ISO image in linux
-
johny3212
Star
- Kontaktovať používateľa:
ISO image in linux
Cavte, poznate neaku dobru aplikaciu do linuxu, ktore dokaze pracovat s ISO image a vytvarat virtualnu mechaniku podobne ako Deamon tools? dik.. Naj neaku ktora je aj v repozitaroch, dakujem
.
Re: ISO image in linux
Ak aj existuje, tak je to len frontend, co zavola potrebne prikazy. Vsetko, co potrebujes, ma kazda distribucia standardne v sebe. Je to loop zariadenie a pomocou neho je mozne pristupovat k obrazom rovnako ako k akemukolvek inemu suboru na disku. Skus si toto:
a nasledne:
a si tam.
Teda, v pripade, ze sa z Daemon Tools za tych par rokov, co som ho naposledy pouzil, nezmenil na vsemocny zlaty gral.
Kód: Vybrať všetko
mount -o loop image.iso /cesta/kde/pripojitKód: Vybrať všetko
cd /cesta/kde/pripojitTeda, v pripade, ze sa z Daemon Tools za tych par rokov, co som ho naposledy pouzil, nezmenil na vsemocny zlaty gral.
-
johny3212
Star
super mount mi ide, ale ked dam unmount /medoa/disk , tak mi vypise chybu, ze unmount: command not found. ako ho mam odmontovat? dik.
Beriem spat
umount, funguje to
.
Beriem spat
vyskusaj sa pozriet aj pojohny3212 napísal:Cavte, poznate neaku dobru aplikaciu do linuxu, ktore dokaze pracovat s ISO image a vytvarat virtualnu mechaniku podobne ako Deamon tools? dik.. Naj neaku ktora je aj v repozitaroch, dakujem.
ACETONEISO
toto je ich domovska stranka
http://www.acetoneteam.org/
a tiez ich najdez aj v ubuntu repozitaroch. Podoporuje kopec formatov staci vyskusat.
-
Space5800
Medium Professional
poprípade niečo jednoduché - Mounty http://www.webupd8.org/2011/03/indicato ... mages.html
johny3212 napísal:super mount mi ide, ale ked dam unmount /medoa/disk , tak mi vypise chybu, ze unmount: command not found. ako ho mam odmontovat? dik.
Beriem spatumount, funguje to
.
nejde ti to preto lebo prikaz je umount (bez N) . nejake gui ti uz poradili ja pouzivam Gmount
-
johny3212
Star
No vsak som to tam napisal