Reklamácia gitary

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
hrban
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Reklamácia gitary

Príspevok od používateľa hrban »

Dobrý deň, Ocitol som sa v takej dosť prekérnej situácií. Len nedávno som si kupoval v sieti anglických hudobnín (priamo v anglicku) elektro-akustiku ibanez... Včera mi začala bzučať jedna struna v jednom jedinom tóne. Myslel som, že je to vadná struna (i keď to je blbosť vzhľadom na to, že je to takmer nová gitara ale tak čo ak...), no ale dnes som zbadal príčinu problému. teda som si na 99% istý, že to bude tým. Na hmatníku, presne v mieste kde sa hmatník uchytáva na telo je prasklinka cca 4 cm dlhá po dĺžke hmatníka. No a teraz otázka.. čo s tým ???
Už som našiel reklamačný formulár na stránke, vyplnil som ako dôvod vrátenia, že gitara je poškodená (bola tam aj možnosť transportom a tam som dal, že neviem)
No každopádne, gitara má teraz len 3. mesiac, celý čas bola schovaná v tom ''vatovom'' púzdre. na laku ani škrabanček, žiadna známka odrenia, no proste 100% stav, fakt ako nová, len tá debilná prasklina..., teplota, vlhkosť, všetko v norme, ba dokonca som ani nestihol preladiť na iné ako štandardné ladenie, keďže to je jediné čo ma napadá ako by sa mohol ten hmatník ''urvať'')
Toto isté, a možno aj trochu viac som napísal aj do popisu problému. myslíte, že je nejaká šanca, že mi pošlú novú gitaru ?
podotýkam je to anglicko, no vôbec neviem akým štýlom sa tam robia reklamačky
a potom podotázka, ak by sa to nedalo reklamovať, je možné to nejak spraviť/opraviť (iným nastavením hmatníka)? nemám ani tušenia aká je prasklina hlboká

EDIT: večer (to je okolo 23:00, proste keď mi pôjde lepšie net) tak skúsim uploadnúť foto
frajerik
Medium Star
Medium Star

Re: Reklamácia gitary

Príspevok od používateľa frajerik »

Chcelo by to foto tej praskliny a na akom pražci ti to robi. No ak je prasklina niekde pri spoji a tebe to drnči niekde v spodnych polohach tak to bude stačiť len nastaviť vyztuhu krku. A kupovať nastroj a ešte zo zahraničia je veľmi odvažne.
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

prasklina je priamo na spoji hmatník, telo, tam ako je hmatník potom splašený na 12. pražci tak to tenké drievko akoby odštiepovalo...
drnčí vysoké e na fis (2.pražec) a nikde inde
problém, je v tom, že ten šrób čo je na doťahovanie hmatníka je presne v tom mieste praskliny a na ibanez gitarách je šrób závitom z tela smerom do hmatníka a vo vnútri dreva je kovová skrutka takže sa bojím, ak sa dotknem tej skrutky tak to roztrhá komplet ten hmatník, btw pochybujem, že som to spravil ja, teda hraním sa to zlomiť nedá (normálnym, nie nejakým metalovým :D) a ináč hneď do púzdra a do kúta

a ja som nekupoval zo zahraničia, ja som v anglicku priamo bol, a teraz som u susedov v amsterdame, čiže dopraviť to do UK ma bude stáť pod 10€ aj s poistením

a nechcem to opravovať, proste naštiepené drevo je sviňa, to sa už nezlepší, iba zhorší, musím to vyreklamovať za každú cenu :D

//autoeditácia príspevku (05 Apr 2011, 0:18)
teraz čítam na ich stránke, že akékoľvek poškodenie do 30 dní vymenia ešte aj s dopravou, vyzdvihnutie a všetko platia oni, takisto sa vzťahuje akási špeciálna záruka na všetky produkty a nevyzerá to tak, že by to brali nejak prísne čo som čítal tie podmienky, ani slovko, že sa to nevzťahuje na také a také poškodenie
jediná výnimka bola, ak na produkte bola uvedená vada a bola znížená cena tak vtedy sa práve tá závada reklamovať nedá
mám z toho dobrý pocit dúfam, že mi to ostane aj zajtra keď mi dojde odpoveď z ich strany
ale zaujíma ma tá oprava praskliny, či je nejaká možnosť to lepiť
foto pošlem ale aj túto správu posielam cez ctrl+A, ctrl+C, ctrl+V a 5xF5 pre refresh ''stránka sa nedá zobraziť''
frajerik
Medium Star
Medium Star

tam ako je hmatník potom splašený na 12. pražci tak to tenké drievko akoby odštiepovalo...
tomu som vobec nerozumel :D

Ak sa hmatník odlepuje od krku tak to je pravdepodobne blbo prilepene čo sa da opraviť ale ak to maš v zaruke... ty musiš vedieť či radšej sa lopotiť so zarukou alebo si to opraviť na vlastne. A ak si to kupoval osobne tak si si to mohol všimnuť no ale čo už sa stava. Inač to je akustika hej? Ak to je len kozmeticka vada tak skús nové struny, staré niekedy robia neplechy.

//autoeditácia príspevku (05 Apr 2011, 0:26)
No ak ti to vymenia/opravia a zaplatia aj dopravu a tak to to nerieš a reklamuj to, len či to prežiješ bez nastroja :)
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

sry za kvalitu ale nenašiel som tie orig tak som to fotil narýchlo ešte v tme
foto jedna tam to zakrývam palcom a vidno koniec praskliny
foto 2 tam je to to lesklé (odrazil sa blesk)
no asi ma porazí bez gitary a to bude tak 3 týždne minimálne ... asi sa naučím na bicích u kamaráta za ten čas

//autoeditácia príspevku (05 Apr 2011, 0:56)
:lol: ostrenie na všetko iné len nie na gitaru :slap:
Prílohy
05042011007.jpg
frajerik
Medium Star
Medium Star

Na tych fotkach fakt nič nevidno :(
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

reupload foto
frajerik
Medium Star
Medium Star

No tak to daj reklamovať ale kvôli tomu ti nedrnčí struna. Ale ten krk bude takto oslabeny takže to reklamuj tak či tak.
Napísať odpoveď