Pracovné problémy, depresie

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
oskar256
Novice
Novice

Pracovné problémy, depresie

Príspevok od používateľa oskar256 »

Ahojte, neviem kam to zaradiť tak to dávam sem.

Ako vidíte v predmete témy, mám pracovné problémy typu "nepáči sa mi nič čo vytvorím". Niečo namaľujem, nepáči sa mi to, niečo vytvorím, nepáči sa mi to. Vždy sa mi moja práca zdá totálne "suchá", na nízkej úrovni a mám veľké nutkanie to prerábať. 5 hodinovú vec robím doslovne 5 dní a nakoniec prídem na to, že sa mi to nepáči, že to nemá tú "šťavu". Každý taký pohyb ma dostáva do veľmi silnej depresie. Nemávam radosť z ničoho čo pracovne vykonávam :cry:

Pár ľudí mi povedalo, hod to za hlavu, nechaj to tak ako to je, ale je to veľmi ťažké prekonať taký pocit. Poznáte to ak vám niekto povie, všetko je v poriadku, ale vy vnútri cítite že nie je a veľmi vás to hnevá.

Mali ste, resp. máte také problémy, alebo viete ako to riešiť?
Soviet
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Pracovné problémy, depresie

Príspevok od používateľa Soviet »

Fuuha..Sem tam vijst s kamaratmi si vypit, alebo sa zabavit.
Zalezi aj od druhu prace, ktoru vykonavas.
Napriklad, ked mna nieco serie v praci, ze chcem nieco zlepsit, lebo viem, ze to moze byt lepsie, tak si to napisem do bloku a snazim sa zatahovat za nitky, az kym to nieje aspon kus ako chcem. Potom ten pocit preskrtavania v bloku je uplna odmena. Cize nesnaz sa dosiahnut toho, ze to bude maximalne brutalne podla teba, ale aspon aby si bol spokojny s tym co si vytvoril. Aby si sa nato mohol pozriet a povedat si: "Aj tak som pysny, kedze som odviedol kus prace". Nieje to jednoduche, ale chapem, naco narazas. Niektory ludia proste dokazu pracu nechat taku aku ju najrychlejsie spravia a niektorym to neda spania.
Sem tam sa tiez moc pozastavujem nad vecami, ktore mam na krku, ale vzdy to dokoncim na moju spokojnost.

Netrap sa s tym hlavne..
oskar256
Novice
Novice

Príspevok od používateľa oskar256 »

No ja patrím medzi tých ľudí ktorým to nedá spania. Vykonávam trošku web dizajn a grafické veci a niekedy mám pocit, že mi vadia úplné banality, detailíky (napríklad výrazná bunka atd.) Neviem ako mám tento pocit odstrániť. Keby ho nebolo mohol by som pracovať profesionálnejšie, dokonca za peniaze.

Cítim, že nápady mám, že to chcem, ale nedokážem sa preniesť cez tieto problémy tak aby som bol spokojný s tým čo som urobil. Neviem ako na to a práve preto potrebujem pomoc.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

dude, you need inspiration - check here http://www.hojko.com/najkrajsia-zena-sveta-t92584.html

ale teraz vazne - potrebujes sa vnutorne motivovat a kedze pracujes kreativne tak aj nadchnut - takze si pozeraj vytvory vzorov alebo proste hladaj nieco co ta oslovi a co by si chcel vytvorit aj ty (resp. nieco ale v tvojom prevedeni)

alebo ti chyba vecna inspiracia a.k.a. zena
lumir
King
King

Príspevok od používateľa lumir »

hlavu hore.. a aj ked sa cez to nedokazes preniest, este vzdy mozes ist kopat kanaly :)
anderson
Expert
Expert

Príspevok od používateľa anderson »

zivot je zmena.

Mozno nemas vyrieseny svoj zivot a suvisi to so svetonazorom.
Asi beries pracu velmi vazne a ma ti dat nieco, co praca nemoze dat, lebo praca ma byt len nieco vedlajsie.
Najprv si vyriesit zivot a dolezitejsie veci, pochopit, ze praca je prostriedok, nic. nie je zmyslom zivota.

pomoze sa na vsetko okrem jedneho .....
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

oskar256 - keď som zistil že som priemerný grafik, začal som vyvíjať iný smer, kopírovanie [úzko súvisí so špičkovou plagiatúrou/falšovaním :), ale nie je - vzhľadom na kúpené pôvodné diela so zdrojákmi a licenciou]. Teraz som doslova "kakashi copy ninja" čo sa týka grafiky. Defacto, dostanem nejaký návrh stránky/plagátu/vizitky/čohokoľvek a dokončím ho v duchu autora. Dostanem nejaký jpg a vyrobím mu source, krivky, čo je len treba. Etc. etc. etc. S odstupom času som zistil že je to celkom vzácna schopnosť. Mnohí ľudia vedia kopírovať, ale robia chyby, či už hrubé, alebo menej zistiteľné. Moja obsesia s grafikou často hraničí s úplným perfekcionizmom a tak kým dačo nie je také, aké to má byť, nedá mi to. A to ma teší.

Ináč povedané, nehľaď len na to čo máš pred očami, ale sa niekedy pozri aj iným smerom a objavíš veci, ktoré Ti idú oveľa lepšie a pritom nemusíš ani opúšťať svoje hobby/zamestnanie.
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

nie nemavam taky pocit ... keby som chcel aby bol moj vysledok taky aky chcem, tak by som musel dokazat vnuknut moje myslienky a pochody ludom, ktori o tom nemaju paru nejakou bezkontaktnou formou a museli by byt vsetci takpovediac na rovnakej vlne :-) ... nesere ma dokonca ani sem-tam nedotiahnuta praca ... sak ked sa nieco nedotiahne a napriek tomu to nema ziadny nasledok, tak to asi nebude az take zhave :-D :-D

pracujem rad, bavi ma to, mam super pracu, ale odtial potial ... niesom ochotny obetovat jej vsetko a hlavne nie nervy a zdravie :-D :-D
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...pochopil by som tvoj perfekcionizmus, ak by ťa práca bavila, ale s takýmto prehnaným prístupom ťa ani baviť nemôže...pri tvorivej činnosti sa často stáva, že autor sa na svoje dielo po dokončení nemôže už ani pozrieť...aj mne sa to sem-tam stane...napriek tomu, že som svoj najväčší fanúšik...vtedy sa vždy opýtam nezainteresovaných a nezaujatých osôb, čo na môj výtvor hovoria a ich názor považujem za právoplatný, keďže k výtvoru nemajú autorský vzťah...skús to...ale pýtaj sa ľudí, ktorí sa neboja povedať ti konštruktívnu kritiku do očí...
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

oskar256: Tvoje okolie na Tvoje výtvory reaguje ako? Máš nejakú spätnú väzbu? Porovnávaš sa s niekym?
Perfekcionalizmus je síce "pekná" vlastnosť, no dosť deštruktívna, ktorá dokáže človeku riadne ukrojiť zo života.
Dosť by ma ďalej zaujímalo Tvoje sociálno-rodinné pozadie, respektíve, či si závislý na svojej práci, alebo, či sa zatiaľ len rozvíjaš. Nakoľko pokiaľ si ešte vo vývoji, tak je to OK - ešte sa vyformuješ a nakoniec v sebe nájdeš originalitu. Podobne ako uplink. Každý z nás je individualita, tým pádom nikdy neurobia dvaja ľudia to isté - vždy sa jedná o unikátne dielo - skús to tak brať. Si unikátny a výnimočný - práve tým čo robíš a ako to robíš.
Napísať odpoveď