PC a IP telefóny na 1 switch???

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
Yokozuna404
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

PC a IP telefóny na 1 switch???

Príspevok od používateľa Yokozuna404 »

Cauko, mam taky problem, robim rocnikovu pracu a mam vyuzit IP telefony ku niektorym PC. Akoze som kupil 48 portovy switch a 24 portov je pre PC a 12 pre IP telefony(ostatok je pre server a pristup na internet, teda backbone). Akurat som sa dozvedel, ze IP telefony a PC nemozu byt zapojene do 1 switchu. Je to pravda? Pocul som ze na to potrebujem dalsi switch a "predneho" este dajake zariadenie(neviem nazov), a az potom do routeru, teda akokeby som robil 2 od seba oddelene siete. Nevie dakto, ako sa to teda robi????

DIKI MOC!!! 8)

//autoeditácia príspevku (09 Apr 2011, 18:50)
resp. dal by sa tento obrazok prestavat tak, aby namiesto toho telefonu bol switch(24/48portov) a nan dane telefony a ako sa vola to zariadenie?? http://sk.wikipedia.org/wiki/S%C3%BAbor ... ypical.gif
johny29
Medium Star
Medium Star

Re: PC a IP telefóny na 1 switch???

Príspevok od používateľa johny29 »

kedysi to tak bolo ze siet pre data/hlas/video
teraz je to vsetko v jednom, ale switch ti musi podporovat voip, spravis 2 vlan
viac sa docitas tu
http://www.cisco.com/en/US/products/hw/ ... 2cdb.shtml
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa STomko »

johny29 ti uz viacmenej poradil (aspon ta usmernil).
Switch s minimalne 2 VLANami... jedna pre voice, druha pre PC.
Samozrjeme, aby fungovali telefony, potrebujes mat callmanager. Nan sa telefony pripajaju, bez neho su len "sprosty kus hardwaru"
Yokozuna404
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Yokozuna404 »

Alebo takto som sa rozhodol, ze IP telefonia bude na samostatnom switche-i teda bude fyzicky oddelená od dátovej siete, bude to teda úplne iná siet, v takom prípade čo...... :smt017

//autoeditácia príspevku (09 Apr 2011, 22:28)
este takto: v tom dokumente je pripojenie cez 100mbit switch integrovaný v telefone, toto ja som nechcel vyuzit, lebo 1000mbit/s mus mat PC, takze preto som sa rozhodol pre samostatnu VoIp siet. Pocul som ze na ten switch kde su IPtelefony je treba umiestnit dajake zariadenie....
Napísať odpoveď