problem s vybreom grafickej karty

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
Altair40
Novice
Novice

problem s vybreom grafickej karty

Príspevok od používateľa Altair40 »

Ahojte, zdravim vsetkych.
Chcel by som vas poprosit o radu. Chcel by som si kupit novu graficku kartu, teraz mam Ati radeon HD3650, ktora ma 256MB DDR3, co mi uz nestaci na hry, ako napr. Crysis 2 a Bulletstorm, i ked s inou hrou zatial problem nemam. Mam velmi obmedzene zdroje a viem co mi asi väcsina z vas poradi, ale prosim vas neradte mi veci typu "vsak dobra graficka karta sa da kupit uz za 150 EUR" :)
Samozrejme pojde o graficku do PCI-expres. Kedze uz nove hry zacinaju vyzadovat najmenej 512MB, tak by som chcel aspon nejaku 1GB.
Rozmyslal som nad : Sapphire ATI Radeon HD5450 1GB DDR3, DVI, HDMI, VGA, Heatsink LP
Viem, ze to nie je nijaka bomba, ale paci sa mi, ze ma 1GB pamäte a to DDR3 a ako asi jedina v tejto cenovej relacii ma zmaknute standardy ako uz Direct-x11 a pixel shader 5 a co ma este tesi, ze ma pasivne chladenie.
Najväcsim problemom bude ale asi to, ze je iba 64bitova, tak sa vas chcem spytat, nakolko by toto podla vas ovplyvnilo hranie hier ?
Alebo by ste mi radili radsej nejaku kartu s 1GB pamäte so 128bit zbernicou, ale s DDR2?
Este uvadzam aj to, ze aj ked pouzivam PC na hranie hier, hrat na full detailoch vobec nemusim, staci mi ak hru solidne rozchodim.
Este k mojmu PC: procesor AMD Athlon 64 X2 3GHz, Ram 2GB, Windows 7 32bit,
Za pripadne odpovede vam pekne dakujem.
Sapo
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: problem s vybreom grafickej karty

Príspevok od používateľa Sapo »

Ahoj a vitaj na fóre!

Vidím, že v tom máš trochu chaos. Výkon grafiky neurčuje veľkosť RAM pamäte, ale samotné jadro grafiky. Čím máš väčšiu RAM pamäť, tým vyššie rozlíšenie môžeš použiť.
Trochu ťa sklamem, ale tá HD5450 je ešte slabšia grafika od Tvojej. Akurát, že je novšia, má menšiu spotrebu a podporuje DX11, ktorú aj tak tá grafika nikdy nevyužije, pretože je slabá aj na DX9 hry.
Keď chceš lacnú grafiku, ale chceš zbadať výkonnostný rozdiel oproti Tvojej, musíš kúpiť aspoň nVidiu GT440, GT240, 9600GT, Ati HD5670, HD4670.
Kupovať slabšiu grafiku nemá zmysel. Budú to zbytočné vyhodené peniaze.
Keby kúpǐs tú HD5450, garantujem Ti, že si budeš trieskať hlavu o stenu.
Altair40
Novice
Novice

Re: problem s vybreom grafickej karty

Príspevok od používateľa Altair40 »

Dakujem za radu,
uz v tom zacinam mat jasnejsie. Vedel som, ze to nebude ta najlepsia graficka, ale kedze na kartu moc prostriedkov nemam, tak som myslel na tuto, lebo som tajne dufal, ze tych 1GB pamäte ma dobuducna zachrania :lol:
Ale vidim, ze by som tym nic neziskal. Tak to vyzera, ze pouvazujem asi o tej HD 5670, alebo HD5570, podla toho, co umozni rozpocet.
Este raz dakujem :)
Napísať odpoveď