Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera
Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera
U nás sú odbory dosť smiešne, hlavne to prepojenie so SMERom. Neviem, kedy sa zobudíme z tej letargie.
Pozitívnym príkladom sú len šičky z Hencoviec.
Pozitívnym príkladom sú len šičky z Hencoviec.
no ved toto. v statnom rozpocte mozu byt miliardy, ale ked sa "rozdaju" medzi ludi, nic sa tym neriesi. preto treba ludi povzbudzovat "zdola", aby mali nadej na spravodlivost a upevnovat ich v myslienke, ze maju svoju prirodzenu dostojnost (danu od Boha) a nemusia stale len ohybat chrbat. a treba to opakovat tak dlho, kym sa ludia a teda aj odbory nezobudia.
Kathleen:
V prípade zdravotníctva by možné zmeny boli. Aj keď nájsť pre nich peniaze je tiež úloha nie ľahká, hlavne keď majú ísť zo štátnej pokladnice
. V ČR zdravotníci doslova aj predložili plán skade tie peniaze zobrať a ako tú situáciu riešiť.
Ale vo veľa podnikoch to tak proste nefunguje, radový zamestnanec je ľahko nahraditeľný a nájsť si dôvod prečo má byť vyhodený je na slovensku úloha ľahká. A aj keby sa chcel brániť tak na to nemá peniaze... a čo ak by to došlo na súd a ak by prehral... ešte by skončil aj s rodinou v exekučnom konaní.
To je ten problém slovenska, že tí ľudia aj majú možnosť sa postaviť a brániť ale často si tú možnosť dovoliť nemôžu alebo sa boja že im bude rodina hladovať.
V prípade zdravotníctva by možné zmeny boli. Aj keď nájsť pre nich peniaze je tiež úloha nie ľahká, hlavne keď majú ísť zo štátnej pokladnice
Ale vo veľa podnikoch to tak proste nefunguje, radový zamestnanec je ľahko nahraditeľný a nájsť si dôvod prečo má byť vyhodený je na slovensku úloha ľahká. A aj keby sa chcel brániť tak na to nemá peniaze... a čo ak by to došlo na súd a ak by prehral... ešte by skončil aj s rodinou v exekučnom konaní.
To je ten problém slovenska, že tí ľudia aj majú možnosť sa postaviť a brániť ale často si tú možnosť dovoliť nemôžu alebo sa boja že im bude rodina hladovať.
klasicky scenar. ja by som tym ludom precitala:
Ludia uz v minulosti, alebo proste inde na svete dokazali zit v OVELA tazsich a horsich podmienkach. My mame europsky luxus 21. storocia, tak sa vsetci idu rozklepat, ze nebudu mat na novy iPhone a podobne kraviny. Keby si zoradili priority a stali si za nimi, dalo by sa s vecami pohnut. A osobne poznam ludi, ktori su ochotni ist do krajnosti aj trpiet, ked treba. Ale nato treba presvedcenie a podporu komunity.
Mt 6, 25-30Preto vám hovorím: Nebuďte ustarostení o svoj život, čo budete jesť, ani o svoje telo, čím sa zaodejete. Či život nie je viac ako jedlo a telo viac ako odev? Pozrite sa na nebeské vtáky: nesejú, ani nežnú, ani do stodôl nezhromažďujú, a váš nebeský Otec ich živí. Nie ste vy oveľa viac ako ony? A kto z vás si môže starosťami pridať čo len lakeť k svojmu životu? A čo sa tak staráte o svoj odev? Pozrite sa na poľné ľalie, ako rastú: nepracujú, nepradú; a hovorím vám, že ani Šalamún v celej svojej sláve nebol oblečený tak ako jediná z nich. Keď teda Boh takto oblieka poľnú bylinu, ktorá dnes je tu a zajtra ju hodia do pece, o čo skôr vás, vy maloverní?!
Ludia uz v minulosti, alebo proste inde na svete dokazali zit v OVELA tazsich a horsich podmienkach. My mame europsky luxus 21. storocia, tak sa vsetci idu rozklepat, ze nebudu mat na novy iPhone a podobne kraviny. Keby si zoradili priority a stali si za nimi, dalo by sa s vecami pohnut. A osobne poznam ludi, ktori su ochotni ist do krajnosti aj trpiet, ked treba. Ale nato treba presvedcenie a podporu komunity.
argumentovat Matusom mi pride dost pritiahnute za vlasy...
ked bude pracovat v tovarni za pasom hlava rodiny - jediny zivitel, manzelka nezamestnana, doma 3 deti a okolo 20% nezamestnanost, urcite bude vyskakovat...
ludia by ta poslali do prdele :facepalm:
ked bude pracovat v tovarni za pasom hlava rodiny - jediny zivitel, manzelka nezamestnana, doma 3 deti a okolo 20% nezamestnanost, urcite bude vyskakovat...
ludia by ta poslali do prdele :facepalm:
Oni by možno zniesli že budú trpieť, ale keď ide o to že nebude mať čo dieťa do úst.... príde sociálka a vezme ti ho. Proste realita je iná.
Ďalší článok k téme sčítania, resp. k otázke č. 23. Zdá sa, že sa minimálne podarilo otvoriť diskusiu na túto tému.
http://plus7dni.pluska.sk/plus7dni/zauj ... eciek.html
http://plus7dni.pluska.sk/plus7dni/zauj ... eciek.html
tak ma napadlo, co vravi momentalne vasa cirkev na mimomanzelsky sex, resp. na sex pred svadbou ? uz to podla cirkvi nie je hriech, za ktory sa budete smazit v pekle ?
-
tehla
Tak čo ephramko, ešte predchiľou si sa tu velice rozdrapoval, aky som ja srac bez chrbtovej kosti a ako nizko som klesol, lebo som ti nedal žiadne študie a teraz ked tu su, mlčiš jak hrob a obraciaš temu, že sa podľa tvojho dementneho pohľadu "za predmanželsky sex budeme smažiť"?
Očakávam ospravedlnenie za tie slova, inak si pomyslim, že chrbtovu kosť nemaš ty.
Očakávam ospravedlnenie za tie slova, inak si pomyslim, že chrbtovu kosť nemaš ty.
ah sorry tehla, nevsimol som si, ze si tu postoval nejake studie, predoslu stranu som necital...
1/Franklin Kameny - rad by som videl cele interview, kde nieco take povedal...jedna veta vytrhnuta z kontextu ma absolutne netrapi a hlavne nie z komentaru, ktory zacina ze "umyselne manipuloval americkou psychiatrickou asociaciou"...z celeho komentaru je jasne, ze to nepisal niekto kto ma homosexualov v oblube...
to ako ludia vedia prekrutit jednu vetu vytrhnutu z kontextu do absolutne ineho vyznamu vsetci pozname, ked sa nam nahodou do ruk dostane nejaky bulvarny platok...
okrem toho na internete koluje viacero podobnych clankov, ktore umyselne siria homofobne skupiny...napr. Manifest Gay-revolucionára od Michaela Swifta...ktory je napisany velmi tvrdym stylom, je to cele ironia a sarkazmus a homofobne skupiny zmazali pasaze z toho clanku, podla ktorych citatelovi dojde, ze je to ironia a siria to po nete v takejto forme ako ukazku zvrhlosti gay aktivistov...co je jasne loz...
2/tvoje studie...jasne som ti povedal, aby si tu tie studie dal aj s publikaciou a autorom a rokom, kde a kedy boli publikovane...neviem ake mas vzdelanie, ale ja keby som si do prace dal ako zdroj mojich tvrdeni nejaku stranku, kde moze hocikto napisat hocico (napr. wikipedia) tak automaticky letim z toho predmetu tak, ze by sa za mnou zaprasilo...
ked uz citujes nejaky pochybny zdroj, preco ho necitujes cely a umyselne vynechavas pasaze ???
za dalsie, tvoje studie zistili 16% a 28% pedofilov s homosexualnymi sklonmi...to znamena ze 84% a 72% pedofilov z tejto skupiny muselo byt heterosexualne orientovanych...neviem co si mal z matematiky, ale mne sa zda 16% menej ako 84%...takze to nekoresponduje s tvojim tvrdenim, ze by homosexualne orientovanych pedofilov bolo viac ako tych heterosexualne...
___________________________________________________________________________________________________________________________________
za dalsie...
http://www.cestapanujiciho.cz/odpovedi/ ... ky_sex.php
http://www.gotquestions.org/Slovencina/ ... y-sex.html
myslim, ze ten odkaz jasne hovori, ze predmanzelsky sex je rovnaky hriech ako cudzolozstvo...takze ano, budete sa zan smazit v pekle...sa tam spolu potom stretneme, mili krestania...
___________________________________________________________________________________________________________________________________
za dalsie, cirkev by si mala velmi prisne kontrolovat akych ludi prijima do svojich radov...
1/Franklin Kameny - rad by som videl cele interview, kde nieco take povedal...jedna veta vytrhnuta z kontextu ma absolutne netrapi a hlavne nie z komentaru, ktory zacina ze "umyselne manipuloval americkou psychiatrickou asociaciou"...z celeho komentaru je jasne, ze to nepisal niekto kto ma homosexualov v oblube...
to ako ludia vedia prekrutit jednu vetu vytrhnutu z kontextu do absolutne ineho vyznamu vsetci pozname, ked sa nam nahodou do ruk dostane nejaky bulvarny platok...
okrem toho na internete koluje viacero podobnych clankov, ktore umyselne siria homofobne skupiny...napr. Manifest Gay-revolucionára od Michaela Swifta...ktory je napisany velmi tvrdym stylom, je to cele ironia a sarkazmus a homofobne skupiny zmazali pasaze z toho clanku, podla ktorych citatelovi dojde, ze je to ironia a siria to po nete v takejto forme ako ukazku zvrhlosti gay aktivistov...co je jasne loz...
2/tvoje studie...jasne som ti povedal, aby si tu tie studie dal aj s publikaciou a autorom a rokom, kde a kedy boli publikovane...neviem ake mas vzdelanie, ale ja keby som si do prace dal ako zdroj mojich tvrdeni nejaku stranku, kde moze hocikto napisat hocico (napr. wikipedia) tak automaticky letim z toho predmetu tak, ze by sa za mnou zaprasilo...
ked uz citujes nejaky pochybny zdroj, preco ho necitujes cely a umyselne vynechavas pasaze ???
tento velmi podstatny fakt si vynechal...v preklade, ziskane cisla pochadzaju iba z delikventneho prostredia...tak isto niektore cisla inych podobnych studii boli ziskane iba na vzorkach psychiatrickych pacientov...a myslim, ze vazni alebo psychiatricki pacienti v ziadnom pripade nie su reprezentativna vzorka populacie, cize vysledky su minimalne pritiahnute za vlasy...V žádném z obou souborů však nebyli zastoupeni nedelikventní pedofilové a homosexuálové.
za dalsie, tvoje studie zistili 16% a 28% pedofilov s homosexualnymi sklonmi...to znamena ze 84% a 72% pedofilov z tejto skupiny muselo byt heterosexualne orientovanych...neviem co si mal z matematiky, ale mne sa zda 16% menej ako 84%...takze to nekoresponduje s tvojim tvrdenim, ze by homosexualne orientovanych pedofilov bolo viac ako tych heterosexualne...
za dalsie...
http://www.cestapanujiciho.cz/odpovedi/ ... ky_sex.php
http://www.gotquestions.org/Slovencina/ ... y-sex.html
myslim, ze ten odkaz jasne hovori, ze predmanzelsky sex je rovnaky hriech ako cudzolozstvo...takze ano, budete sa zan smazit v pekle...sa tam spolu potom stretneme, mili krestania...
cize spravny postup vatikanu bol taky ako bol? zatajovanie, klamstva, platenie milionovych odskodnych obetiam za mlcanlivost, banalizovanie problemu a krytie tych pedofilnych knazov ??? ...dlhe roky trvalo pokial vobec vysoke vedenie cirkvi zacalo ten problem pomenuvat na verejnosti...to je podla teba spravne riesenie? co robili do vtedy ??? ...ked to bolo iba zlyhanie jednotlivcov, preco sa okamzite vedenie cirkvi nedistancovalo od danych pripadov a prikladne ich nepotrestalo ??? miesto toho robili presny opak...SRneC napísal:Ty si neskutocny drbo proste, ty si myslis ze keby RKC potrestala nejako vyznamne medialne, prisne a razne tychto par pedofilov tak co. ZVYSNYM "LATENTNYM" PEDOFILOM ZMIZNU VADY V MOZGU, KTORE ICH K TOMU DISPONUJU A ZAZRACNE ZO DNA NA DEN PRESTANU MAT TUTO ZVRATENU UCHYLKU KVOLI OPATRENIAM KTORE MU BUDU HROZIT?
toto nema s cirkvou absolutne nic, ide len len a len o jednotlivca a tak ako tu pedofili boli na svete tak aj vzdy budu a nemozu za to aj ked by som vsetkych za tieto ciny vykuchal hrdzavou dykou.
za dalsie, cirkev by si mala velmi prisne kontrolovat akych ludi prijima do svojich radov...
Ako skontrolujes cloveka ci je pedofil? das pred neho male dieta a odsavackou slin a porovnas objemy? Kamarat horsie veci sa zajatovali a aj zatajuju a myslim si, ze medializovanie a exemplarne tresty su dost na hlavu, akurat poburuju veriacich a ateistov este viac. A naco? Pedofili su urcite vyhodeni z cirkvi a kazdy takyto prehresok je skoro na 100% rieseny exkomunikaciou. To ze o tom nevies alebo mi sem das nieco z noveho casu nic neznamena. Neboj sa do chodu Vatikanu sa nesnaz vidiet, nevies o tom vacsi prd ako hocikto z ulice
cize podla teba by sa to malo riesit pekne potichucku, aby sa nikto nic nedozvedel...aby obraz o ludoch v cirkvi zostal taky neposkvrneny ako obrazok panenky Marie..
exkomunikacia? knaz, ktory znasilnuje deti by mal ist na dlhe a dlhe roky do vazenia...tam by ho spoluvazni odmenili za tie nechutnosti co robil detom...az tak, ze by si prial aby to vazenie skoncilo a mohol ist za svoje hriechy trpiet do pekla...
utajovanie, zakryvanie, popieranie a klamanie len podpori dalsich pedofilov k takemuto nechutnemu spravaniu...keby cirkev jednala razne a rychlo, verim ze by si vela pedofilov 2krat rozmyslelo ci take nieco budu detom robit alebo nie...
//autoeditácia príspevku (11 Apr 2011, 2:09)
co vravite na vcerajsi brutalny zasah ceskej policie proti bohosluzbe...resp. ludom, ktori sa pokojne modlili a dalsim, ktori prisli protestovat proti neonacistom...
policia ich rozohnala tazkoodencami z toho dovodu, ze trasa neonacistickeho pochodou bola ohlasena vopred a oficialne povolena, kdezto zablokovanie tejto trasy veriacimi alebo neveriacimi, kazdopadne ludmi, ktori dosli protestovat proti neonacistom bolo nelegalne a teda ich policia silou rozohnala, aj ked boli absolutne pokojni a na nikoho neutocili...
http://www.ct24.cz/regionalni/120709-pr ... avy-rozum/
http://www.romea.cz/index.php?id=detail ... =2007_9672
http://www.ceskenoviny.cz/domov/zpravy/ ... cii/621766
utajovanie, zakryvanie, popieranie a klamanie len podpori dalsich pedofilov k takemuto nechutnemu spravaniu...keby cirkev jednala razne a rychlo, verim ze by si vela pedofilov 2krat rozmyslelo ci take nieco budu detom robit alebo nie...
//autoeditácia príspevku (11 Apr 2011, 2:09)
co vravite na vcerajsi brutalny zasah ceskej policie proti bohosluzbe...resp. ludom, ktori sa pokojne modlili a dalsim, ktori prisli protestovat proti neonacistom...
policia ich rozohnala tazkoodencami z toho dovodu, ze trasa neonacistickeho pochodou bola ohlasena vopred a oficialne povolena, kdezto zablokovanie tejto trasy veriacimi alebo neveriacimi, kazdopadne ludmi, ktori dosli protestovat proti neonacistom bolo nelegalne a teda ich policia silou rozohnala, aj ked boli absolutne pokojni a na nikoho neutocili...
http://www.ct24.cz/regionalni/120709-pr ... avy-rozum/
http://www.romea.cz/index.php?id=detail ... =2007_9672
http://www.ceskenoviny.cz/domov/zpravy/ ... cii/621766
-
javatar
Hardcore addict
ja by som sa skor spytal ako sa spravali neonacisti? a vobec to ceske zakony umoznuju propagaciu hnuti porusujucich ludske prava?
jedna vec je ista - chcelo to odvahu, ist na nackovsky pochod prostestovat proti nackom...
neviem dostatok podrobonosti tak sa nevyjadrim ci to bola blba provokoacia alebo opravneny protest.... lebo v tom prvom pripade bol zasah opravneny (aj ked mozno neprimerane hruby) v tom druhom nie
jedna vec je ista - chcelo to odvahu, ist na nackovsky pochod prostestovat proti nackom...
neviem dostatok podrobonosti tak sa nevyjadrim ci to bola blba provokoacia alebo opravneny protest.... lebo v tom prvom pripade bol zasah opravneny (aj ked mozno neprimerane hruby) v tom druhom nie
-
tehla
Takže ťa netrapi „jedna veta vytrhnuta z kontextu“, ktora sa tyka obhajoby zoofilie, „pokial to zvieratam nevadi“.ephramko napísal:1/Franklin Kameny - rad by som videl cele interview, kde nieco take povedal...jedna veta vytrhnuta z kontextu ma absolutne netrapi a hlavne nie z komentaru, ktory zacina ze "umyselne manipuloval americkou psychiatrickou asociaciou".
Neviem, čo si mal z matematiky ty milý ephramko, ale zabudol si do svojho prikladu zahrnuť pomer homosexualov v celej spoločnosti – ich je pod 4%. Potom je zaujimave, že v tej väznici medzi uväznenými pedofilmi bolo 28 % homosexuálov. Takže tvoja argumentácia na velmi primitivnej urovniephramko napísal:a dalsie, tvoje studie zistili 16% a 28% pedofilov s homosexualnymi sklonmi...to znamena ze 84% a 72% pedofilov z tejto skupiny muselo byt heterosexualne orientovanych...neviem co si mal z matematiky, ale mne sa zda 16% menej ako 84%...takze to nekoresponduje s tvojim tvrdenim, ze by homosexualne orientovanych pedofilov bolo viac ako tych heterosexualne...
V každom prípade nevyjadril si sa ani ku nasledujúcej štúdii, (ktorú si asi tiež nechtiac prehliadol):
//autoeditácia príspevku (11 Apr 2011, 16:31)Doteraz najväčšou a nezávislou v oblasti zneužívania detí kňazmi je štúdia John Jay College of Criminal Justice zo City University of New York. Ide o najuznávanejšiu akademickú inštitúciu v USA v oblasti kriminológie.
. Ako hovorí Massimo Introvigne, štatistiky hovoria i ďalšie fakty, ktoré nie sú politicky korektné, no treba ich povedať. Až 80 percent tých, ktorí sa dopustili pedofílie sú homosexuálne prípady. Teda dospelý muž, ktorý zneužíva dieťa mužského pohlavia. 90 percent odsúdených kňazov bolo tých, ktorí mali homosexuálne sklony.
V celych USA je za pedofíliu v RKC odsúdený 1 prípad ročne atd...
Expert: Počty prípadov zneužívania kňazmi mizivé
Berlín, 7.2.2010 (kath.net/KNA) 013 350 – Počty prípadov zneužívania detí kňazmi, ktoré uverejnil „Spiegel“, sú podľa názoru kriminálneho psychológa Hansa-Ludwiga Kröbera dôkazom, že sexuálne zneužívanie duchovných a laikov Cirkvi je oveľa zriedkavejšie, ako u ostatných dospelých mužov. Pre Katolícku spravodajskú agentúru (KNA) Kröber v soboru povedal, že počty uverejnené v „Spiegli“ jasne ukazujú, že duchovný život, akým kňazi žijú, ich do veľkej miery chráni od toho, aby sa stali sa páchateľmi trestných činov.
Kröber pôsobí ako profesor súdnej psychológie na „Berliner Charite“ a je spoluvydavateľom štandardného diela „Príručka súdnej psychiatrie“.
Muži, ktorí nežijú v celibáte, podľa Kröbera sa stávajú páchateľmi zneužívania s 36-krát väčšou pravdepodobnosťou ako katolícki kňazi. Od roku 1995 sa v Nemecku vyskytlo 210 000 políciou registrovaných prípadov zneužívania detí. V porovnaní s tým je anketou zistený počet prípadov 94 podozrivých v rámci katolíckej cirkvi, uverejnený v „Spiegli“, mizivo nízky.
„Je tu nebezpečenstvo, že katolícka cirkev v Nemecku, podobne ako pred niekoľkými rokmi v USA, upadne do akéhosi ´zúrivého sebabičovania´ a zo strachu pred novým bezprávím na prípadných obetiach bude prijímať všetky obvinenia bez ich vyšetrenia. Ale aj údajné obete musia akceptovať, že ich obžaloby sa vyšetria,“ povedal Kröber.
presne tak, jedna veta vytrhnuta z kontextu ma absolutne netrapi...z tvojich pochybnych zdrojov sem aj tak nebudes schopny dat kompletne interview, kde odznela aj ta veta...
4% ?
a to si odkial nabral...pokial viem, tak v niektorych krajinach oficialne studie tvrdia, ze tam homosexualita neexistuje...ine vyskumy ukazuju okolo 10%, dokonca aj viac...nikto nedokaze presne urcit kolko je v nasej spolocnosti homosexualov a heterosexualov, pretoze presnu pricinu nepozname a vsetky cisla su ziskane iba pomocou dotaznikou, cize bud sa ten clovek prizna alebo sa neprizna...
ja viem, ze ludia ako ty maju velku zalubu v pochybne ziskanych cislach, ktore vraj maju nieco dokazovat...najlepsie je, ked su tie cisla uvadzane este bez autora a bez publikacie, kde boli uverejnene a kde sa musi vysvetlit aj cela metodologia (cize ako tie cisla dostali)...pripadne ludia ako ty maju zalubu v portaloch, kde sa pod clanky radsej pre istotu nikto nepodpise....
(btw. ked uz sa ohanas tymi 4%...to cislo bolo ziskane podla studie A.Kinsey (1948-1953), myslim ze je ohromny uspech, ze az 4% ludi sa v tej dobe dokazali priznat k tomu, ze su homosexuali...v tej dobe bola homosexualita trestna este aj vo vacsine zapadnych krajin...okrem toho v tej istej studii, sa viac ako 12% muzov priznalo, ze malo sex s rovnakym pohlavym za posledny rok, 37% malo homosexualnu skusenost aspon raz a 46% sexualne reagovalo na obe pohlavia aspon raz za zivot)
treba to ale uviest na pravu mieru, homosexualov v spolocnosti sa vyskytuje (podla roznych studii) od 0% po 12%+...okrem toho zabudas na to, ze nie je len cierna a biela a existuju aj bisexuali, ktorych pocet si netrufa urcit hadam nikto...
tvrdil si tu, ze existuju mnohe studie, ktore dokazuju spojitost medzi homosexualitou a pedofiliou...mas pravdu, existuju, ale tie iste studie zaroven dokazuju, ze presne rovnaku spojitost ma aj heterosexualita a pedofilia...cize v konecnom dosledku je pedofilia samostatnym fenomenom, ktory sa nijak neviaze na akukolvek sexualnu orientaciu...
hodil si tu dve studie...podla jednej bolo 16% a v druhej 28% pedofilov homosexualne orientovanych...z toho mi jasne vychadza, ze ten "zbytok" su heterosexualni pedofilovia a tych je ovela viac ako tych homosexualnych...okrem toho tie cisla boli ziskane na vzorne vaznov...pripadne ine studie su ziskane na vzorke psychiatrickych pacientov, jasne som napisal, ze tieto skupiny su velmi daleko od realneho stavu v spolocnosti...
si zober, ze by som isiel teraz na kliniku do pezinku, najdem tam 15% schizofrenikov, 10% ludi s poruchami prijmu potravy a 45% ludi s tazkou zavislostou na alkohole a teraz si z toho spravim studiu a budem tie cisla uplatnovat na normalnu populaciu ? cize v nasej populacii je 15% schizofrenikov, 45% tazko zavislych alkoholikov a podobne ???? tu mas nazorne vysvetlene ako velmi zavadzajuce su akekolvek studie ziskane iba na vzorne vaznov alebo pacientov...
no a to, ze vacsina knazov z RKC znasilnuje chlapcov ? na tom je nieco prekvapujuce? a koho maju asi tak znasilnit, ked maju k dispozicii iba ministrantov, cize samych chlapcov...
a je absolutne jedno, ci sa stali tisicky pripadov pedofilnych knazov alebo "len" desiatky...to nic nemeni na fakte, ze to boli knazi, zneuzili doveru rodicov a ublizili mnohym detom, a nic to nemeni na fakte, ze cirkev nejednala razne, nesla prikladom...miesto toho sa to snazila ututlat, zatajit, potajomky platit odskodne za mlcanie a ze sa nieco take deje priznala az po dlhych rokoch od prvych pripadov...takto by sa seriozna institucia, ktora kaze ludom co je spravne a co nie, podla mna rozhodne spravat nemala...
4% ?
ja viem, ze ludia ako ty maju velku zalubu v pochybne ziskanych cislach, ktore vraj maju nieco dokazovat...najlepsie je, ked su tie cisla uvadzane este bez autora a bez publikacie, kde boli uverejnene a kde sa musi vysvetlit aj cela metodologia (cize ako tie cisla dostali)...pripadne ludia ako ty maju zalubu v portaloch, kde sa pod clanky radsej pre istotu nikto nepodpise....
(btw. ked uz sa ohanas tymi 4%...to cislo bolo ziskane podla studie A.Kinsey (1948-1953), myslim ze je ohromny uspech, ze az 4% ludi sa v tej dobe dokazali priznat k tomu, ze su homosexuali...v tej dobe bola homosexualita trestna este aj vo vacsine zapadnych krajin...okrem toho v tej istej studii, sa viac ako 12% muzov priznalo, ze malo sex s rovnakym pohlavym za posledny rok, 37% malo homosexualnu skusenost aspon raz a 46% sexualne reagovalo na obe pohlavia aspon raz za zivot)
treba to ale uviest na pravu mieru, homosexualov v spolocnosti sa vyskytuje (podla roznych studii) od 0% po 12%+...okrem toho zabudas na to, ze nie je len cierna a biela a existuju aj bisexuali, ktorych pocet si netrufa urcit hadam nikto...
tvrdil si tu, ze existuju mnohe studie, ktore dokazuju spojitost medzi homosexualitou a pedofiliou...mas pravdu, existuju, ale tie iste studie zaroven dokazuju, ze presne rovnaku spojitost ma aj heterosexualita a pedofilia...cize v konecnom dosledku je pedofilia samostatnym fenomenom, ktory sa nijak neviaze na akukolvek sexualnu orientaciu...
hodil si tu dve studie...podla jednej bolo 16% a v druhej 28% pedofilov homosexualne orientovanych...z toho mi jasne vychadza, ze ten "zbytok" su heterosexualni pedofilovia a tych je ovela viac ako tych homosexualnych...okrem toho tie cisla boli ziskane na vzorne vaznov...pripadne ine studie su ziskane na vzorke psychiatrickych pacientov, jasne som napisal, ze tieto skupiny su velmi daleko od realneho stavu v spolocnosti...
si zober, ze by som isiel teraz na kliniku do pezinku, najdem tam 15% schizofrenikov, 10% ludi s poruchami prijmu potravy a 45% ludi s tazkou zavislostou na alkohole a teraz si z toho spravim studiu a budem tie cisla uplatnovat na normalnu populaciu ? cize v nasej populacii je 15% schizofrenikov, 45% tazko zavislych alkoholikov a podobne ???? tu mas nazorne vysvetlene ako velmi zavadzajuce su akekolvek studie ziskane iba na vzorne vaznov alebo pacientov...
no a to, ze vacsina knazov z RKC znasilnuje chlapcov ? na tom je nieco prekvapujuce? a koho maju asi tak znasilnit, ked maju k dispozicii iba ministrantov, cize samych chlapcov...
a je absolutne jedno, ci sa stali tisicky pripadov pedofilnych knazov alebo "len" desiatky...to nic nemeni na fakte, ze to boli knazi, zneuzili doveru rodicov a ublizili mnohym detom, a nic to nemeni na fakte, ze cirkev nejednala razne, nesla prikladom...miesto toho sa to snazila ututlat, zatajit, potajomky platit odskodne za mlcanie a ze sa nieco take deje priznala az po dlhych rokoch od prvych pripadov...takto by sa seriozna institucia, ktora kaze ludom co je spravne a co nie, podla mna rozhodne spravat nemala...
K tomu zásahu: Za prvé - pochod bol nahlásený, riadne, hento nahlásené nebolo, čiže je to jasné. Áno, je to istým spôsobom zvrátené, ale je to tak.
Antifašistické demonštrácie sa takto rozháňajú bežne a nerobí sa okolo toho také haló, ak už ide o farárov, haló sa robí.
Za druhé však oceňujem aktivitu tých veriacich, proste
. Vôbec prvýkrát, čo takéto niečo vidím, že by sa takto zaangažovali proti náckom aj tieto vrstvy ľudí. Ale aspoň ľudia vidia, čo sú zač takí policajti - obyčajný nástroj moci, ktorí spravia všetko, čo je im nakázané - nech už ide o akékoľvek morálne zlo.
V občiansky aktívnych krajinách by sa takýto pochod náckov zrušil ešte skôr, ako by sa začal.
Antifašistické demonštrácie sa takto rozháňajú bežne a nerobí sa okolo toho také haló, ak už ide o farárov, haló sa robí.
Za druhé však oceňujem aktivitu tých veriacich, proste
V občiansky aktívnych krajinách by sa takýto pochod náckov zrušil ešte skôr, ako by sa začal.
ja len dufam, ze policia rovnako aktivne ako zrusila tuto demonstraciu veriacich a ochranila oficialne nahlasene zhromazdenie neonacistov...tak rovnako aktivne nasa policia rozozenie nepovolene zhromazdenie neonacistov na duhovom pochode tento rok...
No teoreticky by mali. 
Krátke video o nebezpečenstve náboženského fanatizmu na pondelňajší večer:
Krátke video o nebezpečenstve náboženského fanatizmu na pondelňajší večer:
-
javatar
Hardcore addict
hmm... preco ho nenechal odpovedat na otazku, ze ak kazdy den moze prist koniec sveta neodstranuje to motivaciu sa lepsit? (IMHO vobec nie ale tak odpovedat ho nenechal)
ale zamyslel som sa preco bolo (je) nabozentsvo (udajne - uz som tu vysvetloval preco s tym nesuhlasim) povodca vela vojen a ateizmus (udajne) nie... a prisiel som na velmi lahku odpoved - ateistov nikdy nebolo v danej oblasti kde niekto chcel vladnut dostatocne mnozstvo na zacatie vojny (mozme polemizovat
budem len rad)
a to ze ateizmus sa neda zneuzit na vojnu - citujem z videa "aby ludstvo prezilo, nabozenstvo musi vymriet" - to vobec nie je poburovanie ateistov proti teistom... jedna vec je neverit, druha nenavidiet nabozenstvo (aj ked sa nevylucuju)... a nenavist akehokolvek druhu dobra nie je...
tot moje myslienky
vyvarovat sa pls flamom a nebrat to agresivne (len komentujem)
ale zamyslel som sa preco bolo (je) nabozentsvo (udajne - uz som tu vysvetloval preco s tym nesuhlasim) povodca vela vojen a ateizmus (udajne) nie... a prisiel som na velmi lahku odpoved - ateistov nikdy nebolo v danej oblasti kde niekto chcel vladnut dostatocne mnozstvo na zacatie vojny (mozme polemizovat
a to ze ateizmus sa neda zneuzit na vojnu - citujem z videa "aby ludstvo prezilo, nabozenstvo musi vymriet" - to vobec nie je poburovanie ateistov proti teistom... jedna vec je neverit, druha nenavidiet nabozenstvo (aj ked sa nevylucuju)... a nenavist akehokolvek druhu dobra nie je...
tot moje myslienky
Spýtaj sa Mahera.preco ho nenechal odpovedat na otazku
Treba pochopiť, že toto je len zostrih, ktorý musí vyzerať efektívne a trochu aj zapadnúť do nejakého očakávaného výsledku. To nepopieram, ale to, že náboženský fanatizmus a iracionalizmus je prítomný (a bol pôvodcom mnohých vojen a potencionálne nebezpečie je i dnes), je fakt.