Energetickí upíri
Ako energetického upíra vnímame človeka, ktorý na uspokojenie svojich potrieb vyžaduje pozornosť okolia, lebo si ich sám nedokáže zabezpečiť, prípadne si od iných ľudí vynucuje nejakú aktivitu alebo prostriedky na ich zabezpečenie. Prejavy, akými sa navonok prejavuje, môžu byť rôzne,“ objasňuje Zuzana Podkonická. Tým, že upír upútava našu pozornosť, nás núti vydávať enegiu, a preto nás unavuje.
pesimisti a narcisi
Takýmto upírom sa často stáva človek s pesimistickým myslením, prípadne so sklonmi k depresii. Priťahuje k sebe pozornosť svojím neustálym sťažovaním, často sa pred ostatnými prezentuje ako chudák, ktorému niekto ubližuje. Upír - pesimista pritom nehľadá riešenie samotného problému, zmyslom jeho sťažovania je len vzbudzovanie súcitu. V podstate sa cíti bezpečne v úlohe obete, na ktorú si zvykol a odmieta sa jej vzdať
Samostatnou kategóriou sú upíri s narcisistickými sklonmi, ktorí nafukujú predovšetkým svoje zásluhy a vynucujú si obdiv. „Sú to ľudia, ktorí majú nejaký vnútorný konflikt alebo deficit a tento nedostatok si kompenzujú práve týmto spôsobom. Aj keď to tak na prvý pohľad možno nevyzerá, často majú nedostatok sebavedomia,“ dodáva Zuzana Podkonická.
Upírstvo ako porucha
Všetci energetickí upíri majú bez ohľadu na to, do akej kategórie patria, jedno spoločné - ich vnímanie je neprirodzene zúžené na ich vlastné potreby. Práve preto nedokážu vnímať pocity iných ľudí. To, že s nimi nie je niečo v poriadku si zvyčajne všimnú, až keď prídu o všetkých priateľov, lebo nikto s nimi nie je schopný vydržať. Čím to je, že sa uhol pohľadu týchto ľudí neprirodzene zúži len na ich ego? „Príčinou môžu byť geneticky dané povahové črty, ale aj vplyvy okolia,“ tvrdí Zuzana Podkonická a dodáva, že „negatívnu úlohu zohráva aj prílišná orientácia na výkon a sebapresadzovanie. Tento model správania k nám preniká najmä zo Spojených štátov, kde je celá spoločnosť extrémne zameraná na jedinca a na uspokojovanie jeho potrieb“.
Asertívna obrana
Pomôcť energetickým upírom je väčšinou veľmi ťažké. Môžeme síce týmto ľuďom povedať, že nás svojím správaním unavujú, ale tým ich zvyčajne len popudíme. Keďže upír má zdeformované vnímanie, ťažko sa dá od neho očakávať, že bude schopný objektívnej sebareflexie. Preto psychológovia odporúčajú namiesto otvorenej kritiky takticky obmedziť čas, ktorý s takýmto človekom strávime. „Jednoducho si treba vytýčiť hranice, za ktoré upíra nepustíme,“ radí Zuzana Podkonická.
Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera
-
tehla
Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera
dvaja chudaci, čo dodať, rychlo postnú pár provokácií a teraz dychtivo striehnu za kompom, kto sa chyti
-
seth82
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Čo prosím? A ty tu ideš iných obviňovať z toho, že na akej úrovni diskutujú? Pričom sem postneš totálnu sprostosť od veci? Akúže to provokáciu som ja zaslal? Tvoje príspevky pravidelne niekoho napádajú, pravidelne niečo konštruuješ, vymýšľaš si, používaš osobné invektíva, ako si to spravil aj teraz a ty tu ešte ideš niekoho poučovať, pán veriaci? Vďaka takým ako ty to ide s cirkvou dole vodou, pogratuluj si.
Chudáci sú jednoznačne v tvojom blízkom okolí, ktorí ťa vychovali tak, ako to tu ostatným predvádzaš, pričom ty tu ideš kydať o striehnutí za kompom, hlavne že ty bleskovo na všetko reaguješ. Šašo.
//LOL, si trápny troll (ešte sa mi to aj rýmuje). Žena.sme.sk. A teraz ti toto médium celkom zaujímavo sedí
Ináč je pekné, že sa vzdelávaš v sekcii pre ženy. http://zena.sme.sk/c/4190745/kto-su-ene ... upiri.html
Chudáci sú jednoznačne v tvojom blízkom okolí, ktorí ťa vychovali tak, ako to tu ostatným predvádzaš, pričom ty tu ideš kydať o striehnutí za kompom, hlavne že ty bleskovo na všetko reaguješ. Šašo.
//LOL, si trápny troll (ešte sa mi to aj rýmuje). Žena.sme.sk. A teraz ti toto médium celkom zaujímavo sedí
-
tehla
// to som našiel cez google truhlik, a bol to hneď prvy odkaz. Sadlo, čo?Liečba terapiou
Čo robiť v prípade, ak sa nám zdá, že sa sami meníme na energetických upírov? „Do takejto situácie sa môže dostať každý, najmä pod vplyvom krízovej situácie, pri ktorej utrpíme veľké energetické straty a podvedome sa snažíme tento deficit nahradiť čerpaním energie z druhých ľudí,“ varuje Zuzana Podkonická. Všetci sa z času na čas prejavíme ako upíri. Je však rozdiel, urobiť to len v čase núdze a vytvoriť si na odčerpávaní energie závislosť. Ak dlhodobo cítime, že sústavne potrebujeme pozornosť iných, aby sme sa cítili dobre, mali by sme vyhľadať odbornú psychologickú pomoc.
„Najdôležitejšie je pre nich naučiť sa vnímať prekážky ako výzvy, ktoré posúvajú človeka ďalej,“ dodáva Podkonická. Upírov, ktorí si nedokážu uvedomiť, že potrebujú terapiu, často vylieči až hraničná krízová situácia, ktorá vznikne ako dôsledok neriešených problémov a donúti ich začať brať ohľady aj na druhých, nielen na seba. Ak im ani takáto lekcia neotvorí oči, hrozí, že budú okolo seba rozsievať nepohodu do konca života.
Obrana proti energetickým upírom
Ako ochranu proti odsávaniu energie môžeme využiť aj silu vlastnej fantázie. Pri stretnutí s energetickým upírom si stačí predstaviť, že sme sa zazipsovali do ochranného vaku, cez ktorý k nám nepreniknú negatívne vplyvy, alebo že energetický upír stojí za sklom, cez ktoré ho nepočujeme. Pozitívny vplyv môže mať aj predstava ochranného vajíčka, do ktorého sa uzavrieme. Stačí si v mysli okolo seba vytvoriť škrupinu, ktorá je potiahnutá zrkadlovou plochou, a tak odráža do okolia všetky negatívne energetické vibrácie, ktoré k nám smerujú z okolitého sveta.
upiri
by ma zaujimalo, kde sa o nich pise v biblii alebo ako to koresponduje s tvojou katolickou vierou...nie je nahodou viera v nejake šarlatanske sily a mocne bytosti prave pohanske a satanisticke ??? nie je to ruhanie ?
este by si mal ludom odporucit staru dobru krestansku "liecbu" temnych sil a bytosti...liecbu ohnom
este by si mal ludom odporucit staru dobru krestansku "liecbu" temnych sil a bytosti...liecbu ohnom
- Prílohy
-
- 151016_175225895829892_100000274488813_507567_817168_n.jpg (58.37 KiB) 743 zobrazení
Zasa exkurs, takže ideme na "Kladivo na čarodejnice", "Exorcismus" a iné? Nepreskočíme na iný letopočet? Čo ja viem? Egypt, Peru...
pre karmistu:
Aký svoj názor obhajujem ? Nemám aký, lebo niektorí tu prítomní ani nediskutujú, iba útočia (viď. argument ad hominem).
Čo sa týka iných názorov k téme, tie mám vždy obhájené a pokiaľ to je možné aj podložené faktami, čo je u protistrany málo vídaný jav (ale vítaný z mojej strany).
_____
Čo si myslíte o tom, že v roku 2012 by mal Slovensko navštíviť pápež ? Súhlasíte s tým, nesúhlasíte..?
Za moderátormi bežím v úprimnej snahe o to, aby sa tu už prestalo flejmovať.fuh, za to, ze maju dvaja-traja ludia odlisni nazor ako ty a ty si ten svoj nedokazes obhajit uz bezis za moderatormi?
Aký svoj názor obhajujem ? Nemám aký, lebo niektorí tu prítomní ani nediskutujú, iba útočia (viď. argument ad hominem).
Čo sa týka iných názorov k téme, tie mám vždy obhájené a pokiaľ to je možné aj podložené faktami, čo je u protistrany málo vídaný jav (ale vítaný z mojej strany).
_____
Čo si myslíte o tom, že v roku 2012 by mal Slovensko navštíviť pápež ? Súhlasíte s tým, nesúhlasíte..?
mna osobne sucasna vlada dost rozculila, tak deklaruju ako idu setrit, ako idu reformovat...zvysuju dane, odvody, vsetko zvysuju...a potom pozvu papeza na navstevu...mozete 3krat hadat kto zaplati kompletne naklady na jeho navstevu, vatikan to teda rozhodne nebude...hughito napísal:Čo si myslíte o tom, že v roku 2012 by mal Slovensko navštíviť pápež ? Súhlasíte s tým, nesúhlasíte..?
S návštevou pápeža na slovensku nemám problém. Už je to dosť dávno, čo tu bol pápež Jan Pavol II.
Pre veľkú časť obyvateľstva je osobnosťou a symbolom, takže nepochybujem, že tu bude veľmi vítaný a miesta kde sa zastaví, budú plné ľudí, ktorí ho budú radostne vítať. Bol som pritom, keď Ján Pavol II. bol v Nitre. Dokonca prechádzal na papamobile len 2 metre odo mňa. Ak budem mať možnosť a pápež navštívi Nitru opäť, určite sa zúčastním.
Pre veľkú časť obyvateľstva je osobnosťou a symbolom, takže nepochybujem, že tu bude veľmi vítaný a miesta kde sa zastaví, budú plné ľudí, ktorí ho budú radostne vítať. Bol som pritom, keď Ján Pavol II. bol v Nitre. Dokonca prechádzal na papamobile len 2 metre odo mňa. Ak budem mať možnosť a pápež navštívi Nitru opäť, určite sa zúčastním.
Proti samotnej návšteve samozrejme nič nemám, ale mám niečo proti tomu, ako to bude financované - ako to už spomenul ephramko.
Treba upozorniť na to, že pápež je hlavný predstaviteľ katolíkov, čiže v podstate sem príde pre nich. Dôležité je aj to, že nejde o lačný špás, ide o celkom slušné peniaze.
A teraz otázka - prečo by sa mal na "akciu katolíkov" skladať celý štát, teda všetci ľudia ? Tam patria aj kresťania nekatolíci, ateisti č vyznávači iných náboženstiev.
To ako keby si ateisti pozvali na Slovensko Dawkinsa na sériu prednášok a akcií za nemalé peniaze (áno, ateistov je menej ako katolíkov, ale berte to ako princíp) a zacvakalo by sa to zo štátneho. Úplne by som chápal katolíka, ktorý by povedal: Strčte si vášho Dawkinsa do riti, resp. zaplaťte si ho sami. My oňho záujem nemáme.
A v tejto dobe, keď je katastrofálna situácia všade, od školstva cez dopravu po nemocnice a x iných oblastí, si proste pozveme pápeža za nemalé peniaze, aby sa tu promenádoval.
Ľudia v Anglicku a Španielsku už dostali rozum a pri návšteve pápeža protestovali. Teda, nech si sem pápež kľudne chodí aj každý týždeň, ale nech si jeho promenádovanie hradia katolíci, resp. tí, ktorí ho tu chcú mať a chcú ho vidieť.
Toto je tá praktická časť - teraz k tej filozofickej. Čo "prebohaživého" ľudia vidia na starom dedkovi v sutane ? Keď sa idú ľudia poblázniť z nejakej speváčky, ako tak to chápem (aj keď v skutočnosti nie) - tá aspoň niečo hodnotné (dajme tomu) produkuje.
Ale pápež ? Príde sem, odslúži nejakú omšu, povozí sa na papa mobile a ľudia sa idú zblázniť. Proste úplne šialenstvo. Aj keby ten pápež prechádzal okolo môjho domu, prakticky by ma to vôbec nezaujímalo. Čo on robí ? Prečo by mal byť tak ctený ? Akú záslužnú činnosť robí okrem toho, že stojí na čele pochybnej organizácie ? Nerozumiem..
Treba upozorniť na to, že pápež je hlavný predstaviteľ katolíkov, čiže v podstate sem príde pre nich. Dôležité je aj to, že nejde o lačný špás, ide o celkom slušné peniaze.
A teraz otázka - prečo by sa mal na "akciu katolíkov" skladať celý štát, teda všetci ľudia ? Tam patria aj kresťania nekatolíci, ateisti č vyznávači iných náboženstiev.
To ako keby si ateisti pozvali na Slovensko Dawkinsa na sériu prednášok a akcií za nemalé peniaze (áno, ateistov je menej ako katolíkov, ale berte to ako princíp) a zacvakalo by sa to zo štátneho. Úplne by som chápal katolíka, ktorý by povedal: Strčte si vášho Dawkinsa do riti, resp. zaplaťte si ho sami. My oňho záujem nemáme.
A v tejto dobe, keď je katastrofálna situácia všade, od školstva cez dopravu po nemocnice a x iných oblastí, si proste pozveme pápeža za nemalé peniaze, aby sa tu promenádoval.
Ľudia v Anglicku a Španielsku už dostali rozum a pri návšteve pápeža protestovali. Teda, nech si sem pápež kľudne chodí aj každý týždeň, ale nech si jeho promenádovanie hradia katolíci, resp. tí, ktorí ho tu chcú mať a chcú ho vidieť.
Toto je tá praktická časť - teraz k tej filozofickej. Čo "prebohaživého" ľudia vidia na starom dedkovi v sutane ? Keď sa idú ľudia poblázniť z nejakej speváčky, ako tak to chápem (aj keď v skutočnosti nie) - tá aspoň niečo hodnotné (dajme tomu) produkuje.
Ale pápež ? Príde sem, odslúži nejakú omšu, povozí sa na papa mobile a ľudia sa idú zblázniť. Proste úplne šialenstvo. Aj keby ten pápež prechádzal okolo môjho domu, prakticky by ma to vôbec nezaujímalo. Čo on robí ? Prečo by mal byť tak ctený ? Akú záslužnú činnosť robí okrem toho, že stojí na čele pochybnej organizácie ? Nerozumiem..
Preto, lebo pápež je o.i. aj hlavou štátu Vatikán a preto určité náklady spojené s oficiálnou štátnou návštevou hlavy iného štátu hradí kancelária prezidenta Slovenskej republiky resp. pozývajúci, teda so štátneho rozpočtu.hughito napísal:A teraz otázka - prečo by sa mal na "akciu katolíkov" skladať celý štát, teda všetci ľudia ? Tam patria aj kresťania nekatolíci, ateisti č vyznávači iných náboženstiev.
Tak, ako keď naši štátny predstavitelia idú na návštevu, tiež im hradí určitú časť nákladov pozývajúca strana.
Ak by prišiel pápež na súkromnú návštevu, väčšiu časť nákladov by si hradil sám resp. by mu ich hradili veriaci.
Čo sa týka nákladov na napr. zabezpečenie bezpečnosti - taktiež je povinnosťou Slovenskej republiky zabezpečiť bezpečnosť takejto návštevy. To sa netýka len pápeža ale všetkých návštev, ktorých sa týka diplomatický protokol. Myslím, že tá suma, ktorú bude stáť zabezpečenie bezpečnosti pápeža pri jeho návšteve je v porovnaní s následkami, keby sa mu tu niečo stalo absolútne smiešna.
Neviem kto je Dawkinson, ale pokiaľ by to bola osoba porovnateľná s pápežom, tak taktiež by sa jej týkalo hradenie určitých nákladov. To že by niekto na to nadával, je nepodstatné. Tak, ako je teraz nepodstatné, že niekto nie je spokojný s návštevou pápeža a nákladov spojených s jeho návštevou.hughito napísal:To ako keby si ateisti pozvali na Slovensko Dawkinsa na sériu prednášok a akcií za nemalé peniaze (áno, ateistov je menej ako katolíkov, ale berte to ako princíp) a zacvakalo by sa to zo štátneho. Úplne by som chápal katolíka, ktorý by povedal: Strčte si vášho Dawkinsa do riti, resp. zaplaťte si ho sami. My oňho záujem nemáme.
Pápež sem prichádza na oficiálne pozvanie ministra zahraničných vecí Mikuláša Dzurindu. Nemáš vedomosti o tom ako štátne návštevy prebiehajú. V prípade záujmu si to dohľadaj na intenete.hughito napísal:Ľudia v Anglicku a Španielsku už dostali rozum a pri návšteve pápeža protestovali. Teda, nech si sem pápež kľudne chodí aj každý týždeň, ale nech si jeho promenádovanie hradia katolíci, resp. tí, ktorí ho tu chcú mať a chcú ho vidieť.
Keď opomeniem tvoje vystupovanie voči cirkvi a veriacim na fóre a utvorím si o tebe obraz len z textu v citácií, tak akákoľvek odpoveď by bola pre teba zbytočná, neuspokojivá, nepochopená ergo. by to bolo mrhanie môjho a tvojho času.hughito napísal:Toto je tá praktická časť - teraz k tej filozofickej. Čo "prebohaživého" ľudia vidia na starom dedkovi v sutane ? Keď sa idú ľudia poblázniť z nejakej speváčky, ako tak to chápem (aj keď v skutočnosti nie) - tá aspoň niečo hodnotné (dajme tomu) produkuje.
Opäť sa nečudujem, že nerozumieš. Pre človeka s tvojimi názormi to nie je nič prekvapujúce. Takže snažiť sa ti to vysvetliť je absolútne zbytočné mrhanie času pre mňa alebo iného užívateľa fóra, ktorý má opačný názor na cirkev ako ty. A popravde to asi ani nechceš vedieť. Ak by si mal záujem to zistiť, určite to nie je problém pri tvojich schopnostiach hľadať relevantne zdroje, tieto informácie nájsť. Ak sa staneš raz náhodou veriacim, určite na odpovede prídeš aj sám.hughito napísal:Ale pápež ? Príde sem, odslúži nejakú omšu, povozí sa na papa mobile a ľudia sa idú zblázniť. Proste úplne šialenstvo. Aj keby ten pápež prechádzal okolo môjho domu, prakticky by ma to vôbec nezaujímalo. Čo on robí ? Prečo by mal byť tak ctený ? Akú záslužnú činnosť robí okrem toho, že stojí na čele pochybnej organizácie ? Nerozumiem..
nemam nic proti tomu, aby sme zaplatili zabezpecenie jeho bezpecnosti na nasom uzemi...ale platit vsetko ostatne? vcetne letov jeho triskaca, ubytovanie celeho jeho doprovodu, stravu a podobne...o kolko sa stavime, ze papez a jeho doprovod nebude spat na nejakej fare alebo v cirkevnej budove, ale pojde pekne spat do 5hviezdickoveho hotelu ???
a nehovor mi o tom, ze vsetky tieto naklady plati strana u ktorej sa to organizuje...keby to bola pravda, tak by si nasi statni predstavitelia nevydokladovavali stovky tisic eur za oficialne sluzobne cesty...jedine co hostitelska krajina hradi je bezpecnost, pripadne moze poskytnut nejaku statnu budovu na prespanie alebo nejaky oficialny obed, to je vsetko...ostatne si vsetko hradia politici, resp. ich krajiny...ale papezovi zaplatime komplet vsetko, vratane benzinu do jeho sukromneho triskaca a aj vratane toho megapodujatia pre veriacich...
nezda sa vam prinajmensom pokrytecke, ze vatikan vystupuje proti interupciam a antikoncepcii, hlasa ze je to vrazdenie deti...pritom tisicky zdravych deti po svete umieraju od hladu alebo na bezne choroby, zatial co papez lieta po svete na sukromnom triskaci na navstevy za stovky milionov eur ???
a nehovor mi o tom, ze vsetky tieto naklady plati strana u ktorej sa to organizuje...keby to bola pravda, tak by si nasi statni predstavitelia nevydokladovavali stovky tisic eur za oficialne sluzobne cesty...jedine co hostitelska krajina hradi je bezpecnost, pripadne moze poskytnut nejaku statnu budovu na prespanie alebo nejaky oficialny obed, to je vsetko...ostatne si vsetko hradia politici, resp. ich krajiny...ale papezovi zaplatime komplet vsetko, vratane benzinu do jeho sukromneho triskaca a aj vratane toho megapodujatia pre veriacich...
nezda sa vam prinajmensom pokrytecke, ze vatikan vystupuje proti interupciam a antikoncepcii, hlasa ze je to vrazdenie deti...pritom tisicky zdravych deti po svete umieraju od hladu alebo na bezne choroby, zatial co papez lieta po svete na sukromnom triskaci na navstevy za stovky milionov eur ???
ephramko: Tvoj pohľad je absolútne scestný a ničím nepodložený. Je to len tvoj maximálne zaujatý názor (alebo prianie). Na druhej strane sa týmto tvojím názorom nedivím. Viem, čo pre teba - homosexuála, pápež so svojho postavenia a vplyvu znamená.
Ďalšie tvoje príspevky k tejto téme budem zo zrejmých a jasných dôvodov ignorovať.
Ďalšie tvoje príspevky k tejto téme budem zo zrejmých a jasných dôvodov ignorovať.
co je na mojich jasne polozenych otazkach scestne ??? tak si to otocme...nejaky nas politik by isiel na navstevu do zahranicia, hostitelska krajina by mu ponukla ubytovanie v nejakej statnej rezidencii, ale nas politik by to odmietol a isiel do 5 hviezdickoveho sukromneho hotela, samozrejme za statne cize nase peniaze...suhlasil by si s tym, aby mu to obcania tejto krajiny zaplatili ??? ...rovnako nesetrne sa sprava papez, rozhadzuje peniaze kde chodi, urcite nebude spat v statnej budove ani v cirkevnej, pojde pekne do luxusneho hotela a vsetci obcania tejto republiky mu to s radostou zaplatia...dakujeme katolici
btw. vela krestanov je homosexualne orientovanych, rovnako aj niektori duchovni v RKC...tak s tymto na mna laskavo nechod...
//a aj mne bol predchadzajuci papez ovela viac sympatickejsi, aj ked vzhladom na svoj vek si ho pamatam iba ako choreho cloveka, ktory uz nedokazal poriadne precitat ani to, co mu niekto iny napisal na papier...ale vazim si to, ze ked bol mladsi, tak pomerne vyznamne bojoval proti komunistickej totalite...no a preco je vela ludom nesympaticky sucasny papez ? mozno to bude tym, ze v xichte vyzera ako keby ho sem zoslalo samo peklo, je predstavitel starej generacie, starych tradicii a mlada generacia si s nim absolutne nerozumie, tak isto je prekazkou aj to, ze v mladosti pochodoval so zdvihnutou pravicou v nacistickej uniforme...
na predchadzajucom ani na sucasnom papezovi sa mi ale najme nepaci to, ze sa obaja podielali na utajovani pedofilnych nechutnosti vo vlastnych radoch, miesto toho aby ich potrestali prikladom, to tajili a doslova podporovali, pretoze vinnici vacsinou potrestani vobec neboli...
btw. vela krestanov je homosexualne orientovanych, rovnako aj niektori duchovni v RKC...tak s tymto na mna laskavo nechod...
//a aj mne bol predchadzajuci papez ovela viac sympatickejsi, aj ked vzhladom na svoj vek si ho pamatam iba ako choreho cloveka, ktory uz nedokazal poriadne precitat ani to, co mu niekto iny napisal na papier...ale vazim si to, ze ked bol mladsi, tak pomerne vyznamne bojoval proti komunistickej totalite...no a preco je vela ludom nesympaticky sucasny papez ? mozno to bude tym, ze v xichte vyzera ako keby ho sem zoslalo samo peklo, je predstavitel starej generacie, starych tradicii a mlada generacia si s nim absolutne nerozumie, tak isto je prekazkou aj to, ze v mladosti pochodoval so zdvihnutou pravicou v nacistickej uniforme...
na predchadzajucom ani na sucasnom papezovi sa mi ale najme nepaci to, ze sa obaja podielali na utajovani pedofilnych nechutnosti vo vlastnych radoch, miesto toho aby ich potrestali prikladom, to tajili a doslova podporovali, pretoze vinnici vacsinou potrestani vobec neboli...
veriacim má prísť ich "vodca", tak nech sa s ním stretnú - je mi jasné že pre mnoho veriacich to bude veľký zážitok. takže ak to x ľudí spraví šťastnými tak prečo nie... a pokiaľ tu bude fakt raz za desať rokov a nepríde sem každý víkend tak je to OK.
kto to platí mi je u prdele - veď kto platil príchod dalajlámu, čínsku delegáciu s ich fingovaným fanklubom alebo Ficov výlet za Kaddáfím?
skôr sa však obávam či to nebude sprevádzané nejakými pokusmi o rozširovanie vplyvu resp. stabilizovanie pozície kresťanstva na Slovensku.
kto to platí mi je u prdele - veď kto platil príchod dalajlámu, čínsku delegáciu s ich fingovaným fanklubom alebo Ficov výlet za Kaddáfím?
skôr sa však obávam či to nebude sprevádzané nejakými pokusmi o rozširovanie vplyvu resp. stabilizovanie pozície kresťanstva na Slovensku.
Ja si nemyslím že návšteva je nejaká katastrofa pre všetkých okrem veriacich. Aj keď ohľadom nákladov by sa dalo diskutovať že kto by ich mal platiť... či štát alebo cirkev. Keď už sme pri pápežovi tak ešte mám v pamäti návštevu "lietajúceho pápeža" J.P. v Banskej Bystrici. Neviem prečo ale predchádzajúci pápež mi bol oveľa sympatickejší ako terajší.
-
halabaster
Darca
Riesit navstevu stylom aky tu predvadza ephramko je proste nonsens.
ephramko tvoje vykonstruovane zavery su proste hovadina. Vies holy ko*ot, kolko bude papezova navsteva stat a kde bude byvat. Ved sa este ani nevie kedy na tu navstevu pride!
To co vyvestis v nejakych guliach tu prosim ta neprezentuj ako fakt.
Ze papez pride na Slovensko na navstevu povazujem za udalost, teda s nou suhlasim. Kedze prichadza na pozvanie vlady, neviem preco by mali platit jeho navstevu len katolici. Placete na nespravnom hrobe. Treba sa postazovat u vlady, ze chce "rozhadzovat" peniaze na nejakeho papeza.
Ak by sem prisiel na pozvanie katolickej cirkvi, tak nech sa paci, nech jeho navstevu hradi katolicka cirkev a jej veriaci.
ephramko tvoje vykonstruovane zavery su proste hovadina. Vies holy ko*ot, kolko bude papezova navsteva stat a kde bude byvat. Ved sa este ani nevie kedy na tu navstevu pride!
Ze papez pride na Slovensko na navstevu povazujem za udalost, teda s nou suhlasim. Kedze prichadza na pozvanie vlady, neviem preco by mali platit jeho navstevu len katolici. Placete na nespravnom hrobe. Treba sa postazovat u vlady, ze chce "rozhadzovat" peniaze na nejakeho papeza.
Ak by sem prisiel na pozvanie katolickej cirkvi, tak nech sa paci, nech jeho navstevu hradi katolicka cirkev a jej veriaci.
-
javatar
Hardcore addict
To nie je fakt. Ani ty nevies ci boh existuje alebo nie. Beriem ze si to tak mozno nemyslel a len si prezentoval svoj nazor zo svojej strany no v odcitovanej forme urazlivy je. A bodka.hughito napísal:Toto nie je žiadna urážka, ale fakt. To, že tu tehla alebo kto napíše, že on zažíva boha dennodenne - ok, ale podľa mňa len v jeho mozgu.
No a k papezovi:
Osobne si myslim ze cast nakladov by mala znasat aj cirkev. Lenze kedze je stale u nas naviazana na stat tak je to stale zo statneho rozpoctu. Sucasny papez je (vraj) vacsi intelektual ako predosly, nakolko nemam precitanu ani jednu encykliku tak to porovnat neviem.
-
halabaster
Darca
Nestraste tu stale s tymi peniazmi. Predpokladajme, ze navsteva papeza u nas bude zabezpecena podobne ako ked bol na navsteve v Ceskej republike. Tam to zaplatili stat, cirkev, veriaci, a mesta a papez spal na vatikanskom velvyslanectve.
Nieco ine tvrdi ale v svoje kampani hughito:seth82 napísal:kathleen: Áno, vďaka ESĽP tam zostanú (resp. môžu zostať)...veď ja som tam netvrdil nič iné
Toto mi fakticky nesedelo.Keď Európsky súd pre ľudské práva v Štrasburgu označil umiestňovanie krížov v školách v Taliansku za porušenie práva rodičov vychovávať deti podľa vlastného presvedčenia
hughito
Tvoj zaujaty (neobjektivny) postoj voci cirkvi a viere sa totiz odzrkadil na tom clanku, ktory si spoluvytvaral. To je vysvetlenim pre zavadazjuce informacie, ktore obsahuje.
-
halabaster
Darca
Presne tak kathleen. hughito sa ale uz vlastne davno diskvalifikoval z nabozenskych tem, nakolko mu ide cely cas len o provokaciu.