Zablokovanie mysi na prebudenie monitora
Zablokovanie mysi na prebudenie monitora
Caute.
Existuje nejaky program, ktory zablokuje prebudenie zo setrica, resp z uspateho monitora pohybom mysi?
Lebo mys zvykne dostat akoby samovolny "tik" a monitor sa zobudi. Vytahovanie mysi z kompu neni moc pohodlne.
Existuje nejaky program, ktory zablokuje prebudenie zo setrica, resp z uspateho monitora pohybom mysi?
Lebo mys zvykne dostat akoby samovolny "tik" a monitor sa zobudi. Vytahovanie mysi z kompu neni moc pohodlne.
Re: Zablokovanie mysi na prebudenie monitora
Pravým klik na Počítač » Spravovať » Správca zariadení » tam si nájdi medzi zariadeniami tvoju myš » klik pravým » Vlasnosti » Riadenie spotreby » Povoliť zariadeniu prebúdzať počítač (daj preč fajočku).
Takto by myš nemala prebúdzať PC.
Takto by myš nemala prebúdzať PC.
dik za radu
vizera to ako presne to co som hladal ale nefunguje to
stale sa prebudza
asi to plati len na rezim spanku alebo hybernaciu
vizera to ako presne to co som hladal ale nefunguje to
stale sa prebudza
asi to plati len na rezim spanku alebo hybernaciu
No možné to je. A si si istý, že to robí myš? Skús ju odpojiť od PC, počkať na šetrič a uvidíš, či ho preruší alebo nie. (môžeš tú možnosť "povoliť zariadeniu prebúdzať PC" vypnúť aj pri sieťovej karte)
jasne, odpojenie mysi som skusal a setric sa uz nezrusil
kazdopadne som presvedceny ze to robi mys, pretoze aj pri pozerani filmu sa mi "pohne"
kazdopadne som presvedceny ze to robi mys, pretoze aj pri pozerani filmu sa mi "pohne"
Ak sa ti to deje aj pri iných situáciach, tak s tým asi nič nespravíš (jedine snad kúpa novej myši). Aká je to myš?
A4Tech XL-750BF
pri filmoch pomaha ked ju hardwarovo nastavym na minimalne DPI ale pri setrici to nepomaha
pri filmoch pomaha ked ju hardwarovo nastavym na minimalne DPI ale pri setrici to nepomaha
Samovolný pohyb kurzoru myši - aj pliaga to robieva.
Vyzerá podobne, ako moja 
Môžeš skúsiť iný USB port, ale ako som povedal, myslím, že sa s tým nedá nič robiť.
Môžeš skúsiť iný USB port, ale ako som povedal, myslím, že sa s tým nedá nič robiť.
Našiel som tú tému cez google,keďže mi robilo to isté,bezdrôtová myš bola schopná prebudiť laptop.
Pomohlo odškrtnúť allow this device to wake computer v Device Manager - klávesnicu nie myš a už to funguje ako má.Pri prechode do spánku sa myš vypne a zobudím ho stlačením ľubovoľnej klávesy
Pomohlo odškrtnúť allow this device to wake computer v Device Manager - klávesnicu nie myš a už to funguje ako má.Pri prechode do spánku sa myš vypne a zobudím ho stlačením ľubovoľnej klávesy
Treba si vzdy overit co sposobilo prebudenie. Na to sluzi prikaz "powercfg -lastwake". Moze to byt klavesnica ale aj sietova karta. Vacsinou to pekne ukaze kde je problem. Mam vsak doma pripad ked sa jeden PC prebudza sam od seba. Prebudenie cez mys aj klavesnicu je zakazane, wake on LAN tiez. Zatial som vypozoroval, ze sa prebudi napriklad ked pridem domov a mobil sa pripoji na wifi.
Este je moznost pouzit "powercfg -devicequery wake_armed", ten ukaze vsetky zariadenia, ktore maju povolene prebudit PC.
Este je moznost pouzit "powercfg -devicequery wake_armed", ten ukaze vsetky zariadenia, ktore maju povolene prebudit PC.
Mne to vypísalo,že sa PC prebudil pomocou USB 3.0.Ale keď som zakázal prebudenie klávesnicou,tak myška sa pekne vypne s laptopom a prebudím ho iba klávesnicou.
Máš v Device Manager zaškrnuté políčko pri wifine Allow the computer to turn off this device to save power ?
Máš v Device Manager zaškrnuté políčko pri wifine Allow the computer to turn off this device to save power ?
Ano, toto mam zaskrtnute. Ked dam po takom prebudeni lastwake, tak mi nic neukaze a ked dam wake_armed, tak mi tiez neukaze ziadne zariadenia. Vobec netusim cim to moze byt. Kompenzujem to tym, ze som na tom PC nastavil kratky cas kedy sa znovu sam uspi.