Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera
Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera
Tie dôvody, prečo si to cirkevníci presadili ako povinne voliteľný predmet už boli spomenuté. To sa na tom kritizuje.
Otázka, ako by to malo byť je už iná, ale dá sa diskutovať aj o tom.
Náboženstvo by malo byť dobrovolné a etická výchova by mala byť. Tam ale treba spraviť nejaké pevnejšie regule, lebo čo si ja pamätám, aj na ZŠ aj na SŠ to bola fraška.
Otázka, ako by to malo byť je už iná, ale dá sa diskutovať aj o tom.
Náboženstvo by malo byť dobrovolné a etická výchova by mala byť. Tam ale treba spraviť nejaké pevnejšie regule, lebo čo si ja pamätám, aj na ZŠ aj na SŠ to bola fraška.
zvykaj si, ze slovenske skolstvo je povacsine fraska... nie len etika, casto aj nabozenstvo, a kopec inych oredmetov.hughito napísal:Náboženstvo by malo byť dobrovolné a etická výchova by mala byť. Tam ale treba spraviť nejaké pevnejšie regule, lebo čo si ja pamätám, aj na ZŠ aj na SŠ to bola fraška.
A pockaj ked sa dostanes na vysku, potom este len uvidis co fraska znamena...
na toto si napisal:Parlament schválil Zmluvu medzi Slovenskom a Svätou stolicou o katolíckej výchove a vzdelávaní a Dohodu medzi Slovenskom a registrovanými cirkvami a náboženskými spoločnosťami o náboženskej výchove a vzdelávaní. Tieto dokumenty zavádzajú do nášho vzdelávacieho systému náboženstvo ako povinne voliteľný predmet.
vysvetlis mi prosim, ako bolo nanutene? v citate c.1 sa pise o zmluve (bilateralnej) medzi Slovenskom a Svatou stolicou, ktoru schvalil parlament SR, ktoreho clenovia su voleni ludom vo volbach. Cize ako si prisiel k tomu, ze bolo niekomu nieco nanutene???Čiže povinne voliteľné náboženstvo bolo nanútené z cirkevnej strany.
prosim jednoduchu odpoved, nemam chut zapajat sa do tejto "diskusie", ale tento tvoj vyplod mi bije do oci...
No tak sa skús zamyslieť, kto takúto zmluvu najviac pretláčal. Určite komunisti..
//autoeditácia príspevku (05 Apr 2011, 15:53)
Len taká zaujímavosť: Slováci bez náboženského vyznania (známi aj neznámi).
//autoeditácia príspevku (05 Apr 2011, 15:53)
Len taká zaujímavosť: Slováci bez náboženského vyznania (známi aj neznámi).
-
tehla
Hughito, nezhovadil si sa už dosť? Svojimi pamfletmi v ludoch vyvolávaš len negatívne emócie. Ty si živy priklad toho, že fanatickí ateisti nikdy nebudu žiť v mieri s kresťanmi, ale radšej budú vyvolávať zlé emócie a rozduchavať nenavisť. Ty nie si konštruktívny človek, ty máš mozog zatemnený hnevom, nenávisťou a zatrpknutosťou, že nie si schopny uveriť v niečo, v čo dokážu veriť úprimne veriaci ľudia. Ty im skrátka nikdy nedáš pokoj, nikdy to nebude diskusia, vždy to bude útok a boj, ako sme boli svedkami aj počas komunizmu. Nedaš skratka pokoj, kym nebude po tvojom a prave z toho vznikajú vojny, nie z naboženstiev ako takých.
Ak povieš, že no a čo, že to boli komunisti, ešte neznamená, že si to „vyvrátil“, to znamená, že ti absolútne nevadí, že sa hlásia k smeru, ktorý v minulosti kresťanov prenasledoval , rehoľníkov zabíjal v gulagoch, vypaľoval kláštory a kostoly- nie preto, že by tí ľudia urobili niečo zlé, ale preto, že mali svoju vieru, ktorá bola proti režimu – kresťanskú. Niekedy sa pýtam podla tvojich postojov, či by si ty nechcel robiť to isté a či by si sa tešil ako agent KGB zo svojho poslania vymiesť kresťanstvo zo života verejného.
Dokonca mi položíš úplne dementnú otázku: „vraždili sa ľudia za vieru v Boha“ a nasledne si aj odpovieš – „ďalši blud“. Potom už neviem, čo to s tebou vlastne je, ale mam pocit, že sa bavim s kusom balvanu, ktori neni schopny vnímať realitu.
Poviem ti asi tolko, ja mám pocit, že diskutujem s jedným fakt blbým deckom, ktoré sa nepohne ďalej, kým životom trocha nezmúdrie (ak niekedy zmúdrie, lebo niekto proste len zostarne a stane sa starým hlupákom), prajem ti, aby to nikdy nebol tvoj prípad, aj ked mam veľké pochybnosti.
A hlavne si všimni jednu vec, že už hrozne málo kresťanov sa tu s tebou háda, nestojíš im za to, lebo čoraz ďalej a čoraz viac prejavuješ svoj pokrivený charakter a neschopnoť prijmať argumenty a fakty, ktore stoja proti tebe
Mrzi ma, že som zaniesol túto tému, ale nedalo mi to
Ak povieš, že no a čo, že to boli komunisti, ešte neznamená, že si to „vyvrátil“, to znamená, že ti absolútne nevadí, že sa hlásia k smeru, ktorý v minulosti kresťanov prenasledoval , rehoľníkov zabíjal v gulagoch, vypaľoval kláštory a kostoly- nie preto, že by tí ľudia urobili niečo zlé, ale preto, že mali svoju vieru, ktorá bola proti režimu – kresťanskú. Niekedy sa pýtam podla tvojich postojov, či by si ty nechcel robiť to isté a či by si sa tešil ako agent KGB zo svojho poslania vymiesť kresťanstvo zo života verejného.
Dokonca mi položíš úplne dementnú otázku: „vraždili sa ľudia za vieru v Boha“ a nasledne si aj odpovieš – „ďalši blud“. Potom už neviem, čo to s tebou vlastne je, ale mam pocit, že sa bavim s kusom balvanu, ktori neni schopny vnímať realitu.
Poviem ti asi tolko, ja mám pocit, že diskutujem s jedným fakt blbým deckom, ktoré sa nepohne ďalej, kým životom trocha nezmúdrie (ak niekedy zmúdrie, lebo niekto proste len zostarne a stane sa starým hlupákom), prajem ti, aby to nikdy nebol tvoj prípad, aj ked mam veľké pochybnosti.
A hlavne si všimni jednu vec, že už hrozne málo kresťanov sa tu s tebou háda, nestojíš im za to, lebo čoraz ďalej a čoraz viac prejavuješ svoj pokrivený charakter a neschopnoť prijmať argumenty a fakty, ktore stoja proti tebe
Mrzi ma, že som zaniesol túto tému, ale nedalo mi to
tehla: Tvoje vykonštruované nezmysly a projekcie ma nezaujímajú, sám si ten, kto tu tvorí konflikty.
Ja som mal veriacu frajerku, mám veriacich kamošov a aj tu na fóre sa s niektorými veriacimi dá normálne debatovať. Prečo nie s tebou, na to nech si odpovie každý sám.
To, čo som sem poslal na propagáciu nebolo nijak namierené proti veriacim, absolútne ničím, to je opäť len tvoje tmárenie.
Každopádne, členom spoločnosti Prometheus môže byť hocikto a ty sa snažíš odsúdiť celú spoločnosť, resp. organizáciu na základe tohto, čo je nezmysel.
A áno, ľudia sa názor vo viere v boha/ov vraždili vždy, ale medzi sebou - vyznávači iných náboženstiev. To si trafil klinec po hlavičke.
Tieto kazateľské reči o "zmúdrovaní" si nechaj na iných, ja o ne nestojím. Je primitívne a úbohé vytiahnuť vo viacerých príspevkoch po sebe vek diskutujúceho.

Ja som mal veriacu frajerku, mám veriacich kamošov a aj tu na fóre sa s niektorými veriacimi dá normálne debatovať. Prečo nie s tebou, na to nech si odpovie každý sám.
To, čo som sem poslal na propagáciu nebolo nijak namierené proti veriacim, absolútne ničím, to je opäť len tvoje tmárenie.
Pozri, ja tých konkrétnych ľudí osobne nepoznám a nebudem ani hodnotiť.Ak povieš, že no a čo, že to boli komunisti, ešte neznamená, že si to „vyvrátil“, to znamená, že ti absolútne nevadí, že sa hlásia k smeru, ktorý v minulosti kresťanov prenasledoval , rehoľníkov zabíjal v gulagoch, vypaľoval kláštory a kostoly- nie preto, že by tí ľudia urobili niečo zlé, ale preto, že mali svoju vieru, ktorá bola proti režimu – kresťanskú.
Každopádne, členom spoločnosti Prometheus môže byť hocikto a ty sa snažíš odsúdiť celú spoločnosť, resp. organizáciu na základe tohto, čo je nezmysel.
Áno, stále túto tému otváram, lebo si stále nijako nepreukázal to vraždenie kresťanov za minulého režimu. Jedna vec sú perzekúcie, druhá vec je vraždenie.Dokonca mi položíš úplne dementnú otázku: „vraždili sa ľudia za vieru v Boha“ a nasledne si aj odpovieš – „ďalši blud“. Potom už neviem, čo to s tebou vlastne je, ale mam pocit, že sa bavim s kusom balvanu, ktori neni schopny vnímať realitu.
A áno, ľudia sa názor vo viere v boha/ov vraždili vždy, ale medzi sebou - vyznávači iných náboženstiev. To si trafil klinec po hlavičke.
Objavil si Ameriku s tým, že mám 19 rokov a snažíš sa to použiť proti mne, ako keby to bol nejaký argument.Poviem ti asi tolko, ja mám pocit, že diskutujem s jedným fakt blbým deckom, ktoré sa nepohne ďalej, kým životom trocha nezmúdrie (ak niekedy zmúdrie, lebo niekto proste len zostarne a stane sa starým hlupákom), prajem ti, aby to nikdy nebol tvoj prípad, aj ked mam veľké pochybnosti.
Tieto kazateľské reči o "zmúdrovaní" si nechaj na iných, ja o ne nestojím. Je primitívne a úbohé vytiahnuť vo viacerých príspevkoch po sebe vek diskutujúceho.
Ja o žiadne hádky nestojím, ja chcem diskutovať. Hádam sa tu prevažne len s tebou. A diskutovať chcú tí kresťania zrejme stále, inak by som tu nemal v tejto téme 597 príspevkov - čiže, opäť trepeš nezmysly.A hlavne si všimni jednu vec, že už hrozne málo kresťanov sa tu s tebou háda, nestojíš im za to, lebo čoraz ďalej a čoraz viac prejavuješ svoj pokrivený charakter a neschopnoť prijmať argumenty a fakty, ktore stoja proti tebe
zvykaj si na to, ze tehla nema argumenty...on iba zvladne jednu jedinu vec, vacsinou vytiahnut nejaku osobnu invektivu ako je vek, sexualna orientacia, inteligencia a podobne vzdy ked moze, cize najlepsie v kazdej teme v kazdom prispevku, ved ked nemam argumenty aspon ponizim osobu supera a znicim tak jeho argumenty...ukazka toho ako sa sprava dobrotivy veriaci clovek, ktoreho ucenie je vraj o laske a ktoreho spasitel dokonca povedal "kto je bez viny, nech prvy hodi kamenom"...
s komunistickymi zlocinmi mi nesedi jedna vec...kto tie vsetky strasne zlociny proti veriacim pachal, ked po revolucii sa u nas mizive percento ludi prihlasilo k ateizmu ??? neboli to nahodou samotni veriaci, ktori sa pocas socializmu hrali na utlacanych veriacich ale zaroven mali doma cervene knizky, poberali vyhody rezimu a dokonca niektori aj na kamaratov donasali a boli priamo agentami ŠtB ? ved samotna hlava RKC na Slovensku pan Sokol bol velmi podivne so statnou bezpecnostou zapleteny...
s komunistickymi zlocinmi mi nesedi jedna vec...kto tie vsetky strasne zlociny proti veriacim pachal, ked po revolucii sa u nas mizive percento ludi prihlasilo k ateizmu ??? neboli to nahodou samotni veriaci, ktori sa pocas socializmu hrali na utlacanych veriacich ale zaroven mali doma cervene knizky, poberali vyhody rezimu a dokonca niektori aj na kamaratov donasali a boli priamo agentami ŠtB ? ved samotna hlava RKC na Slovensku pan Sokol bol velmi podivne so statnou bezpecnostou zapleteny...
Proste Hughito a Eframko cely vas pristup je uplne rovnaky. Kym nieje v prispevku aspov 6linkov 10 faktografickych udajov a par slov z okraja slovnej zasoby neberiete to ako argumet, kazdy osobny nazor cloveka podkopete, ze to nieje "dokaz, nieje to fundovane, resp. odkial mas to co si povedal?" OD NIKIAL DOPC, diskusne forum nieje prezentacia vsetkych ton clankov, ktore si citate po veceroch. Pochopte ze aj nesuhlas s vasim nazorom je nazor. Tu to uz davno nieje To topic ale nieco hnusne, zatrpknute a osobne a to nevravim len o vas..... len ako oko kamery
SRneC: Ale čo by, nie je to tak, ako píšeš.
S tehlom som sa "hádal" od začiatku môjho pôsobenia na fóre aj v iných témach a podobný problém s ním majú viacerí užívatelia, čiže nejde o žiadnu moju zatrpknutosť ani fanatizmus.
A naozaj nepotrebujem tony faktografických odkazov, ale keď niekto niečo tvrdí, tak by si to mal vedieť podložiť. Samozrejme, že boh sa nedá dokázať faktografickým linkom, ale veď to tu ani od nikoho nežiadam.
S tehlom som sa "hádal" od začiatku môjho pôsobenia na fóre aj v iných témach a podobný problém s ním majú viacerí užívatelia, čiže nejde o žiadnu moju zatrpknutosť ani fanatizmus.
A naozaj nepotrebujem tony faktografických odkazov, ale keď niekto niečo tvrdí, tak by si to mal vedieť podložiť. Samozrejme, že boh sa nedá dokázať faktografickým linkom, ale veď to tu ani od nikoho nežiadam.
vies, mat extremny nazor na nieco a zaroven nevediet svoj nazor zdovodnit alebo podlozit...tak sa prejavuje podla teba srnec inteligentna bytost ??? ...extremny prejav ci uz pozitivny/negativny bez zdovodnenia dokaze mat aj zviera...
-
Stoporko
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Hughito - trošku ťa poopravím: zázrak je prejav Boha (myslím, že tu sa obaja zhodneme). A isto si pamätáš a nie len ty, ako si tu po nás chcel vedecký dôkaz o zázraku. To len tak na margo.
k zvyšku toho o čom sa tu bavíte sa nemám záujem vyjadrovať
k zvyšku toho o čom sa tu bavíte sa nemám záujem vyjadrovať
-
halabaster
Darca
SRneC: pekne napisane, suhlasim.
ephramko a hughito dvaja zatrpknuty, ktory kazdy ide za nejakym svojim blabla cielom a maju spolocneho nepriatela cirkev, veriacich atď..
S vami je zbytocne vobec diskutovat. Ked niekto nechce alebo nemoze prijmat aj ine nazory ako su tie jeho, tak je to s nim tazko.
Najlepsie keby vas tu oboch ignoruju, chvilu si budete sami sebe pisat tie svoje hatlapatla a potom snad odidete do zabudnutia alebo sa uvedomite.
hughito pozeram, ze v profile mas odkaz na československú anarchistickú federaciu. To je ta tvoja alternativa nabozenstva a cirkvi? To je to zriadenie za ktore tu bojujes? Si smiesny.
ephramko a hughito dvaja zatrpknuty, ktory kazdy ide za nejakym svojim blabla cielom a maju spolocneho nepriatela cirkev, veriacich atď..
S vami je zbytocne vobec diskutovat. Ked niekto nechce alebo nemoze prijmat aj ine nazory ako su tie jeho, tak je to s nim tazko.
Najlepsie keby vas tu oboch ignoruju, chvilu si budete sami sebe pisat tie svoje hatlapatla a potom snad odidete do zabudnutia alebo sa uvedomite.
hughito pozeram, ze v profile mas odkaz na československú anarchistickú federaciu. To je ta tvoja alternativa nabozenstva a cirkvi? To je to zriadenie za ktore tu bojujes? Si smiesny.
+1, suhlasim, tak isto ako so srncom... vystihli ste tohalabaster napísal:SRneC: pekne napisane, suhlasim.
Stoporko: No ja si nemyslím, že zázrak (ak by bol) by musel byť nutne prejav boha. To sme tu už riešili - že ak by sa aj nejaký zázrak potvrdil, tak sme pýtali vás veriacich: ako by to dokazovalo boha, resp. existenciu vyššej entity.
halabaster: V prvom rade - popracuj na gramatike. Musí ti byť trápne, ak tá opravuje 19 ročné decko.
Ďalej - pridal si k ďalším milujúcim a láskyplným veriacim, ktorí dokážu na základe internetového fóra hodnotiť charakterové črty iných užívateľov - neuveriteľné.
Určite nepovažujem cirkev za nepriateľa - ale je to inštitúcia, ktorá mi nie je sympatická, ostatne, ako mnohým veriacim.
A to, že mám za nepriateľa veriacich je len vaša konštrukcia, ktorú dookola opakujete a ani neviete prečo, neviete to nijak podložiť. Asi sa riadite heslom, že 1000-krát opakovaná lož sa stane pravdou, ale ja vždy uvediem veci na pravú mieru.
Alebo sa uvedomíme ? Uvedomíme do čoho ?
S ľuďmi ako Stoporko, javatar, najnovšie aj kathleen a mnohými inými sa dá viesť kvalitná diskusia, aj keď sa v mnohých veciach nezhodujeme. Opakujem, kde je potom chyba ? Vo mne, nenávistnom a zatrpknutom ateistovi, alebo v ľuďoch ako ty ?
piton: Áno, súhlas s nimi, veď s takými hodnotnými a argumentami podloženými príspevkami sa ani nedá nesúhlasiť.
halabaster: V prvom rade - popracuj na gramatike. Musí ti byť trápne, ak tá opravuje 19 ročné decko.
Ďalej - pridal si k ďalším milujúcim a láskyplným veriacim, ktorí dokážu na základe internetového fóra hodnotiť charakterové črty iných užívateľov - neuveriteľné.
Určite nepovažujem cirkev za nepriateľa - ale je to inštitúcia, ktorá mi nie je sympatická, ostatne, ako mnohým veriacim.
A to, že mám za nepriateľa veriacich je len vaša konštrukcia, ktorú dookola opakujete a ani neviete prečo, neviete to nijak podložiť. Asi sa riadite heslom, že 1000-krát opakovaná lož sa stane pravdou, ale ja vždy uvediem veci na pravú mieru.
Kľudne sa pridaj k tej ignorácii, tvoje bezobsažné príspevky tu nikomu nebudú chýbať.Najlepsie keby vas tu oboch ignoruju, chvilu si budete sami sebe pisat tie svoje hatlapatla a potom snad odidete do zabudnutia alebo sa uvedomite.
Alebo sa uvedomíme ? Uvedomíme do čoho ?
S ľuďmi ako Stoporko, javatar, najnovšie aj kathleen a mnohými inými sa dá viesť kvalitná diskusia, aj keď sa v mnohých veciach nezhodujeme. Opakujem, kde je potom chyba ? Vo mne, nenávistnom a zatrpknutom ateistovi, alebo v ľuďoch ako ty ?
Nepúšťaj sa do oblasti o ktorej nič nevieš, zosmiešniš len sám seba. Ber to ako dobrú radu.hughito pozeram, ze v profile mas odkaz na československú anarchistickú federaciu. To je ta tvoja alternativa nabozenstva a cirkvi? To je to zriadenie za ktore tu bojujes? Si smiesny.
piton: Áno, súhlas s nimi, veď s takými hodnotnými a argumentami podloženými príspevkami sa ani nedá nesúhlasiť.
-
halabaster
Darca
hughito si agresivny a snad trocha natvrdly uzivatel fora. Lamem nad tebou palicu. V 19 rokoch by si mal uz mat aj nejaku moralku. Zial tvoja hlupost a nemoralnost je dalekosiahla a do oci bijuca. Diskusia s tebou cloveku len berie zivotnu energiu. V realnom zivote musis byt utiahnuty truhlik, ktory musi napinat svaly na internetovom fore. Svoj nazor nevies prezentovat, tak sa ohanas roznymi strankami a citatmi inych aby si zakril svoju ubohost a malost. Si tazko zasiahnuty jedinec, ktoremu bol odoprety dar poznania a snad aj viery.
Napisal by som, ze mi ta je luto ale KAZDEMU CO MU PATRI.
Napisal by som, ze mi ta je luto ale KAZDEMU CO MU PATRI.
halabaster: Niesom zvyknutý písať obhajoby druhých a toto je tvoja kritika a nie hughitova obhajoba ale písať o niekom že agresívny a potom na neho vychŕliť spŕšku urážok chce slušnú dávku alibizmu.....
Ja si o ňom tiež niekedy myslím že je natvrdlý ale to to niektorí ľudia sú ale počastovať niekoho nadávkami je správanie ktoré nieje hodné žiadnej úrovne diskusie a zrovna s hughitovej strany tu často tie urážky nečítam... Takže zjavne asi nebude problém v ňom keď s daľšími xy ľudmi vychádza celkom v pohode.
Ja si o ňom tiež niekedy myslím že je natvrdlý ale to to niektorí ľudia sú ale počastovať niekoho nadávkami je správanie ktoré nieje hodné žiadnej úrovne diskusie a zrovna s hughitovej strany tu často tie urážky nečítam... Takže zjavne asi nebude problém v ňom keď s daľšími xy ľudmi vychádza celkom v pohode.
-
halabaster
Darca
Ake urazky? Len som charakterizoval jeho internetovu a asi aj realnu osobnost. Nuz do zrkadla pravdy sa tazko pozera.
halabaster: Ďakujem za skvelú analýzu mojej osobnosti, mojej povahy a charakterových čŕt.
Je úžasné, akými prívlastkami ma častuješ a vôbec ti nevadí, že ja som sa k takýmto prízemným prejavom ešte nikdy neznížil. A neznížim sa ani pri tebe, lebo mi za to fakt nestojíš.
O mojom osobnom živote a prežívaní nevieš nič, tak si nabudúce odpusť t, ao hodnotenie. Ak ťa to upokojí, žijem spokojný život, mám priateľku, plno kamarátov a známych. A áno, svaly napínam, ale akurát tak v posilovni.
Ja si svoj názor prezentujem stále písaným textom, ak si všimneš, vždy mám čo napísať a nepíšem príspevky v troch jednoduchých vetách.
Áno, sem tam sem aj niečo pošlem, ale nie kvôli tomu, čo si si ty vyprojektoval. Tie dôvody sú čisto pragmatické - nebudem prepisovať niečo, čo je napísané lepšie a zároveň to aj neberie toľko času.
rubiki: Kedy som natvrdlý a čo si pod tým slovom presne predstavuješ ? Keď to napíšeš ty, tak som nad tým ochotný sa aj zamyslieť.
Je úžasné, akými prívlastkami ma častuješ a vôbec ti nevadí, že ja som sa k takýmto prízemným prejavom ešte nikdy neznížil. A neznížim sa ani pri tebe, lebo mi za to fakt nestojíš.
O mojom osobnom živote a prežívaní nevieš nič, tak si nabudúce odpusť t, ao hodnotenie. Ak ťa to upokojí, žijem spokojný život, mám priateľku, plno kamarátov a známych. A áno, svaly napínam, ale akurát tak v posilovni.
Ja si svoj názor prezentujem stále písaným textom, ak si všimneš, vždy mám čo napísať a nepíšem príspevky v troch jednoduchých vetách.
Áno, sem tam sem aj niečo pošlem, ale nie kvôli tomu, čo si si ty vyprojektoval. Tie dôvody sú čisto pragmatické - nebudem prepisovať niečo, čo je napísané lepšie a zároveň to aj neberie toľko času.
rubiki: Kedy som natvrdlý a čo si pod tým slovom presne predstavuješ ? Keď to napíšeš ty, tak som nad tým ochotný sa aj zamyslieť.
-
uplink
VIP
Ale no no no dosť bolo OT, aj keď kráľovsky pobavilo 
Ďalšia vec: toto OT. Áno, je to OT, ale kto to vyvoláva ? Ja sa budem brániť vždy.
Spropagoval som tu kampaň, na ktorú rozumne zareagoval len javatar a tuším kathleen
začala sa diskusia.
Potom priletel tehla a začal hodnotiť moju osobu a ďalšie irelevantné veci - takisto ako halabaster a SRneC. Žiadne vecné príspevky - len balast.
Tak sa už naozaj zamyslite. Ale nad sebou.
Spropagoval som tu kampaň, na ktorú rozumne zareagoval len javatar a tuším kathleen
Potom priletel tehla a začal hodnotiť moju osobu a ďalšie irelevantné veci - takisto ako halabaster a SRneC. Žiadne vecné príspevky - len balast.
Tak sa už naozaj zamyslite. Ale nad sebou.
-
uplink
VIP
hughito - nemyslel som len Teba, ale všetkých, tak sa už toľko nečerti