Stavebná firma BRASTAVNZ - skúsenosti

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Adulko1
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Stavebná firma BRASTAVNZ - skúsenosti

Príspevok od používateľa Adulko1 »

Caute, chcel by som vas poprosit, ci nemate nieltp skusinosti s touto firmou z Novych Zamkov. Vedeli by mi vraj postavit dom za cenu cca. 70 000 eur a taky isty dom na kluc na inej stranke stoji cca 3 500 000 sk. Ale od tejto firmy co nam ponuka stavbu so strechou a dokoncovacie prace je to celkom lakava cena. Len som cital niekde diskusiu, ze im trva dlho - aj rok kym dostavaju dom a strechu stale nemali napriek tomu. Co je na tom pravda? Dakujem za info.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Re: Stavebná firma BRASTAVNZ - skúsenosti

Príspevok od používateľa hojko »

Myslim si, ze si sprosty, ako by ti nestacilo vsetko to co sa popisalo v tejto teme: http://www.hojko.com/co-vsetko-treba-pr ... 56626.html

Co vlastne cakas, ze najdes firmu, ktora ti to slubi postavit za 50 tisic eur??? Vsak si ju najdi, len potom neplac, ked to vyjde 2x tolko. Ludia ti chceli pomoct, ale ty si aj tak tocis to svoje a nedas si poradit.
Adulko1
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Hojko, ocakaval by som od admina trosku slusnejsieho vyjadrovania. To iste si mozem mysliet teraz ja o tebe. Ide o to, ze VIEM, ze tato tema existuje, len ide o to, ze o TEJTO jednej firme nie je NIC pisane! Chcel by som info od ludi, ktori mozno tu na fore maju s nimi skusenosti. Nejedna sa mi o tu temu ako zacat stavat dom, ale o to, co je to za firmu ako samostatnu temu! Takze ked by si bol taky, tak temu aspon zlucis, ked uz ti to vadi.

Dalsia vec zle si pochopil, ide mi o to, ze ja nemam cas stavat dom, kvoli praci. Z toho logicky vyplyva, ze chcem firmu, ktora ma rozumne ceny ... A tu firmu pouzijem iba na hrube prace, ostatne dotukavacky si dorobim sam. Takze cena by bola adekvatna, ked najdem firmu, ktora ma uz mnou kupeny material. 50 000 eur si trosku prehnal, nikde som take nic nepisal, tak mi nevsuvaj slova, ktore nie su mnou napisane.

Edit: dokonca som zaregistrovany na niektorych tych strankach co mi ti ludia napisali, takze toto neriesme.
propernex
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa propernex »

o tej firme neviem nič, len jedna pripomienka Len som cital niekde diskusiu, ze im trva dlho - aj rok kym dostavaju dom a strechu stale nemali napriek tomu. Toto všetko je vec zmluvy, termíny, pokuty a podobne má byť všetko v zmluve takže vyhovárať sa na to, že im to dlho trvá keď možno podľa zmluvy majú ešte rok času je typu jedna babka povedala
Trussardi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Trussardi »

nic v zlom ale tolko stoja byty. za 70 000 to co musi byt za dom ala unimobunka :D
ako vazne normalne domy novostavby idu od 150 000 hore
Adulko1
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Ano, ja som tiez cital, ze im to trva dlho a dokonca nevedia strechu dostavat po roku ... Este mi aj pisal, ze maju skvele referencie a vsetko na cas zvladaju. Videl som ako pises domy za 150 000 Eur, ale tak su aj na kluc za 70 -80 000 Eur a su celkom slusne. Lenze, ked je to cez take kvalitne firmy za taku cenu je to mensi dom. Lepsie je to zasa tak, ze ked si clovek kupi sam material - presne vypocitany a da dom postavit mensej firme, ak teda nema k dispozicii znamych, ci rodinu.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

V tejto teme si dostal po prstoch, vybral si si zrejme najlacnejsiu firmu co si nasiel, no realita je uplne ina: http://www.hojko.com/katalog-rodinnych- ... 55345.html

A dovolim si povedat, ze rovnako tomu bude aj v tomto pripade a kedze stale pises len o stavbe na kluc, tak urcite pojde do katalogoveho projektu, ktory ako je spomenute uz v tej teme, tak neobsahuje pripojenie na IS a pod. Okrem toho zdoraznim to co bolo napisane v tej teme, ceny vystavby domu podla katalogu su orientacne, maju nedokonaly projekt a 100 percent stavieb je drahsich ako je cena v katalogu. Tebou kupeny material je urcite drahsi ako ho vie kupit firma, ktora aktivne funguje na trhu uz par rokov, pretoze sa tam pohybuju velke zlavy na tovar pre stalych odberatelov vo vacsom mnozstve...

Ak chces konkretnu firmu z juhu, tak moje odporucanie davam pre tuto firmu: http://www.htbau-slovakia.sk/ Otazne je, ako sa postavia k cloveku, ktory chce postavit dom a nema o tom ani paru. Odporucanie davam nie podla referencii z internetu, ale podla osobnej skusenosti. A byt na tvojom mieste, tak stavbu tvojho domu zver radsej niekomu, kto sa vyzna a nespekuluje, ci to je zena, rodicia, svokrovci, zaplateny pracovnik...
chrobak
Star
Star

Príspevok od používateľa chrobak »

hojko napísal:Myslim si, ze si sprosty, ako by ti nestacilo vsetko to co sa popisalo v tejto teme: http://www.hojko.com/co-vsetko-treba-pr ... 56626.html

Co vlastne cakas, ze najdes firmu, ktora ti to slubi postavit za 50 tisic eur??? Vsak si ju najdi, len potom neplac, ked to vyjde 2x tolko. Ludia ti chceli pomoct, ale ty si aj tak tocis to svoje a nedas si poradit.
ale hojko je tiez len clovek, mozes byt rad ze neprispel geňky s tym ze si dement :lol:

ale k veci, tazko najdes niekoho na fore kto by mal s urcitou firmou skusenosti, tiez nemozes vediet kto sa za nickom skryva. Dookola tocis o tom ako im stavba dlho trva ale ako uz bolo spomenute vsetko je to o zmluvach. A co sa tyka stavby tak by som to zveril do ruk architektovi, alebo niekomu inemu.

Na materialy neusetris pretoze oni platia o dost menej za material. Jedine ze by si si ho doviezol z polska
Adulko1
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Hojko jedna vec je, ze si myslis, ze ja neviem, ze projektove typy domov su len orientacne? Ceny su tak urobene, aby zahrnali priblizne minimum ceny stavby, aby to vyzeralo. A ked je dom uz nastaveny na kluc, tak ten interier aj tak vyzera. Daju ti len to najlacnejsie a najnekvalitnejsie co je, aby usetrili. Nejde o to, ci ma niekto paru o tom ako sa stavia dom - nemusi byt kazdy robotnik ... Ide o to, aby clovek dokazal zohnat dobru kvalitnu firmu, s ktorou ma uz niekto iny skusenosti a ma vyborne referencie z reality, z praxe, nie len niekde dohodene na nete. Dalsia vec je, ze s firmami sa da dohodnut, aby ten projektovy vzor sa dal navrhnut do sumy, ktoru si predstavujem. Cize ja nepisem, ze chcem presne katalogovy dom. Tu stranku som hojlo uz nasiel, len zial cela stranka je vo faze propravovania, vsade kde kliknem. Ale ked mas s nou skusenosti, tak ti verim, ze je dobra. Ja len rozmyslam o tom, ze ten material zohnat co najlacnejsie, viem ze firma ma kvantitativne zlavy. Ale aj firma si musi dat nieco vzdy na vrch ... Stacilo by mi, aby ˇi postavili hrubu uzavretu stavbu.

Chrobak: ak tamten nejaky genky by prisiel s takouto "skvelou" hlaskou, tak je To jasny priklad ako sa nevie vyjadrit k teme a sam je to co by podla teba pisal. Jasne, ze si na to zozeniem architekta, projekt si predsa sam nebudem robit dam. ;) praveze neviem, kto sa za nickom skryva, preto sa pytam vas, co tu firmu pripadne poznaju. Vsetko je v zmluvach a oni podla ludi tam maju napisane terminy, ktore firma ne dodrzuje. Ako si moze firma ist proti sebe, ked uz nieco garantuje podpisom a peciatkou. Ide potom proti sebe. A ak by sa v tom clovek viacej vrtal, tak je to v zmluve, da sa to sudne napadnut. A mi nehovorte, ze ked su podpisy a nic ine skryte v zmluve nie je, ze dotycny to nevyhra.
Napísať odpoveď