Samovolne sa vypina NB
Samovolne sa vypina NB
Zdravim, vedel by mi niekto poradit vcera vecer sa mi sam od seba vypol NB 3x nevypol sa standardne ale proste ako keby som vytiahol kabel( HP Pavilion Dv-6 1260ec, Win. 7 32bit) bol napojeny iba na sieti baterka bola von, ked mi to spravilo prvy krat tak teplota procesora bola 60° co si myslim ze neje vela no pri druhom a tretom raze bola teplota okolo 55° takze prehrievanim to myslim nebude uz som ho ja povysaval no prachu tam bolo minimum a zatial ide v pohode, nebol ani nijak pretazeny bol som len na nete, alebo som mal pustene nieco cez bsplayer... nemoze to byt co ja viem nejaky virus alebo co ? opplati sa mi preinstalovat kvoli tomu windows ? nemoze to byt tym ze bo dlho zapnuty ? cca 10 hodin s nejakymi prestavkami. Take nieco sa mi stalo prvy krat. Dik za rady
-
Chalesnik
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Re: Samovolne sa vypina NB
ked to robi bez baterky skus premerat adapter ci neni zly ci to tam nekolise
to bude niekde v kábli alebo možno trochu poškodený konektor. Bez baterky mu stačí že sa na moment preruší prívod a je v ....
Skús si vložiť baterku či to bude robiť. Ak áno tak aspoň vieš že problém je v PC a nie v prívode.
Skús si vložiť baterku či to bude robiť. Ak áno tak aspoň vieš že problém je v PC a nie v prívode.
Prevádzka NB bez baterky je hazard. Nechápem zmysel. To akože ja by som teraz odpojil UPS... ochrana dát je to najcennejšie, nie? Bez baterky porucha v elektrike pri zápise skántri HDD, a neide iba o cenu HDD /samozrejme záruka na neodborné užívanie NB nebude uplatnená/, ale záchrana dát občas prevýši aj cenu NB. 
zmysel ? vidim ho asi v tom ze sa menej prehrieva a baterka mi sluzi aj po roku a pol stale dobre ked potrebujem surne niekde NB vziat kde nemozem pripojit na siet.. kamarati tak maju v nb baterku vkuse aj sietovi kabel p necelom roku im bez siete vydrzi CCA 10 minut. A co sa tyka reklamacie to sa nebojim s HP servisom som max spokojny ten nb bol 2x na reklamacii a vymeli aj to co nemuseli. a stalo sa mi to za rok a pol prvy krat take nieco. a udaje na HDD mi chybat nebudu kedze ich mam aj v PC to je jedno... no a k teme chcem povedat ze od rana mam NB zapnuty klasicky ako doteraz cisto na sietovom kably a uz sa problem nevyskytuje nechapem vobec v com mohol byt problem asi bol dlho zapnuty alebo neviem
Životnosť AKU je aj tak obmedzená, a chybou je trvalé pripojenie na sieť.
Prehrievanie sa dá riešiť chladiacou podložkou.
NB ako trvale zapnutý PC nebýva optimálne riešenie.
Prehrievanie sa dá riešiť chladiacou podložkou.
NB ako trvale zapnutý PC nebýva optimálne riešenie.
-
Chalesnik
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
ja si tiez vyberam baterku niekde som pocul, cital ze to pomaha a z vlastnej skusenosti musim povedat ze urcite mne vydrzi baterka okolo 3-4 hodin kamarat co ma ten isty typ ntb mu vydrzi asi pol hodinu pri tej istej prevadzke
mas pravdu take keci ze baterka ma aj tak obmedzenu zivotnost ale preco si ju nepredlzit ked je to mozne ? je to kazdeho vec no podla mna to je lepsie aj co sa tyka teploty nb a zivotnosti baterky a to ze mi vypne NB 5x do roka tym ze vypne prud alebo je s nim nejaka chyba tak si myslim ze to NB nedodrbe. moj nazor