Plný disk po update windowsu xp na SP3

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
kamikazee54
Novice
Novice

Plný disk po update windowsu xp na SP3

Príspevok od používateľa kamikazee54 »

Zdravím :smt017

Včera som updatol Windows XP z verzie SP2 na SP3.No po inštalácii a následnom reštarte miesto 2,5GB voľného miesta na disku C tam bolo ledva 870MB.Spustil som CCleaner a nehal som vymazať internetovú históriu no tam bolo ledva 200MB.Potom prišli dôležíte Updaty-1.vlna 40 update prešla v pohode.Ráno som zistil že disk je plný a keď sa spustil niaký čistič disku zbadal som že na disku C mám 7,717,000KB zabratých niakými starými súbormi systému windows.Dal som mazať no musel som ísť do školy a tak som to vypol a nehal som ho s 250MB voľného miesta.Teraz keď som spustil počítač tak sa mi sice spustil ale nemohol som zaškrtavať a vyčistil iba 105MB.Prosím o niaký program ktorím budem môcť si disk riadne prečistiť,alebo ako spustím ten čistič alebo cestu ako to z disku vymažem manualne.

Diki
Denco
King
King
Používateľov profilový obrázok

Re: Plný disk po update windowsu xp na SP3

Príspevok od používateľa Denco »

Prvou chybou je, že si necháš disk prísť do takého stavu, že máš na systémovej partícii voľné 2.5 GB. Nie je sa čomu čudovať, Service Pack určite zaberá nejaké to miesto na disku.
Ja osobne si myslím, že takto zaplnený systémový disk poriadne prečistíš iba formátom a preinštalovaním systému. Inak akú kapacitu má tá partícia, na ktorej máš Windows?
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

použi ccleaner a vymaž temp a veci čo ostali po update, bude to tak 500MB ale aj tak je to málo
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa jarda.j »

Nedal si kapacitu HDD. Azda by si mal zvážiť iný /sú aj 2 TB/, alebo ďalší, na dáta.
vikko78
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa vikko78 »

skus si vypnúť obnovu systému. resp. pozri ako ju máš nastavenú. kolko gb ti má brať..
kamikazee54
Novice
Novice

Príspevok od používateľa kamikazee54 »

skus si vypnúť obnovu systému. resp. pozri ako ju máš nastavenú. kolko gb ti má brať..
Takže obnova systému je na obidvoch HDD vypnutá
použi ccleaner a vymaž temp a veci čo ostali po update, bude to tak 500MB ale aj tak je to málo
Aj toto som urobil
Prvou chybou je, že si necháš disk prísť do takého stavu, že máš na systémovej partícii voľné 2.5 GB. Nie je sa čomu čudovať, Service Pack určite zaberá nejaké to miesto na disku.
Ja osobne si myslím, že takto zaplnený systémový disk poriadne prečistíš iba formátom a preinštalovaním systému. Inak akú kapacitu má tá
SP3 mi písalo že má iba 314 MB tak ja že to sa zmesti v pohode.Problémy nastali po 40 systémových automatic updates.Veľkosť disku C na ktorom mám Windows nainštalovaný je 29,2GB , a D na ktoré si ukladám data a mám tam dokumenty je 119,7GB.
Ešte ja som písal že keď sa mi pustil ten sprievodca čistením disku tak mám na C 7GB zaprataných starými súbormi Windowsu.Ako ich odtiaľ odstránim alebo mám si nechať naplniť disk a keď sa mi spustí potom to odstrániť?

//autoeditácia príspevku (09 Apr 2011, 9:49)
Ďakujem za rady.Už som to sám našiel.Náhodou som išiel spustiť kalkulačku,pozerám,niako veľa priečinkov reku čo je v nich a tam to bolo.Čistením uvoľním 7 092 587KB miesta. 8)

A čo je to vlastne Komprimovanie starých súborov?
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa jarda.j »

Aj tak by som zvážil pomer velikosti partícií C/D. Dokumenty by som pozálohoval na DVD a zmenil pomer C/D a prospech C. Zjavne Ti nestačí HDD 160 GB.
Napísať odpoveď