Fakulta si s nami robi co chce, ake su jej hranice??
-
seth82
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: Fakulta si s nami robi co chce, ake su jej hranice??
Ale no...čo nepovieš 
-
miki690
Medium Professional
U nás tento systém funguje od kedy som na tejto škole. Na to aby sme mali zápočet musíme nazbierať určitý počet bodov počas semestra z projektov a písomiek. Tie nazbierané body sa potom prirátavajú k skúške. Napr. 10 bodová písomka 20 bodový projekt a 70 bodová skúška. Podmienky na absolvovanie predmetu boli 15 bodov z písomky a projektu a 30 bodov minimum zo skúšky, čiže nestačí za semester mať 30 bodov a potom na skúške 20 aby si predmetom prešiel. Ale to je len jeden z mnoha predmetov. Na niektorých predmetoch sa dalo získať až 49 bodov za semester. Ale stále je tam minimum zo skúšky, takže sa na to nedá vykašľať.
No a k tej Angličtine ... pokiaľ chceš v budúcnosti úspešne pokračovať v IT tak sa angličtine nevyhneš. Pokiaľ chceš čokoľvek programovať a nemáš nejak extrémne veľa skúseností s daným prog. jazykom tak skôr či neskkôr budeš musieť siahnuť po manuále k jazyku a vo väčšine prípadov bude v AJ. A ak aj nájdeš zdroje v SJ prípadne ČJ tak nikdy nie ja takej úrovni ako AJ.
No a keď hľadáš "spravodlivosť" tak sa môžeš snažiť, ale je veľmi malá šanca, že sa nejakej dovoláš...
No a k tej Angličtine ... pokiaľ chceš v budúcnosti úspešne pokračovať v IT tak sa angličtine nevyhneš. Pokiaľ chceš čokoľvek programovať a nemáš nejak extrémne veľa skúseností s daným prog. jazykom tak skôr či neskkôr budeš musieť siahnuť po manuále k jazyku a vo väčšine prípadov bude v AJ. A ak aj nájdeš zdroje v SJ prípadne ČJ tak nikdy nie ja takej úrovni ako AJ.
No a keď hľadáš "spravodlivosť" tak sa môžeš snažiť, ale je veľmi malá šanca, že sa nejakej dovoláš...
Angličtina je vstupom do informatiky a počítačov tak, ako abeceda ku čítaniu a písaniu. 
kamarade, ja som robila preklady latinskych koncilnych textov do nemciny... a anglictina mi stale robi problemPeter_Retep napísal:kamarade ja som mal skusku z latinciny...anglicitna nie je nic hrozne
-
zelovoc
Darca
- Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
IT bez anglicitiny? ROFL.
kazda jedna dokumentacia je v anglictine. ty si myslis, ze niekto to bude prekladat, aby niekto ako ty to mal na skole jednoduchsie?
radsej z tej skoly odid, ak ti vadia tieto UPLNE NORMALNE veci a chod robit nieco uplne, ale uplne ine...
uvidis, urobis dobry krok. IT je humus...
kazda jedna dokumentacia je v anglictine. ty si myslis, ze niekto to bude prekladat, aby niekto ako ty to mal na skole jednoduchsie?
radsej z tej skoly odid, ak ti vadia tieto UPLNE NORMALNE veci a chod robit nieco uplne, ale uplne ine...
uvidis, urobis dobry krok. IT je humus...
len idiot nevie aky je rozdiel medzi citanim dokumentacie alebo nejakych informacii vyhladanych na webe a vyjadrovanim a hovorenim plynule v anglictine na skuske
Je len jedna horsia vec ako odliv tychto mozgov - ich navrat.
-
miki690
Medium Professional
Kto tu hovoril o plynulom rozpravani ? V prvom príspevku je jednoznačne napísané, že ide o zápočtovú písomku a pokiaľ sa niečo nezmenilo tak v slovenskom jazyku slovo písomka neznamená ústna skúška. Mám pocit, že sa tu za chvýľu začneš hádať o tom, že by sa mali robiť jazykové verzie programovacích jazykov a na miesto IF používať AK. Všetky prog. jazyky (okrem esoterických a la brainfuck) sú v AJ. Taktiež dokumentácie. A hoplá všetky najväčšie softvérové firmy sú z ... počkaj ... nie náhodou anglicky hovoriacích krajín ?anderson napísal:len idiot nevie aky je rozdiel medzi citanim dokumentacie alebo nejakych informacii vyhladanych na webe a vyjadrovanim a hovorenim plynule v anglictine na skuske
Príklad z praxe : AT&T v Brne už na recepcii sa rozpráva po anglicky a pohovor samozrejme po anglicky kamoša nezobrali pre slabú angličtinu, aj keď odborné znalosti mal lepšie ako potrebovali.
Principiálne by si nemusel ovládať angličtinu perfektne, ale kto ju ovláda má oproti tím, čo nie vývhodu (a platí to podľa mňa o ktoromkoľvek svetovom jazyku)
//ku karme "nepočul si o českých exceloch, ktoré nemiesto IF používajú KDYŽ a podobné perličky? true story" jj videl som to a mozog sa mi pri tom zastavoval. Hlavne keď som mal českú tabuľku nahrať do eng. excelu :-/
ak chodis na fri, tak naozaj neviem kde bol problem. vsak prednasky su ako v slovenskom tak aj v anglickom jazyku, zapoctovka nebola cela v anglickom jazyku, ale len jej cast a anglicke otazky boli vsetky zavesene na vzdelavani, cize ak by sa zobralo zopar ludi, tak za hodinku ich mate vsetky vypracovane.
//a este som zabudol. zapoctovka aj skuska su v tvare testov na internete, cize o nutnosti vediet jazyk plynulo tu nemoze byt ani reci, aj spoluziak, ktory o AJ ani nepocul sa to naucil..
//a este som zabudol. zapoctovka aj skuska su v tvare testov na internete, cize o nutnosti vediet jazyk plynulo tu nemoze byt ani reci, aj spoluziak, ktory o AJ ani nepocul sa to naucil..
-
lekoklatik
VIP
S tvrdením "platí to o ktoromkoľvek jazyku" si dovolím nesúlasiť.miki690 napísal:
Mám jedného známeho, ktorý aktuálne hľadá prácu.
Má za sebou 20 ročnú prax, prakticky veľmi úspešnú kariéru avšak firma sa "sťahuje" (to je jedno).
Plynule rozpráva nemecky, avšak na pohovoroch napríklad v Bratislave, Žiline to zamestnávateľom
vôbec nestačí. Všade chcú angličtina, angličtina, angličtina.
Takže je to asi o niečo ťažšie.
Ospravedlňujem sa za túto vsuvku, len som mal pocit podeliť
sa o "zážitok" k tejto téme.
k téme asi len, že mám pocit že autor témy to tu už dávno vzdal ^_^
Ze vsetky velke a bohate firmy su zo zapadu - anglictina.
A zase dalsi brble, ze anglictina nema nic s tym, rovnako ako rustina, ze kto je vo svete mocnost.
Cheche vlastne je skor divne, ze tato otrocky podriadena pracovna sila este otravuje svoje male deti so slovencinou...
A zase dalsi brble, ze anglictina nema nic s tym, rovnako ako rustina, ze kto je vo svete mocnost.
Cheche vlastne je skor divne, ze tato otrocky podriadena pracovna sila este otravuje svoje male deti so slovencinou...
-
Hotwire
Addict
ja by som povedal ze anglictina je tak rozsirena uz od anglickych kolonialnych cias, a teraz koli prenikaniu "kultury" USA do sveta, ale rozhodne nie preto ze USA je nejaka svetova mocnost....rusko je rovnaka mocnost ako USA ale rusky sa vo svete nehovori...