Romovia na Slovensku

Diskusie na politické témy...
Scorpion90
King
King
Používateľov profilový obrázok

Re: Romovia na Slovensku

Príspevok od používateľa Scorpion90 »

Kym budu mat dlhodobo nezamestnani volebne pravo, nic sa robit nebude. Pritom teoreticky riesenia nie su az take zlozite. Len to chce politicku volu. A ta nebude, pokial aj cigan bude moct volit. Navyse by to bol zasah do zakladnych ludskych prav co je nepripustne. Je to taky kruh, z ktoreho niet vychodiska. Pisal som to tu uz davnejsie. Teoreticky tento problem riesitelny je, prakticky nie.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

tu nejde o to, ze maju volebne pravo...na Slovensku ide o to, ze 60% ludi nejde volit, lebo do parlamentu kandiduju stale tie iste spiny, ktore nas okradaju...potom to tak aj vyzera, chces ist volit...nemas koho, tak potom nejdes volit a v parlamente budu zase sediet ti isti...zacarovany kruh...

ja som tiez zastaval nazor, ze dlhodobo dobrovolne nezamestnanym a ludom na dochodku, treba zobrat volebne pravo...pretoze taki ludia by uz podla mna nemali rozhodovat o smerovani tejto krajiny, kedze do nej nic nedavaju...okrem toho su to lahko ovplyvnitelne skupiny populistickymi slubmi...
dalsiou skupinou, ktora by nemala mat pravo volit su ludia, ktori pracuju pre stat...

od tohto nazoru som ale ustupil, lebo je nedemokraticky...absolutne by totiz stacilo, keby k volbam islo tych 60% znechutenych ludi, ktori u nas volit nechodia...
to sa ale v politike musi objavit niekto, kto ma aj chrbtovu kost, aj rozum a aj vie recnit...a tiez by Slovaci museli volit podla rozumu a nie podla predsudkov, zoberte si take KDH...kradnu, klamu a to sa hraju na slusnych panbičkarov, hlavna vec ze Durkovsky nechal Bratislavu v strasnych dlhoch, a nech urobia cokolvek tak maju stalu volicsku zakladnu...takto to na Slovensku nikdy nikam nedotiahneme, ked budu volit ludia podla toho kto je ten clovek, miesto toho aby volili podla toho aky je ten clovek a co urobil a robi pre ludi...

alebo by som presadil zakon, ze by proste v parlamente zostali prazdne kresla...keby bola volebna ucast 40%, tak by 60% kresiel zostalo prazdnych...a okrem toho by som chvalil zakon, ze pokial by bola volebna ucast mensia ako 50%, tak by dalsie 3roky bola uradnicka profesionalna vlada...ziadni politici...
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Na Slovensku určite bolo voliť viac, ako 40 percent ľudí, presnejšie minulý rok sa to pohybovalo od 54 do 62 percent podľa krajov, takže nepreháňaj. Za druhé - už roky tu boli iné vlády a ešte ani jedna sa o to poriadne nezaujímala, takže voľbami to určite nie je, je to tým, že Slováci iba hundrú v krčmách a v realite s ovisnutými ušami makajú ďalej, pričom v politických spektrách jedna strana fanúšikov drbe na druhú, namiesto spolupráce a napríklad aj u nás potrebnej defenestrácie.

Zobratie volebného práva nič nerieši, pretože si myslím, že z cigánov volí fakt mizivé percento, aj napriek tomu, že ich verbujú hocičím, ich účasť je biedna, viď príklad v Žehre, kde bolo voliť iba 20 percent a z toho drvivá väčšina bielych. Plus treba brať do úvahy aj to, že aké percento cigánov sú vlastne deti pod 18 rokov, povedal by som že minimálne dve tretiny. Takže to mi je jedno, či majú volebné právo, alebo nemajú.

Tu ide o to, aby cigáni a hlavne politici, ktorých sme volili (nech už je to kur*a ktokoľvek) pochopili jednu podstatnú vec - MY sme tí, ktorí platia nie len cigánov, ale aj samotných politikov a celý štát. Všetko to funguje z NAŠICH daní a preto ak politici, ktorí nás akože majú reprezentovať, rozhodnú, že asociáli budú dostávať jedno teplé jedno denne a k tomu dve eurá na ruku, tak do toho nemajú čo asociáli kibicovať, sťažovať sa, alebo hocičo a už vôbec nie kadejakí odkundesi z Budapešti, ĽPR a AI. Pretože sme to MY, kto je vládnuca vrstva, je väčšinová demokracia, ak sa im nepáči, môžu si nájsť krajinu, kde sa budú mať lepšie.

Takže IMHO
- priorita číslo jedna - ukázať a informovať verejnosť, že ak verejnosť (i.e. produktívna väčšina akceptujúca pravidlá spoločnosti) bude súhlasiť s akýmkoľvek obmedzením pre asociálov, tí to musia akceptovať. Ak nebudú, verejnosť použije svoje právo a použije dostupné donucovacie prostriedky.
- priorita číslo dva - obmedziť dávky tým, ktorí nechcú pracovať a hlavne ich nastaviť tak, aby neboli výhodnejšie ako práca.
- priorita číslo tri - vzdelávať starších cigánov o tom, že pokiaľ sa nebudú starať o svoje deti poriadne a nebudú im dávať poriadnu výchovu, dopadnú ich decká na jednom teplom jedle denne a dvoma eurami na ruku po celý život.
- priorita číslo štyri - môj príspevok z predchádzajúcej strany ohľadom vzdelávania a segregácie.

Howgh.
anderson
Expert
Expert

Príspevok od používateľa anderson »

seth ty si len naivny poloidiot :)

niezeby ti za tieto tvoje populisticke reci o Ciganoch netlieskala vacsina.

ale fakt to svedci, ze ostatni ziju tiez v nejakom vlastnom svete a nie v tomto nasom, ak ti veria, ze by armada trebars v tom 2004, ak by Cigani napadli sethovo mesto, zacala do nich strielat
max. obusky a slzny plyn.

do davov vlastnych ludi sa v europe nestrielalo 70 rokov, ani komunisti v 89 sa to neodvazili, u nas naposledy asi v Cernovej.

menej filmov pozeraj. preber sa a uvedom si kde zijes, aj ked k tomu by si tiez musel dostat obuskom do hlavy, inak naivny aj umries.
qwerty-xyz

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

SETH :? nebude sa strielat, armadne zlozky NIC neurobia, spamataj sa, ked boli vedene zasahy ako ich opisujes do kolkych ciganov sa strelilo s ostrym? .... :wink: no daj to cislo, ked sa nula vobec povazuje za cislo . . .
ked sa to zacne, armada strielat nebude, ako tu kolega napisal, uz dlhe roky sa nestrielalo . . .
radsej sa bude riesit problem, vrazd, rabovania, znasilnovania, ako to ze armada NATO (ktora sme) strielala "nevinnu" mensinu, nebud blazon, ...... :wink: toto si nikto na triko nevezme....
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

A to sa musí hneď strieľať ? Polícia dokáže zvládnuť aj iné rozzúrené davy a bez streľby. Naozaj nepozeraj toľko akčných filmov.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

anderson: Na tvoju prvú vetu ti odpoviem iba internetovým slangom NO U.

Moje reči sú asi tak populistické, ako boli populistiké reči Solidarnosći v Poľsku v 80tych rokoch minulého storočia. Hádam som niekde napísal, že armáda začne strieľať ostrými nábojmi po cigánoch a že nastane masaker? Prosím ťa, anderson, "do not understand me so fast" a hlavne, prestaň mi pripisovať autorstvo niečoho, čo som nikde nenapísal a ani to nenaznačuj. Nie som sprostý a žiaden masaker som nikde nenaznačoval.

O histórii asi toho veľa nevieš, stačí si spomenúť na rok 1956 v Maďarsku (55 rokov dozadu) a násilie v roku 1989 (kde znovu pripomínam, že ja som o strieľaní do cigánov nepísal nič, to sú len tvoje haluze), to len tak medzi rečou.

Ja sa nemusím preberať, ja viem, kde žijem - asi 2000km od Slovenska. Ešte niečo?

qwerty-xyz - ďalší, čo nevie čítať? Kdeže som písal, že sa bude strieľať? Písal som, že dôjde k použitiu armádnych zložiek, to je pre vás dvoch synonymom slova "strieľať"?

Prestaňte trepať hovadiny, na takýchto stratégiach konštrukcie sa diskusia furt zapletie kamsi inam. Takže skúste diskutovať o tom, čo som napísal a nie o tom, čo som nenapísal. A NEPOZERAJTE OBAJA TOĽKO AKČNÝCH FILMOV. Nie sme v Amerike. Vďaka.
qwerty-xyz

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

:lol: proste hughito, ....

rozureny dav v ulicke sa rozprasi v plyne,.... v ulickach? a v dedine? a v inych "priestoroch" ??? ti cigani budu piati vykradat obchod uz vidim ako kvoli nim pride cele komando, ktore mozno bude treba niekde uplne inde, ....
anderson
Expert
Expert

Dneska 14:21
seth82 napísal: Ver tomu, že ak by sa na mesto cigáni fakt vyrútili, vojaci a policajti by streľbu spustili.
Tie tvoje diskusie, ze nataras blbosti na 10 stran a potom popieras co si nataral, alebo zacnes vykrucat ako si to myslel a aby sa 10 stran vysvetlovalo ako si to myslel.

Alebo mozno si ani sam nepamatas, co nataras, pri tom mnozstve prispevkov, ale este skor, ty nevies slovensky a kopec pojmov si si zadefinoval po svojom:)

To sa vyriesi lepsie, ked tu prestanes denne pisat strany a strany o nicom.

Mimochodom, keby velka cast Slovakov nema podobne rasisticke nazory, stacilo by teba a podobnych za rozostvavanie rasovej neznasanlivosti zavriet. A mozno by vam stacila pokuta.
hughito
Redeemer
Redeemer

qwerty: Proste zbytočne maľuješ čerta na stenu. Takýto stav už raz nastal a vyriešil sa, dokonca aj bez masakrov.

Ak by cigáni opäť mali náladu na rabovačku, zasiahlo by sa. Ty tu predostieraš úplne apokalyptické scenáre.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Kokos, tak to je už na diagnózu. To akože majú spustiť streľbu s ostrými, áno? To si akože vydedukoval z môjho príspevku, lebo ti to tak sedí? Samozrejme, anderson, máš pravdu. Slovenčinu ovládam minimálne tak dobre ako ty (a ak mám byť detailista, tak čo je to "dneska"? Chceš tu zaplietať grammar nazi style? Ja kľudne môžem... ), už tu vyťahuješ totálne hlúposti, zvykol som si z iných tém. Rasistické názory? No LOL. A čože bolo na mojich príspevkoch rasistické? Daj, nech sa pobavím.

A tvoje odporúčanie na to, koľko tu mám prispievať, si strč vieš kam. Kľudne na mňa skús pokutu, som zvedavý, ako by si ju doložil, čím by si ju podporil a kto by mi tú pokutu dal :) Ale pri tvojej predstave o našej legislatíve je celkom ľahké pochopiť takéto derivácie, no...
anderson
Expert
Expert

seth
14:21: Ver tomu, že ak by sa na mesto cigáni fakt vyrútili, vojaci a policajti by streľbu spustili.
22:06: Kdeže som písal, že sa bude strieľať? Písal som, že dôjde k použitiu armádnych zložiek, to je pre vás dvoch synonymom slova "strieľať"?

odpal...
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Takže sa hráš na slovíčka? V tom istom príspevku reagujem na teba, špecifikujem a ty mi sem prilepíš niečo, lebo som nezopakoval to, čo je uvedené už v prvej reakcii na teba? To akože považuješ za argument? Presne, ako som písal hneď v úvode, vďaka takým jedincom, ako si ty, sa diskusie dostávajú do absolútnych sračiek. Uži si to.

//Ináč páči sa mi, že na tú Slovenčinu už nereaguješ a to isté aj v prípade streľby v Európe, selektívne reakcie sú pre tvoj druh typické.
anderson
Expert
Expert

seth, ja sa tiez mozem pomylit a zabudnut, co som povedal, aj ja som len clovek

Ty sa hras vo vsetkych temach na neomylneho, ci ide o Boha, nabozenstvo, sudny system alebo riesenie ciganskej otazky.

Preco ti je tak tazko uznat vlastny omyl alebo ludsku obmedzenost ?

//autoeditácia príspevku (09 Apr 2011, 23:44)
// dneska som napisal schvalne a pri tych 70 rokoch nie je velmi dolezite, ci sa v Madarsku strielalo pred 55
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

LOL. Ja sa dokážem mýliť na hocičom, X krát som to na tomto fóre priznal a nemal som problém ospravedlniť sa, nech už išlo o hociktorého užívateľa. Ibaže ty svojím príspevkom sám sebe akože virtuálne dokazuješ, že si mal vlastne pravdu a vraj ja sa mám ospravedlniť. Nie, anderson, na tieto veci ti môžu skočiť iní, ale nie ja.

Takže ty si "dneska" napísal schválne a pri 70 rokoch nie je dôležité, že sa strieľalo pred 55...Ešteže si iba človek...
anderson
Expert
Expert

seth, neslovickarime, pravdu mam, a v akejkolvek diskusii s tebou som vzdy mal

ospravedlnujem sa len za sposoby
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

LOL,to mi je len suverénne tvrdenie. A ja ti napíšem iba - pravdu si ani raz v žiadnej diskusii na tomto fóre nemal. Spokojný?

A ešte k tomu rasizmu - žijem v pekne multikultúrnej krajine, takže rasista určite nie som. Mám dooosť veľký počet priateľov z iných kultúr a rás, vrátane Afriky, Bruneja a podobne. Firma, v ktorej pracujem, je tiež plná rôznych ľudí a to isté platí aj o škole. Slovíčko "rasista" je ale v poslednej dobe moderným spôsobom, ako niekoho zaškatuľkovať a ukončiť diskusiu, pretože nie sú argumenty. Takže toto je dôkaz, že pravdu nemáš :)

//autoeditácia príspevku (12 Apr 2011, 17:16)
//Tamtadadáááááááá. Konečne to niekto napísal na rovinu. Som zvedavý, či to niekto plánuje aj zmeniť. http://korzar.sme.sk/c/5847356/paradox- ... tnany.html
hughito
Redeemer
Redeemer

Takýto stav je neprípustný a musí sa zmeniť.

Ani sa nemôžeme čudovať tým cigánom, že to využívajú. Proste to treba useknúť a zariadiť tak, aby to nebolo výhodné (mať 6 deciek a nepracovať).
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

http://korzar.sme.sk/c/5849034/odmenu-3 ... ratit.html LOL, tak predsa len nejaké náznaky spravodlivosti na tom našom Slovensku...
Napísať odpoveď