mu netrepal v postroji? Čo ak ti zabudne niečo pred zoskokom povedať? Neskáčem padákom, tak neviem čo všetko sa môže stať, ale určite niekto kto má 5x toľko zoskokov má aj viac skúseností. Teoria vždy nestačí

okrem toho javatar: on neriskuje tvoj život. Pred zoskokom podpisuješ prehlásenie že to robíš na vlastnú zodpovednosť a si si vedomí následkov, a tiež je tam doložka že inštruktor za teba nenesie žiadnu zodpovednosť. Takže teoreticky v prípade núdze ťa môže kľudne odopnúť a hodiť dole ak to zachráni život aspoň jemu
Janio
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Janio »

Takže teoreticky v prípade núdze ťa môže kľudne odopnúť a hodiť dole ak to zachráni život aspoň jemu
Teoreticky, ale to pochybujem... A čo sa týka toho, tak povedal by som, že audio má pravdu viac zoskokov viac skúsenosti (aj keď sa môže stať niečo aj tomu skúsenemu) no vždy menšia šanca. Takže priplatiť si 100 eur a žiť dlhšie je oveľa lepšie, ako chcípnúť kvôli pár eurám...

Ale zase, keď sa nič nestane tak ušetríš :lol:
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Vies audio lenze toto nie len o skusenostiach. Ja nehovorim, ze by som siel s clovekom co ma par zoskokov len aby som usetril. Ja len ze je to dost zodpovedny job na to aby ten clovek proste musel byt skuseny vzdy. Takze isto nie 50 zoskokov vs 300, ale tak 200 vs 300. Ak dojde k situacii kde zlyha vybava tak ani 1000 zoskokov ta nenauci lietat. A myslim si ze aj ked ma niekto 500 zoskokov tak si vybavu kontroluje rovnako ako pri prvom.

Dalsia vec ktoru treba zohladnit je ako si znizuju cenu. Uz vieme ze letia nizsie. Letisko zrejme pyta od nich menej (resp. mozno ho udrzuju sami alebo dokonca vlastnia a neaky ten zisk im produkuje). Mozno beru len po vacsich skupinach.

Pevne verim ze tvoj kamos je cely v poriadku a lezie dalej :) . Moj nazor je, ze sa mu stalo to co sa bezne ludom co maju naviac stava - stratil respekt pred rutinou. Je to len moj nazor, netusim co sa tam stalo a nikoho neobvinujem ale ludom sa to bezne stava - strelec na kratsie vzialenosti menej mieri, futbalista prestreli branku aj ked je par metrov pred nim a tie nazakernejsie lopticky pri stolnom futbale su prave tie pomale ;-) Minule ma skoro presla jedna blondina lebo som si myslel, ze na tom parkovisku predsa nik nemoze jazdit rychlo...
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

zle si založil lano do expresky. Neviem či máš nejakú skúsenosť s lezením, ale objasním. Lano musí ísť vždy od steny von. Nikdy nie takto:
technikajisteni003.jpg
technikajisteni003.jpg (9.42 KiB) 2207 zobrazení
lebo pri páde sa odopneš:
technikajisteni002.jpg
technikajisteni002.jpg (9.43 KiB) 2207 zobrazení
To len tak na margo aby som objasnil že aj skúsení ľudia robia prvácke chyby. Pritom 100 krát povedal že si bol istý že sa zacvakol správne. Tak ti aj niekto môže povedať že si padák zbalil správne, ale chyby robíme všetci. Jasné, ak ide o 200 a 300 zoskokov tak to nehrá nejakú veľkú rolu, ale ja som chcel iba poukázať na to aby si dával pozor, že tá lacná cena ešte nemusí byť veľké plus, ale aby si preveril prečo je tak nízka. Ak je to ale pravda, tak určite to za 75€ treba skúsiť. To je polovičná suma ako všade inde

..a hej, lezie ďalej
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

tak je dobre ze nezanevrel na svoj konicek :)

mne ide skor o to ze ak by som siel sam tak cert to vem 150€ obetujem ale akonahle chces niekoho pozvat tak je to proste uz moc velky rozdiel

pri tomto biznise sa asi neoplati velmi riskovat a nasilu znizovat cenu a najimat nekvalifikovanych ludi a podobne - jedna nehoda ti biznis odstavi v horsom pripade prides aj o zamestnanca a v najhorsom si ta este poda rodina pozostaleho - uz pre toto musi ta kvalita byt na dostatocnej urovni bez ohladu na cenu - aj ked by ma urcite zaujmalo ako to dokazu dostat tak dole
Diego11
Medium Expert
Medium Expert

keby ste išli skakat, tak by ste chceli k tomu aj to video ? Obetovali by ste tych 200€ ?

Ja som podobne adrenalinove sporty nikdy neabsolvoval, takze neviem posudit ci sa to vsetko za tu sumu oplati, ci to bude zazitok na cely zivot alebo len vyhodene peniaze ?
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

z vlastnej skúsenosti viem, že video ma nikdy nebaví pozerať. Na dovolenke sa niečo natočí, ale keď prídem domov tak si to nikdy nepozerm. Ani o rok, či dva. Takže mne osobne by fotky úplne stačili. Ale je to tvoja vec, sám sa musíš rozhodnúť.

A zážitok na celý život to bude, to mi ver
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

video ako by som sa posral od strachu (trpim zavratmi vo vyskach) - na nezaplatenie :lol: 50€ len za video je moc... za 20 by som ho asi aj bral
zivko
Novice
Novice

Príspevok od používateľa zivko »

Nechcete ten zoskok nahodou zadarmo? a za video este doplatit?
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

zivko napísal:Nechcete ten zoskok nahodou zadarmo? a za video este doplatit?
nechceme, my práve pojednávame nad tou nízkou cenou, že čo za kulehu tam je. 150€ je bežná cena, a takú ponúkate aj vy na svojích stránkach. Takže je jasné že keď niekto príde s tým že to má za 75€ tak to začneme podozrievať a ak je to v pohode, tak mu odporúčime nech to vezme lebo je to super cena, nie? A práve o tom sa tu píše. Nikto to zadarmo nechce
Napísať odpoveď