Siet na vacsiu vzdialenost
-
Chalesnik
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Siet na vacsiu vzdialenost
zdravim chcel by som potiahnut siet asi tak cca.70 m... chcem sa spytat ci by ste to riesili radsej kablom alebo wifi ?... bude to od cinzaku po cinzak medzi nimi je akurat jeden strom nic viac... a chcem sa spytat este ze ak by sa to riesilo wifi co by vsetko na to bolo treba na to aby to malo slusnu rychlost .... dakujem
-
G0lDiER_
King
Re: Siet na vacsiu vzdialenost
rozhodne wifi - napriklad nanostation, ked bude priama viditelnost tak nebude co riesit.
-
Chalesnik
Medium Professional
no lenze problem je v tom ze neviem ake zariadenia na to treba jasne ze nieaky vysielac a prijmac signalu len podla akych kriterii to vybrat a co by bolo najlepsie ... ?
ja by som dal kabel
-
Chalesnik
Medium Professional
no lenze neviem ci len tak mozem tahat kade tade kabel a ako to bude z rusenim ?
Azda máš na mysli zo strany providera? Alebo zo strany povolovateľa nadzemných vedení? Alebo akého rušenia? Tiaže kábla na cca 70 metrov? Námrazy? Sediacich holubov? Povetrnostných vplyvov vrátane bleskov?
-
Chalesnik
Medium Professional
provider s tým nič nemá ja si chcem robiť len sieť povedzme na ftp... skor by bol problém s otatnými vecami .....no pozeral som a tie nanostation sú na oveľa väčšiu vzdialenosť ako ja potrebujem takže by som to zbytočne predražil nieaky silnejší wifi ap by mi to nezvládol poprípade neni dáky zosilňovač signálu
N5 je 5GHz technologia, zariadenie je velmi kvalitne, doladeny firmware, stabilita, cena nie je najhorsia. Najdes aj mensie a lacnejsie, tusim Nanostation Loco je jednym z nich.
-
Chalesnik
Medium Professional
a este nevies poradit nieaky obchod slovensky de sa to da kupit ?
a ked to kupim tak nic viac k tomu netreba hej ?
-
G0lDiER_
King
kdekolvek, aj na alze napr. nanostation si poradi samozrejme aj s vacsou dialkou, ale obycajny domaci router si asi neporadi ani s tymi 70 metrami.
no asi najpraktickejsie vyde wifi ale ak chces nizsiu latenciu a vyssiu rychlost a mas moznost kadial tahat kabel tak by som skor kabel. nejaky tieneny by mal na 70m fungovat v pohode. dokonca by som sa nebal ani optiky, uz aj ta sa da zohnat za rovnaku cenu ako tienena krutena dvojlinka len treba dokupit na konce media konvertory za priblizne 60€ spolu. akurat by si mal jeden problem a to ten ze by si kabel musel dopredu presne odmerat a nechat si spravit koncovky (a tie ti spravia zadarmo ked kupis 70m kabla
)
//autoeditácia príspevku (07 Apr 2011, 22:20)maju to tam lacnejsie, postovne kurierom na slovensko 8€, a v pripade reklamacie mozes reklamovat osobne alebo poslat balikom do bratislavy.
inak upozornim ta ze firmware v zariadeniach ubiquiti nema ziadnu podporu ipv6
ale radia nemaju zle
//autoeditácia príspevku (07 Apr 2011, 22:20)
ja by som skor kupil uChalesnik napísal:a este nevies poradit nieaky obchod slovensky de sa to da kupit ?
Kód: Vybrať všetko
http://www.i4wifi.czinak upozornim ta ze firmware v zariadeniach ubiquiti nema ziadnu podporu ipv6
Predsa len by bolo dobré písať o veci. Takže aká je tá "tienená dvojlinka" pre sieť? Veď ide o 8 žilový kábel level 5 s konektormi RJ 45.
Zabudni na telefón, a ani to netreba tieniť.
alafangla napísal:... skor kabel. nejaky tieneny by mal na 70m fungovat v pohode. dokonca by som sa nebal ani optiky, uz aj ta sa da zohnat za rovnaku cenu ako tienena dvojlinka...
ja som o telefonnom kabli nic nehovoril
vies vobec ako sa skratkou oznacuje tieneny sietovy kabel?
poradim ti:
pouziva sa pren skratka STP (je ich aj viac podla toho ake je tienenie (folia, sietka...))
a keby si si aj skusil najst co to znamena tak to
STP znamena "shielded twisted pair"
a skus si napisat do slovnika co znamena to "twisted pair"
hauk
//autoeditácia príspevku (08 Apr 2011, 18:26)
az teraz som si vsimol, ak si narazal na to, ze mala byt tienena krutena dvojlinka nie "tienena dvojlinka"
//autoeditácia príspevku (08 Apr 2011, 18:30)
a ked ma uz chytas za slovicka tak:
elektricke vlastnosti sietoveho kabla sa neoznacuju v leveloch ale kategoriach
cize cat5 a nie level 5
poradim ti:
pouziva sa pren skratka STP (je ich aj viac podla toho ake je tienenie (folia, sietka...))
a keby si si aj skusil najst co to znamena tak to
STP znamena "shielded twisted pair"
a skus si napisat do slovnika co znamena to "twisted pair"
hauk
//autoeditácia príspevku (08 Apr 2011, 18:26)
az teraz som si vsimol, ak si narazal na to, ze mala byt tienena krutena dvojlinka nie "tienena dvojlinka"
//autoeditácia príspevku (08 Apr 2011, 18:30)
a ked ma uz chytas za slovicka tak:
elektricke vlastnosti sietoveho kabla sa neoznacuju v leveloch ale kategoriach
cize cat5 a nie level 5
Nieviem, prečo Ťa to stále trápi, a už tri opravy...
Každý sa pomýli, a ja to tak neberiem. Proste si omylom hovoril o tienenej dvojlinke. No a čo? Stáva sa, a neide o život.
Použi aj Google, a je to. Aj tu, nie?
Samozrejme robievam siete.
http://www.seznamzbozi.cz/sitove-kabely/20560146/
Použi aj Google, a je to. Aj tu, nie?
http://www.seznamzbozi.cz/sitove-kabely/20560146/
no tak chlapi. ešte sa nám tu posekáte "jak ženský s motyčkama na mezi". jardo má na mysli to isté. level (úroveň) = detto ako cat (kategória). len sa vyjadril trocha netradične.
No veď ma spoznáš, nie? Som srandista, a ten pojem je bežný. Na nete to zistí. A je mi to jedno. Ide o riešenie kábla vzduchom na cca 70 metrov, čo už nieje sranda. Je tam veľa vplyvov. Písal som o niektorých. Máš K+
70m balasuje tak trocha na hrane ...
Prenos by to malo zvládnúť. Ide o mechanické problémy. Ako je trebárs váha kábla /prohnutie/, klimatické podmienky /námraza, blesk, teplota/, užívatelia z ríše živočišnej /vtáci - holub.../, a aj nežičliví susedia /zhodenie metlou, bonz.../
váha - samozrejme počítam s tým, že by ho ovinul okolo nosného oceľového lanka.
blesk v okolí, zmeny teplôt, fauna, to sa dá riešiť položením do zeme v ochrannej trubke.
len tých 70m nám tam koliduje. fakt na hrane ...
blesk v okolí, zmeny teplôt, fauna, to sa dá riešiť položením do zeme v ochrannej trubke.
len tých 70m nám tam koliduje. fakt na hrane ...
Sranda, my sme asi tí, ktorí majú snahu to vyriešiť.
Takže v zemi - už teraz máš pochybnosti ku dľžke. A tých 70 metrov je vzduchom, takže z ktorého patra pod zem a na ktoré na druhom paneláku, plus vzdialenosť od počítačov, takže sme rázom na cca 100 metroch.
A to nehovorím o nákladoch na výkop, trubku, položenie, zasypanie... číry blábol, ako obísť providera. Lebo keby mali net, tak idú netom, nie?
A vieš, že provider na to príde, nie? Takže ešte aj súd a mastná pokuta, nie?
Takže v zemi - už teraz máš pochybnosti ku dľžke. A tých 70 metrov je vzduchom, takže z ktorého patra pod zem a na ktoré na druhom paneláku, plus vzdialenosť od počítačov, takže sme rázom na cca 100 metroch.